Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Opcje biomes o plenty.

lunatyk393

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zwracam sie do was z prośbą o pomoc dotyczącą modyfikacji biomes o plenty. 

Mianowicie pobrałem sobie paczke modyfikacji z internetu lecz przez modyfikacje bop (czyt. biomes o plenty) nie moge się rozkoszować inną modyfikacja, nie pamiętam nazwy lecz ona dodaje nowe struktury, zamki, jakieś budowle z podziemnymi katakumbami itp. Na biomach z modyfikacji bop one się nie tworzą o znalezienie normalnego biomu graniczy z cudem lecz tak czy siak nie chce znajdować jednej budowli co 30 tysięcy kratek.

Paczka na której gram jest paczką użytkownika youtube MinecraftBlowa. 

Najprościej było by skasować bop, tak zrobilem i skasowały się biomy lecz mapka teraz wygląda jak jedna wielka kupa a nie chce zaczynać z grą od nowa gdyż mam już z byt dużo wybudowane i zbyt daleko zaszedłem.

Pytanie moje jest takie, czy da się cos z tym zrobic, na przykład jakoś zatrzymać tą modyfikacje, chodzi mi o to czy mozna na przykład zostawić ją i zrobić tak aby tereny na których jeszcze nie byłem na swiecie nie robiły sie w biomy z bop tylko na normalne. Albo czy można moze zmniejszyć szanse na ich powstanie. Mam nadzieje że rozumiecie co mam na myśli. Będę wdzięczny za każda odpowiedź

Opublikowano

Możesz w pliku config/biomesoplenty/biomegen dać wszystkie biomy na false i powinny się generować zwykłe:) Ale jednak nowa mapka byłaby najszybszym rozwiązaniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...