Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GM online.

cewa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Efekt dobrze wykonanej pracy :

1396283376-U392253.png

Więc zaczynamy :

Otwórz game,py (znajduje się w root)

Wyszukaj :

"CloseSafebox" : self.CommandCloseSafebox,

i po dodaj :

"Teamler_on"            : self.__Team_On,
 "Teamler_off"            : self.__Team_Off,

powinno wyglądać tak :
       "ConsoleEnable"            : self.__Console_Enable,
            "DayMode"                : self.__DayMode_Update, 
            "PRESERVE_DayMode"        : self.__PRESERVE_DayMode_Update, 
            "CloseRestartWindow"    : self.__RestartDialog_Close,
            "OpenPrivateShop"        : self.__PrivateShop_Open,
            "PartyHealReady"        : self.PartyHealReady,
            "ShowMeSafeboxPassword"    : self.AskSafeboxPassword,
            "CloseSafebox"            : self.CommandCloseSafebox,
            "Teamler_on"            : self.__Team_On,
            "Teamler_off"            : self.__Team_Off, 

wyszukaj :
def __InGameShop_Show(self, url):
dodaj :
    def __Team_On(self, name):
        if self.interface.wndMessenger:
            self.interface.wndMessenger.OnLogin(2, name)

def __Team_Off(self, name):
        if self.interface.wndMessenger:
            self.interface.wndMessenger.OnLogout(2, name) 
zamknij game.py i otwórz uimessenger.py 

wyszukaj :
GUILD = 1
i pod dodaj :
TEAM = 2
wyszukaj :
class MessengerFriendItem(MessengerMemberItem):
i pod ta funkcją dodaj :
class MessengerTeamItem(MessengerMemberItem):

def __init__(self, getParentEvent):
        MessengerMemberItem.__init__(self, getParentEvent)

def CanRemove(self):
        return FALSE

def OnRemove(self):
        messenger.RemoveFriend(self.key)
        net.SendMessengerRemovePacket(self.key, self.name)
        return FALSE 

wyszukaj :
class MessengerFriendGroup(MessengerGroupItem):
i po tą funkcją dodaj :
class MessengerTeamGroup(MessengerGroupItem):

def __init__(self, getParentEvent):
        MessengerGroupItem.__init__(self, getParentEvent)
        self.SetName("Symeria2-Teamler")

def AppendMember(self, key, name):
        item = MessengerTeamItem(self.getParentEvent)
        return MessengerGroupItem.AppendMember(self, item, key, name)  
wyszukaj :
def __AddGroup(self):
i dodaj :
        member = MessengerTeamGroup(ui.__mem_func__(self.GetSelf))
        member.Open()
        member.Show()
        self.TeamGroup = member
        self.groupList.append(member)
powinno wyglądać tak :
  def __AddGroup(self):
        member = MessengerFriendGroup(ui.__mem_func__(self.GetSelf))
        member.Open()
        member.Show()

member = MessengerGuildGroup(ui.__mem_func__(self.GetSelf))
        member.Open()
        member.Show()

member = MessengerTeamGroup(ui.__mem_func__(self.GetSelf))
        member.Open()
        member.Show()
        self.TeamGroup = member

wgraj questa :

epvp
Opublikowano

w4xMHjc.png

Nagroda idioty roku 2014 dla osoby, która tego użyje. :P

Warunek sprawdzany przez każdego gracza co 5 sek. Mając na serwerze 100 graczy online (wersja mega lite :D) to średnio 20 osób w tym samym czasie będzie sprawdzać czy GM jest online. Mając 1000 graczy online, średnio 200 graczy na sekundę będzie sprawdzało ten warunek. Chyba komuś coś bardzo ciężkiego na głowę spadło, żeby tak to rozwiązywać... Już nie wspomnę o pętli, która wysyła nam tyle cmdchat ile jest członków w team. Zakładając, że na serwerze jest 5 GM to mamy co 5 sek sprawdzany warunek i wykonywaną pętle, następnie wysyłany jest 5x cmdchat i to przez 200 graczy w tym samym momencie. Wszystko po to, by sprawdzić czy GM jest online...

Kolejny bajer z kategorii "Patrzcie, potrafię zrobić. Nawet działa!" ale użyteczność tego na serwerze przy większej ilości graczy spada do... 0?

