Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka jest komenda na szachownice [world edit]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, na teście kid moda usłyszałem, że będzie komenda, żeby zrobić szachownice tzn.
jest sachownica z dirta i są puste pola, trzeba tą komende wpisać, żeby te puste pola stonem zapełenić, jednoczesnie nie usuwając dirta, taka szachownica z dirta i stone.
Pomóżcie proszę. dam + lub - jak wolicie.

Opublikowano

Komenda by zrobić szachownicę:

//set <id>,<id>,id>,id>...        np.   //set 3,98,89

Komenda by zmienić(załatać) bloki

//replace <id> <id> <-- Czyli //replace <jaki_blok> <w_któryś_blok>   np. aby zmienić blok powietrza w bloki diamentów: //replace 0 57

Czy was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu + ?

Opublikowano

Wpisałem komende //set 1,3 ona nie stworzyła mi szachownicy, tylko pozmieniała byle jako bloki, chodzi o to, żeby tego dirtu nie ruszyło, tylko wszedł stone w puste pola.

Opublikowano

Nie ma takiej komendy. Ps. //set (cos),(cos),(cos) służy do losowego wstawiania bloków wpisanych tam gdzie ja mam (cos)

Opublikowano

Spróbuje tego replace, mam jeszcze takie pytanie, jakieś 2-3 dni temu robiłem testy na singlu, miałem wgrane single player commands i wszystko działało dobrze normalnie zaznaczałem teren siekierką ( //wand ) Jak później wszedłem zrobić kolejne testy, gdy wpisałem //wand siekierkę dostałem, ale nie działała, nie zaznaczała terenu. Wgrałem jeszcze raz spc i nadal nie działała, jeśli wiecie to pomóżcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...