-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Leesuo
Leesuo
Witam. Od dłuższego problemu borykam się z problemem dotyczącym mojego komputera, mianowicie: podczas grania czy to też większego obciążenia komputera ekran tak jakby ulega "zamrożeniu" , a ze słuchawek wydobywa się wręcz przerażający pisk czy to zgrzyt. Czasami jest to pojedynczy krótki pisk, a czasami występuje to w postaci pisku który ustaje jedynie po resecie. Miałem wiele podejrzeń min.: Karta graficzna, przegrzewanie się, RAM, zasilacz czy chociażby taśma FFD. Kazdy w wymienionych elementów został zastąpiony nowym. A i jeszcze jedna sprawa, czasami komputer nie chce się uruchomić, tzn.: nie ma pisku oznaczającego poprawne zakończenie procedury POST. Głównie dzieje się tak gdy rozbiorę kompa do czyszczenia. Nie wiem czy ma to ze sobą związek, ale mam nadzieje że ktoś mi pomoże
.
Parametry komputera:
Płyta główna: ASUS P5Q DELUXE
Procesor: Intel Pentium Dual Core 2.4 GHz
Karta graficzna: MSI GeForce 650 1GB
RAM: DDR2 800MHz 2x2GB
Zasilacz: Corsair VS 650W
Dysk twardy: Seagate 160GB. Dysk jest stary ma 8 lat :/
Dodam że problem z uruchomieniem komputera ustępuje po wyjęciu z jednej kości, przy restarcie komputera i dołożeniu RAM-u nie powraca do ponownego momentu rozłożenia komputera.
Liczę na pomoc i pozdrawiam. Leesuo.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.