Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące ranga

minecraft898

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie bo kupilem ts, na serwie jest wgrane server admin, chcialbym tom range usunac i zrobic :

1. ROOT-najwieksze uprawnienia jak to ma wygladac prosze o screny jezeli sie da.

2.vROOT-Mniejsze uprawnienia, tak ja ma wygladac tylko by niemogl kickac,banowac ROOTA i wchodzic na jego chanel, by niemogl dawac HA,ROOTA,vROOTA.

3.HA to co up tylko by niemogl dawac rang typu ROOT itp tylko te zwykle, by niemgol przenosic, kickac, banowac, wchodzic na kanal ROOTA i vROOTA.

Prosze o screny lub dokladne wytlumaczenie poniewaz jest to moj 1 serw i zbytnio nieogarniam, chce by wogole niebylo server admin :)

Opublikowano

Root - Talk Power 99 ,  Klient ~ Admin Wszystkie permisiony ustawiasz na 99 i wszystkie zaznaczasz w tej grupie na 99, tak samo robimy  w pozostałych np. vROOT talk Power 98, Klient admin all na 98. Nadawanie grup ustawiasz w group ~ modify ustawiasz prawie wszystkie na talk power jaki on ma, lecz remove zawsze 1 o 2 mniejszy. Wchodzenie na kanał ustawiasz w permisiach kanału (Join Power)

1390144171-U592769.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No co do roota to możesz skopiować Querego.I jak chcesz by vROOT nie mógł go banować to zaznaczasz mu ignore bans.

vROOT - jeśli ma nie wchodzić na kanał ROOTa to w permisjach kanału roota ustaw join np na 100 a vROOTowi client join power na 99.Client kick from server na 99 a ROOTowi "needed client kick from server" na 100.Jak ma nie dawać tych rang to dajesz mu przykładowo add power na 75 a tamtym rangom needed group member add power większe niż 76 ;]

HA - by nie mógł przenosić to najlepiej nie ustawiaj mu nic w client move power.Tak samo nie ustawiaj mu nic w client kick from server oraz client ban from server a z wchodzeniem na kanał ROOTa i vROOTa ustaw na tej samej zasadzie co pisałem przy vROOcie  ;)

Mam nadzieje,że pomogłem jak coś będziesz jeszcze chciał wiedzieć to pisz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...