Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Petycja Userów O Dział Nostale

Edek Skarpeta

Jesteś za tym działem?  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy dzia? NosTale powinien powsta??

• Z pewno?ci? tak
    • Nie, to z?y pomys? i dodatkowa praca
    • Nie jestem pewnien/na ale to dobry pomys?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze! Zbierzmy liste osób którzy są za działem NosTale (lub subforum). Gra cieszy się coraz większą ilością graczy, hacków nie brakuje i zapewniam że sam dam wiele poradników itd. ;D

A więc zacznijmy, mam nadzieję że poparcie będzie spore!:P

nostale1icon.png

(PS: Ta grafika może być logiem :P)

Opis gry (Wersja Uproszczona):

NosTale to wieloosobowa gra sieciowa typu MMORPG ze stylizowaną mangową grafiką. Gra odbywa się w kolorowym środowisku 3D. W grze znajdują się cztery żywioły: ogień, woda, światło, mrok i element neutralny. Klasy postaci: Poszukiwacz przygód, Mag, Łucznik, Wojownik. Na początku gracz zawsze zaczyna z poszukiwaczem przygód, po spełnieniu dwóch wymogów jakimi są poziom postaci 15 oraz poziom profesji 20 możemy zmienić klasę. Każda postać posiada unikalny zestaw umiejętności wzmacniających i walczących.

Postacie

Mag

Duża ilość MP, mała HP, ataki z daleka i duża ilość buffów, używa różdżek i magicznej broni(pistoletów)

Karty:

Red Mage – przemiana od ognia

Holy Mage – przemiana od światła

Blue Mage – przemiana od wody

Dark Gunner – przemiana od ciemności – w większości w tej przemianie używa pistoletów

Łucznik

Średnia ilość MP i HP, ataki z daleka do bliskich ataków używa sztyletu. Wykorzystuje on strzały do ataków, jednak co za tym idzie nie używa prawie w ogóle napojów na regenerację HP więc jest tani w utrzymaniu. Karty:

Ranger – przemiana od wody

Assassin – przemiana od ciemności – potrafi być niewidocznym – używa sztyletów

Destroyer – przemiana od ognia – używa strzelb

Wild Keeper – przemiana od światła – używa bumerangu

Wojownik

Duża ilość HP, mała MP dobry jako block w drużynach oraz posiada dobre ataki masowe, używa miecza i kuszy. Karty:

Warrior – od ognia

Blade – od wody – używa katany

Crusader – od światła w większości używa kuszy

Berserker – od ciemności – używa halabardy

Dodatkowe karty:

Kurczak – karta ciekawostka dostajemy po ukończeniu Rajdu Kurczaków

Pajama – karta ciekawostka, zostajemy przebrani w piżamę i mamy tylko słaby atak poduszką

Jajamaru – Od ognia dostaje się po ukończeniu Questa na nią. Dostępny jest od od 45 lvlu postaci.

SP

Postać ma SP: Basic – 10 000 (10k) co 24h się odnawia lub po wygraniu Instant Combat, 1000 SP można tez zregenerować przez podniesienie karty odnowień SP, która wypada z potworów Add – na początku dostajemy trochę gratis, regenerujemy ją do 1 000 000 pkt przy pomocy napojów. Zazwyczaj karta zużywa 3pkt SP na sek. W większości kart dostajemy co 10 poziomów atak i każda na początku posiada jede== TS i HM == W grze występują TSy – Time Stone są to misje, w których musimy przejść części mapy zabijając potwory, zbierając coś i dochodząc do końca za wygranie dostajemy nagrodę oraz nasza przygoda toczy się dalej. Gra składa się z aktów. Po pewnym czasie TSów przychodzi Hero Mission (HM) po którym kończy się dany akt. Zazwyczaj za przejście HM są duże nagrody np. Partner, Fairy.

NosKumple

W grze możemy mieć do 10 zwierzątek które łapiemy, one posiadają swój poziom i pomagają nam w walce. Możemy mieć również do 3 partnerów, są oni jak zwierzęta, jednak możemy ich ubierać w broń, pancerz oraz rękawice i buty.

Występuje 4 parterów w grze:

-Bob – kusznik – dostępny od 25 poziomu,

-Tom – miecznik – od 34 poziomu,

-Kliff – włócznik – efektownie wygląda, gdyż jest to Kovolt; od 50 poziomu,

-Księżniczka Sakura – mag – po ukończeniu Rajdu.

Rajdy

Takie większe TSy gdzie idziemy grupą do 15 osób oto jakie rajdy występują w tej grze: rajdy specjalne:takie które można zrobić bez potrzebnych przedmiotów tylko ts wykonać i ma się pieczeńc rajdu oto jakie są rajdy specjalne; rajd kurczaka:Aby wygrać ten rajd musicie w składzie mieć przynajmiej 2 holy i reszta członków to jajamaru. rajd namaju: rajdy zwykłe:żeby je utworzyć musisz posiadać w inwentarzu fragment kamienia czasopszestrzeni do ataku potem trzeba mieć materiały żeby wytworzyć rajd i 20 rózdzek które możemy kupić u malcolma i potem uzywać tych ruzdzek do szukania ts w wyznaczonym miejscu uwaga rajdy do ataku mogą utworzyć tylko podane przedziały poziomowe a oto rajdy zwykłe: rajd cuby: rajd xensturcha rajd pająka: rajd mrocznej castry:

Lista zwierząt które można złapać (oczywiście każde zwierze ma wiele rodzajów)

1.Chomiki

2.Owieczki

3.Lisy

4.Barany

5.Owce

6.Diabełki (Impy)

7.Krzakogony (Bushtaile)

8.Galaretki

9.Wilki

10.Żółwie

11.Świnie

12.Kurczaki

13.Pegazy (Bushtaile)

14.Byki (Bushtaile)

15.Wilko-Lwy

*Nie dotyczy Bushtaila którego można jedynie kupić.

MiniLand

Nasza ostoja tu są partnerzy i zwierzątka z którymi nie jesteśmy. Tu znajduje się tez nasz magazyn za pomocą którego możemy wymieniać rzeczy z innymi naszymi postaciami oraz je zbierać, tu też są inne dekoracje, inne osoby mogą zwiedzać nasz Mini Land. W Mini Land możemy tez zamontować minigry.

Mało Ci informacji? Wejdź na NosTale WIKI!

hxxp://nostale.wikidot.com/ (xx=tt)

Pare filmików mojego Qumpla:

hxxp://www.youtube.com/user/TuniaXNostale (xx=tt

PS: Z przyjemnością został bym KidModem NosTale ;P Wiem dużo rzeczy na ten temat więc myślę że to dobra sprawa:P Ale to potem ;P

[info o grze zaczerpane z wikipedia.pl]

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

No może być, pasował by mi ten dział. Ale trzeba zacząć od tego że : Robiąc tuta petycje musisz spełniać wymogi z regulaminu "Sugestie dotyczące forum" Czyli musisz miecz 200 postów, musisz zrobić ankietę z odpowiedziami Tak Nie Nie wiem/Jeszcze się zastanowię.

@EDIT

Jeśli to jest petycja to tylko 3 opcje xD takie jak napisałem + daj jakiś opis gry.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...