Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem chyba z chunkiem? - MCedit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem mianowicie rozchodzi się o kopiowaną mapę. Wszystko pięknie ładnie, latam sobie po mapie, gdyż już chciałem dolecieć do końca mapy, nie dało rady. Wywalało z serwera, jeśli zbliżałeś się pod koniec muru miasta. W ogóle nic nie dało się zobaczyć.

Dopiero po wejściu na MCedit, i udaniu się do tego miejsca w którym wywala, napotkałem takie coś.. (widoczne na screenie). Nie wiem, da się to jakoś naprawić? Jakoś wypełnić, aby nie było tej przepaści? Np wypełnienie tego stone, kamieniem, byle czym aby nie wywalało z serwera.. I takie pytanie, jak to zrobić - oczywiście chodzi o MCedit.

Pozdrawiam.

I03x6ku.png

Opublikowano

Powiem ci tak że nie da sie tego naprawić spróbuj to dokonczyc wandem w minecraft moze ci sie jakoś uda ale wątpie 

67pojo.png

Opublikowano

Powiem ci tak że nie da sie tego naprawić spróbuj to dokonczyc wandem w minecraft moze ci sie jakoś uda ale wątpie 

Ja bym to naprawił "wandem" ale jak chcę się zbliżyć do tego miejsca wywala.

Opublikowano

Uszkodzone chunki. Najprawdopodobniej przeniosły się gdzie indziej. Gra wie, że to nie jest poprawna lokalizacja, i próbuje je z powrotem przenieść na poprawne miejsce. Ale, ze chunki są uszkodzone, wali errorami. Wystarczy usunąć uszkodzone chunki, a potem wypełnić przestrzeń jakimś blokiem, tam gdzie nie ma chunków, nie ma bloków, więc gra stworzy nowe chunki. O to poradnik, jak tego dokonać:

Jeżeli to nie zadziała, mapa nadaje się do kosza...

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...