Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet w telefonie za pomocą komputera

Kamil6431

Pytanie

Opublikowano

Witam Was

Ostatnio dostałem nowy telefon (Sony Xperia M) na urodziny. Nigdy nie planowałem kupna telefonu z androidem, więc nigdy nie dostosowywałem się pod sieć wi-fi. Posiadam zwykły router od UPC (bez wi-fi), no a android do życia potrzebuje internetu. Nie mam do niego dostępu przez sieć telefoniczną (nie mam abonamentu).

Mam pytanie, mianowicie, czy da się udostępnić internet telefonowi za pomocą kabla usb? Wiem, że w internecie krąży mnóstwo poradników, jak to zrobić, lecz nie zbyt je rozumiem... Czy ktoś z Was mógłby wytłumaczyć mi, czy da się zrobić tak jak wyżej napisałem? Ew. jakich programów użyć?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to masz po problemie, użyj wifi

widocznie nikomu nie chce się szukać sposobu by to zrobić tak jak chcesz, bo jest dla xperii możliwe ale konfiguracja jest uciążliwa i problematyczna. po prostu taniej kupić kartę wifi za kilkanaście złotych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

da się nie chce dawać linków do innych forum 

wpisz to faze w google :  internet z komputera na telefon android  

i pierwszy link 

Pozdrawiam  

Opublikowano

instrukcja obsługi telefonu i pisze o tetheringu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pisze w instrukcji, tethering USB. Jeśli nie ma to telefon nie obsługuje. Domyślnie soft do obsługi jest w programie do obsługi telefonu.

Działa w obie strony (telefon - USB) albo tylko w jedną (USB - telefon). Masz fora internetowe wystarczy poszukać odpowiedniego tutorialu np. na android.com.pl

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Po pierwsze w instrukcji nic o tym nie ma.

Po drugie nie chodzi mi o tethering, bo internet w komputerze mam. Chodzi mi o to, żeby komputer udostępnił telefonowi internet poprzez kabel usb (można to nazwać odwróconym tetheringiem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...