Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Podejżewam, że mam Kaylogger

Gość Lord Loginus

Pytanie

Opublikowano

Siema, podejrzewam, że mam Kayloggera. A więc moje pytanie jak z nim walczyć i jak się go pozbyć?? I nie mam 100% pewności, że go mam, więc jak go wykryć??

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam kilka opcji:
1.W Windows 7-- Start>>wpisujesz mrt>>dajesz pełne skanowanie>> i usuwasz to co Ci znajdzie 
2.Start>> wpisujesz CMD>> gdy odpali się konsola wpisujesz "netstat -ano" i w linijce " Obcy adres " powinieneś mieć coś takiego 

http://scr.hu/0hwt/b0daa 

jeśli masz inne IP niż 0.0.0.0:0 (obok tego gdzie jest napisane nasłuchiwanie)to znaczy że inne ip prowadzi nasłuch na twój komputer. Jeśli już miał byś inne IP wtedy bierzesz PID klikasz CTRL+ALE+DELETE wchodzisz w zakładke usługi i szukasz takiego PID, jeśli znajdziesz to zatrzymujesz usługę (będziesz musiał tak robić po każdym włączeniu komputera) 
3. Pobierz Kaspersky'ego skorzystaj z wersji trial i przeskanuj porządnie komputer. 
4. Jeśli wyżej wymienione opcje nie poskutkują wtedy walisz formata ;) 

Myślę że pomogłem :)

permabanned.gif

Opublikowano

Wykryć... Musisz poszukać w necie program niestety nie pamietam jak sie nazywa. instaluje sie go na pendrive a nasteptnie uruchamia sie windowsa w trybie awaryjnym z wierszem poleceń (podczas startu systemu klikasz f8 do skutku pojawienia sie czarno bialego menu, lub włączasz kompa, odłączasz go od prądu i też się pojawi) a nasteptnie wpisujesz komende (X:\FOLDERZPROGRAMEM\NazwaProgramu.exe) X to litera pendrive. bedzie Ci ja pokazywalo na czystym systemie :) np. F: lub w samymj trybie awaryjnym ten program uruchom. Ps. jak chcesz znaleźć ten program ro możesz szukać jakiegoś który również usuwa ransomware (google: jak usunąć ukash)

Opublikowano

pobierz eseta w przeskanuj c windows 

srednio.gif

[50]+ [100]+ [150]+ [200]+ [250]+ [300]+ [350] +[400]+ [450]+ [500]+ [550]+[600]+ [650]+ [700]- [750]- [800]- [850]-

Nie bądź luj daj LAJKA

Opublikowano
4. Jeśli wyżej wymienione opcje nie poskutkują wtedy walisz formata  ;) 

źle. wtedy walisz sobie w łeb. a ten podpunkt o netstat jest po prostu bajeczny :> 

@up

Chodziło Ci chyba o ComboFix';)

Combofix to narzędzie które mocno integruje w system! nie powinno się go używać do byle jakiego usuwania wirusa!

czemu myślisz że masz keyloggera? ktoś ci coś ukradł z jakiegoś konta?? skoro chcesz się upewnić to pobierz MBAM z

malwarebytes.org/%E2%80%8E 

strony i skanujesz kompa. nie usuwasz nic na własną rękę bo zgaduje że MBAM wykryję ci adware. podajesz pierw loga którego MBAM ci utworzy po skanowaniu (wstaw go najlepiej na wklej.org)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...