Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z "połączeniem?" w szkole

Physix

Pytanie

Opublikowano

Cześć.
Mam pewien problem a mianowicie chodzi o to, że w mojej szkole jest  zablokowane połączenie z internetem (?).
Chodzi mi o to, że wszystko normalnie działa tylko gdy włączam jakąś grę (LOL,Metin,Tibia czy nawet głupi QuakeLive [nawet w CS nie wyszukuje serwerów) to nie można połączyć się do serwerów. Nie znam się na tym i nie bardzo wiem jak sobie z tą "blokadą" poradzić. Prosiłbym o pomoc :) Bardzo mi na tym zależy bo sami wiecie jak to jest w szkole :D
Czekam na odpowiedź! Z góry dzięki !

PS: Jeśli zły dział to proszę o przerzucenie do prawidłowego.

thebigshowsignaturebyth.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to szukaj osoby która ma pojęcie jak ustawić to oprogramowanie tak by przy okazji nic nie zrypać

Chyba każdy potrafi odblokować wszystkie zablokowane porty na routerze.

Na 99% poblokowali większość portów w ustawieniach routera, zostawili tylko te potrzebne.

Gry korzystają z przeróżnych portów, a tutaj masz podstawowe usługi dla których są "wyjątki" i działają:

xa-ijephoocwffsxpyhwvoj.jpg

Resztę po prostu odrzuca.

Jak odcięli wam CS'a?

Oto takim magicznym sposobem:

http://www.tp-link.com.pl/article/?id=159

Będziesz musiał wejść w ustawienia routera na głównym komputerze i usunąć wszystkie ograniczenia.

Do tego będziesz potrzebował login i hasło do root'a - Wątpię, że to dostaniesz ew. zrób sobie keyloggera jakimś darmowym generatorem (teraz takich jest pełno) i wrzuć go na PC, z którego logują się do panelu konfiguracji routera.

A teraz czas na moją opinie w tej sprawie...

Czy ty na prawdę nie możesz wytrzymać godziny bez grania?

Tracę wiarę w ludzi.

POST NAPISANY W CHARAKTERZE EDUKACYJNYM.

NIE ODPOWIADAM ZA UŻYCIE INFORMACJI PODANYCH W NIM!

Opublikowano

no to szukaj osoby która ma pojęcie jak ustawić to oprogramowanie tak by przy okazji nic nie zrypać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie poradzisz bez dostępu do routera czy serwera bo raczej na pewno go nie masz i nie dysponujesz nawet wiedzą by się włamać albo nawet skonfigurować proste usługi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nuke podobno odszedles ;)?

Niestety ale gimbaza dostala ta nowsza technike i za pewno haselka sa pozmieniane co nie znaczy ze nie mozesz sprobowac z podstawowych bo wiele szkul ich nie zmienia.

graphic.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o dostęp do głównego komputera to chyba da rade. Babeczka pozwoli :) Tylko nie wiem jak to "odblokować" ?:P

thebigshowsignaturebyth.png
Opublikowano

niepotrzebna porada, szkoły blokują na serwerze za pomocą oprogramowanie  dostęp do internetu albo wszystkie usługi przepuszczają przez proxy czyli hasło do administratora + hasło do programu/serwera wymagane

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...