Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skąd brać BMy i jak najlepiej połączyć set?

adam349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań:

1. Jak najszybciej/najwygodniej farmić bm ?

2. Czy da sie połączyć set za bm i za ceranitowe monety?I czy taki by wystarczył do pvp/pve?

3. Gdzie moge wymienić ozdobną prastarą koronę?

4. I co mógłbym zrobić z bronią tą scaloną już (za bm i ceranitowe m.) aby zmaksymalizować dmg?Chodzi mi o wszystki opcje jakie są.

5. I czy moge zmienić profesję na 18 lvl'u czy muszę od nowa robić postać?

Opublikowano

1. Na farmienie BMów jest zasadniczo tylko jeden sposób - robienie wszystkich zwykłych questów w garnizonach oraz co tydzień te oznaczone jako weekly.

2. Co masz na myśli poprzez "połączyć" ? Nie można łączyć np. klaty z inną klatą. Można tak robić tylko z brońmi. Chyba, że masz na myśli np. 2 części BMowy set i reszta za Ceranitowe monety. No to się średnio moim zdaniem opłaca, bardziej bym szedł w full BMowy gdyż daje więcej i ważniejszych statystyk. BMowy na pewno Ci wystarczy do początkowego PvP/PvE.

3. Nie kojarzę "Ozdobnej" Prastarej Korony. Są tylko: Potężna, Duża, Normalna oraz Niewielka. Wszystkie te przeze mnie wymienione możesz np. po 10 wymieniać u Shugo w Centrum Reshanty (Otchłań) przy najlepszym kursie albo po gorszych cenach w Północnym/Południowym Katalamie. Chyba, że jesteś w legionie okupującym jedną z fortec znajdujących się na tych dwóch mapach - Sillus, Bassen albo Prades. Wtedy jako członek legionu możesz wymieniać Koronki/Kielichy pojedynczo po najlepszym kursie.

4. Nie powiedziałbym by było to najlepsze połączenie ale w sumie na początek wszystko jest dobre. Powinieneś enchantować broń przy użyciu Kamieni Zaklinających dzięki czemu zwiększałbyś jej atak. Nie napisałeś nic o klasie swojej postaci dlatego nie jestem w stanie nic powiedzieć o manastoneach.

5. Musisz od nowa robić postać.
Opublikowano

Jeśli chodzi o klasę to gram bardem, a i jeszcze czy sie opłaca robić kilka setów(jeden pvp drugi pve)? jeśli tak to jaki proponujecie?i jakie kamienie do których setów wkładać.

Opublikowano

Na end-game powinieneś mieć jeden set z statystyką PvP def (obrona na PvP) przeciwko graczom i do bicia mobów solo oraz jeden z ujemnym Enmity Boostem ("Zwiększenie gniewu") do bicia mobów i bossów w instancjach. Na czas expienia się tym nie przejmuj robieniem dwóch setów. Zrób cały płócienny BMowy i wbij w niego kamienie od Mocy Magicznej - Magic Boost = Zwiększenie mocy magicznej i jeśli byś zaczął nie trafiać w moby/graczy to Magic Accuracy - Magiczna Precyzja.

Opublikowano

A powinienem wbić set poł/poł czyli że 15 mb i 15 mocy magicznej bo jeśli się nie myle to można po 5 kamyków wkładać do jednej częśći setu?

Opublikowano

A powinienem wbić set poł/poł czyli że 15 mb i 15 mocy magicznej bo jeśli się nie myle to można po 5 kamyków wkładać do jednej częśći setu?

Nie rozumiem tego "15 mb i 15 mocy magicznej". MB to skrót od Magic Boost. Co rozumiesz przez swoje "mb" ?

A co do samych slotów - każdy item BMowy ma 4 zwykłe sloty i 1 na ancient manastone (te zwykle droższe kamienie pasujące tylko do tego jednego slotu). Bardem jakoś nigdy zbyt długo nie grałem ale znajoma sobie robiła set wkładając:

• 1 Ancient Manastone: Magic Boost +32 = Prastary Kamień Many: Zwiększenie mocy magicznej +32
  • 3 Magic Boost +28 = Kamień Many: Zwiększenie mocy magicznej +28
  • 1 Magic Accuracy +16 = Kamień Many: Magiczna Precyzja +16

Ewentualnie możesz korzystać z tańszych odpowiedników. Sądzę, że to wystarczy ale tak jak wcześniej napisałem - nigdy nie robiłem barda do end-game.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...