Opublikowano

Widziałem to już wcześniej ;3. 
Niby wszystko pięknie ładnie, ale nie cierpię wpychać takich bezsensownych nowości do klienta. 
Szczerze, po co to komu? Żeby administrator miał spam gdy wejdzie?
Jak kto woli ..

xq0lgJF.png

Opublikowano

w4xMHjc.png

Warunek sprawdzany przez każdego gracza co 5 sek. Mając na serwerze 100 graczy online (wersja mega lite :D) to średnio 20 osób w tym samym czasie będzie sprawdzać czy GM jest online. Mając 1000 graczy online, średnio 200 graczy na sekundę będzie sprawdzało ten warunek. Chyba komuś coś bardzo ciężkiego na głowę spadło, żeby tak to rozwiązywać... Już nie wspomnę o pętli, która wysyła nam tyle cmdchat ile jest członków w team. Zakładając, że na serwerze jest 5 GM to mamy co 5 sek sprawdzany warunek i wykonywaną pętle, następnie wysyłany jest 5x cmdchat i to przez 200 graczy w tym samym momencie. Wszystko po to, by sprawdzić czy GM jest online...

Kolejny bajer z kategorii "Patrzcie, potrafię zrobić. Nawet działa!" ale użyteczność tego na serwerze przy większej ilości graczy spada do... 0?

A już myślałem że nikt o tym nie wspomnie.

Teraz tylko czekać którą mądra osoba to doda na dedyka.

Moim zdaniem to jest tylko dobre na Hamachi,gdzie max jest może 20 graczy,przy jednym gm nie jest tak źle xD.

@Weed chyba każdy członek nie ważne czy ma 10 lat czy 20 chyba dojdzie do tego że trzeba w miejsce 

self.SetName("Symeria2-Teamler") wpisać Administracja,Team czy chuj wie co jeszcze.

Nie,nie z tłumacza,było coś po niemiecku,to wpisałem byle co po polsku.

Opublikowano

w4xMHjc.png

przesadzasz.

@topic bezużyteczne.

może, może nie

Opublikowano

Tak zapytam, po co to, skoro i tak nie można pisać do administratora w grze?

Można pisać. W sumie to jest szpan + informacja no i spam. :p

nlcEZxg.png

Opublikowano

Jeżeli komuś jest ciężko wpisać nick do pw i sprawdzić czy jest online to Pozdro xD

Tut; nie potrzebny wd-mnie.

Opublikowano

Już wolałbym zrobić dodatkowy przycisk "odśwież" aktywujący tego questa. Sprawdzanie nie odbywałoby się co te 5 sek, tylko wtedy, gdy ktoś wciśnie ten przycisk.

Opublikowano

Już wolałbym zrobić dodatkowy przycisk "odśwież" aktywujący tego questa. Sprawdzanie nie odbywałoby się co te 5 sek, tylko wtedy, gdy ktoś wciśnie ten przycisk.

Nie mów o odświeżaniu questa, bo tylko 10% forum będzie wiedziało jak to zrobić :)

Ale i tak przyznaję, że Twój pomysł jest dobry. I tak wolę to co zrobił Teodor na Estius. 

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Specjalista
Opublikowano

Przynajmniej botów nie będzie HAHAH.

Słabe rozwiązanie.

Taki trochę zbędny bajer,tak żeby gracze widzieli że to nowość :D

W sumie ciekawie to wygląda,lecz tak jak to napisał @Inkscape "kolejny bajer z kategorii "Patrzcie, potrafię zrobić. Nawet działa!" ale użyteczność tego na serwerze przy większej ilości graczy spada do... 0?"

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

W twoim przypadku? owszem zbyteczne ;x bo 1 co potrafiłeś zrobić to zablokować pw zapewne :D

Jak i większość pro elo GM xD xD

Z tego co wiem Lourt i kilka innych osób tego używało na swoich "serwerkach"

Cóż nie pogodziłeś się że wasz serw padł ;//

Opublikowano

W twoim przypadku? owszem zbyteczne ;x bo 1 co potrafiłeś zrobić to zablokować pw zapewne :D

Jak i większość pro elo GM xD xD

Z tego co wiem Lourt i kilka innych osób tego używało na swoich "serwerkach"

