Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Backup serwera ts3

JiVen mc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanko jak zrobić backupa swojego serwera ts3 ? a dokładniej chodzi mi oto jakie pliki wgrać z powrotem bo mam skopiowany na wszelki wypadek cały folder /home czyli tam gdzie jest ts3, boty itd tylko jak to wgrać? Kopiuje co prawda ten plik ts3server.sqlitedb ale jak restartuje serwer albo stopuje i startuje to nie da sie wejsc na serwer. help xD

16524693274248111171.png

Opublikowano

nie działa, postawiłem serwer, podmieniłem ts3server.sqlitedb w panelu zrobiłem reboot potem odpaliłem serwer ts3 i Failed to connect to server ;/

16524693274248111171.png

Opublikowano

wiec tak jesli podmieniasz ten plik czyli baze danych i odpalisz juz serwer przez putty wejdz do YaTQI i zobacz czy serwer nie jest OFF bo mozliwe ,ze nie miales autostartu lub sloty ci sie zawiesily i sa na -

07623_upup.JPG

Opublikowano

nwm ale nie wgrywam tego wale xD prawdopodobnie tamten serwer miał licencje na 512 ten nie ma i dlatego po zmianie nie chce się odpalić a mi sie w tym pliku nie chce grzebac 

16524693274248111171.png

Opublikowano

Witam.

Znany jestem ze strony 

Yurima.pl rofesjonalne Wsparcie Serwerów Głosowych

Jeśli potrzebujesz zmienic ten wpis z 512 na 32 bo nie masz licki napisz. Na stronie masz kontakt. Zrobie ci to od reku we wtorek, bo mam wolne.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

Komenda TAR i do dzieła.

SZUKASZ POMOCY ?

NAPISZ DO MNIE!

HTML CSS STAWIANIE SERWERÓW GIER/GŁOSOWYCH |  STAWIANIE STRON WWW  TEAMSPEAK3

Jesteś zainteresowany współpracą ze mną? Pisz na PW!!!

Opublikowano

Z tego co piszesz próbujesz podmieniać pliki na uruchomionym serwerze tak?;D Wyłącz serwer i wklej wszystkie pliki z folderu starego tsa do nowego musi działać testowane wielokrotnie na dużych serwerach ;)

tsmet.png

• 4 lata później...
Opublikowano

Hey, tak prawda chodziło kopiowanie poprzez spakowanie (Tar), nie wiem ale na nowej wersji ts3 już nie działa. Próbuje na nowym VPS, instalacja i odpalanie ts działa ale kopiowanie już nie, tak samo samej bazy danych. Jak zamienię plik ts3server.sqlitedb ze starego serwer już nie wstaję.

Poz

PS. problem rozwiazany

Zakładamy nowego ts i jak nie chce nam odpalić po kopiowaniu ts3server.sqlitedb, wrzucamy plik do programu DB Browser for SQLite i ten z nowego ts. Dajemy open database i wszystkie pliki(inaczej nie wczyta), najlepiej w dwóch oknach, kopiujemy z nowego do starego pozycje 7,11,21,22 dajemy write changes i wrzucamy do nowego ts. U mnie chwile myślał zanim się połączył ale chodzi.  

ts baza.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...