Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze streamem

ImChallanger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam pewien problem polegający na płynności streamu grając w League of Legends. Gram sobie z odpalonym streamie nic nie ma niebite 80 fps , a tu nagle bammmm i 15 fps. Najlepsze jest to, że nawet nie farmie tylko np. idę na linie. Dlatego proszę was o pomoc.Kompa mam takiego: Amd fx 6300 black edition (tam te magiczne mnożniki), kartę Radeon r7 260x nie wiem po co to, ale zasilacz mam 500 W. Net upload 2,3. I pytanie jest takie mam za słabego kompa czy internet bo ja już nie wiem. Albo zmienić program do streamów z obs na xsplit. No nie wiem podajcie mi swoje propozycje.  A zapomniałbym dodać, że bit rate mam poustawiane na 1500 frankfurty i te bajery. Za pomoc, która mi pomoże z tym o to problemem dam 15 like pod postami. xD

Opublikowano

Xsplit jest zdecydowanie lepszy do streamowania, większość go używa, polecam zmianę, btw. potem napisz czy działa. Ogólnie lepsza jakość streamów i wszystko płynniejsze, również łatwiejszy w obsłudze.

Opublikowano

Xsplit jest zdecydowanie lepszy do streamowania, większość go używa, polecam zmianę, btw. potem napisz czy działa. Ogólnie lepsza jakość streamów i wszystko płynniejsze, również łatwiejszy w obsłudze.

Puknij sie w łeb. Xspilit nie dosć że chujowo nagrywa dzwięk, to czasami wogole tego nie robi, ma humory i do tego pożera straszne ilości neta.

Masz poprostu mało stabilnego kompa i tyle, sprawdz temperature karty graficznej w idle i w obc, mozesz to zrobic np. programem OCCT. Zgaduje że kompa składał ci totalny debil, bo 500W zasilacz albo działa cały czas na 100% mocy, albo wogole nie wydala z takim kompem, FX-y 6300 charakteryzuja sie duzym poborem pradu, zreszta r7 tez do najekonomiczniejszych nie nalezy. Zasilacz powinien być dla ciebie z 750W + dobre chłodzenie całości.

Możliwe że przy odpalonym streamie karta poprostu za bardzo się grzeje, i system automatycznie zmniejsza jej napięcie powodując spadek wydajności, aby zmniejszyć temperature.

Podaj model i marke zasilacza oraz rodzaj chłodzenia na procku oraz karcie graficznej, i temperatury o które prosiłem wyżej.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...