Cóż nie pogodziłeś się że wasz serw padł ;//

W sumie nie rozumiem o co Ci chodzi. Quest zbędny, bo tylko obciąża niepotrzebnie serwer oraz graczy, do których co 5 sek trafiają niepotrzebne dane. Z tego co pamiętam standardowo jest blokada, że i tak nie napiszesz do GM na PW z tej listy, ale pewności nie mam, bo dawno nie grałem w Metina jako zwykły gracz. Czyli taki bajer to tylko i wyłącznie alarm dla osób używających "wspomagaczy", by je wyłączyli. To czy Lourt sobie coś takiego wprowadził - nie wiem, nie śledzę jego serwerów. Co do mojego starego serwera, to nie wiem po kiego grzyba poruszasz ten temat, bo nie ma go już dobre 20 miesięcy. Serwer Rivendel mnie jedynie nauczył wielu rzeczy i tą wiedzę wykorzystuję przy kolejnym projekcie jak każdy inny administrator. Bardzo głupie myślenie prezentujesz.

Specjalista
Opublikowano

P.S notice_all(""..name.." Kontakt z administracją serwera!")  tu gdzie piszę kontakt z administracją wpisujecie coś na podstawie jest dostępny czy coś w tym stylu.

Bo ja się nie mylę jak dodacie tego questa co jest w temacie bez edycji to będziecie mieli :

nick gm-a kontakt z administracją serwera :D

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

A już myślałem że nikt o tym nie wspomnie.

Teraz tylko czekać którą mądra osoba to doda na dedyka.

Moim zdaniem to jest tylko dobre na Hamachi,gdzie max jest może 20 graczy,przy jednym gm nie jest tak źle xD.

@Weed chyba każdy członek nie ważne czy ma 10 lat czy 20 chyba dojdzie do tego że trzeba w miejsce 

self.SetName("Symeria2-Teamler") wpisać Administracja,Team czy chuj wie co jeszcze.

Nie,nie z tłumacza,było coś po niemiecku,to wpisałem byle co po polsku.

Uwierz.. czasami do mnie tacy ludzie piszą że byś się zdziwił :p

nlcEZxg.png

Opublikowano

to można zrobić tak że jak za dużo osób pisze to poprostu blokuje szepta na 5 min albo jakaś regułka czy gm zgadza się na pisanie z daną osobą

Takie cyrki to muszą robić średnio zaawansowani ;) Początkujący gówno zrobi... poprosić straszych kolegów z mpc, może ktoś by pomógł  :D

nlcEZxg.png

Opublikowano

w4xMHjc.png

japierdole.gif

Skocz z mostu... 

Zobacz jak działa funkcja od osób z gildii i od osób w znajomych... później sprawdź tą a dopiero się wypowiadaj.. 

To, że ktoś napisze coś pseudo mądrego bo mu się tak wydaje, nie oznacza, że to jest prawda... lepiej najpierw sprawdzajcie a dopiero lajkujcie czyjeś wypowiedzi..  

Opublikowano

japierdole.gif

Skocz z mostu... 

Zobacz jak działa funkcja od osób z gildii i od osób w znajomych... później sprawdź tą a dopiero się wypowiadaj.. 

To, że ktoś napisze coś pseudo mądrego bo mu się tak wydaje, nie oznacza, że to jest prawda... lepiej najpierw sprawdzajcie a dopiero lajkujcie czyjeś wypowiedzi..  

Dane o osobach z gildii i znajomych są bezpośrednio wysyłane między 2 graczami. Nie ma tam żadnych questów, żadnych liczników, żadnych cmdchat z serwera. Informacja jest przesyłana w momencie otwarcia okna oraz aktualizowana razem z danymi o lokalizacji innych graczy, mobów etc. Nie obciąża to dodatkowo serwera, bo jest to część silnika gry.

Dane o GM to quest z pętlą, która wykonuje się co 5 sekund KAŻDEMU graczowi oddzielnie. Za każdym razem wysyłane jest tyle cmdchat z questa, ilu członków liczy team.

Jeśli nie widzisz różnicy to...

Skocz z mostu...

świat wiele nie straci.

Opublikowano

Nie mów o odświeżaniu questa, bo tylko 10% forum będzie wiedziało jak to zrobić :)

Ale i tak przyznaję, że Twój pomysł jest dobry. I tak wolę to co zrobił Teodor na Estius.

Ja nie robiłem tego gówna, tak więc nie obniżaj mi reputacji, pls.

@top

Można to zrobić tylko w kliencie i timer jest trochę starym i nierozważnym rozwiązaniem w tych czasach.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

leci + jest moc 

przyda się w chuu....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...