Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buff dla isu?

damian120796

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś w grze słyszałem ze czołg ISU-152 ma dostać jakieś ulepszenie  i chodzi mi o to że pisali ze ma dostać niby jakieś działo co ma magazynek z 4 pociskami słyszałem to od paru osób i dlatego pisze.Wydaje mi się ze to są jakieś jaja i chce się upewnić  

Opublikowano

Wiem że to śmieszne TD z magazynkiem tak jacyś debile pisali i dlatego tak się pytam od razu wiedziałem ze to jaja tylko się zapytałem 

Opublikowano

Isu teraz jest wystarczająco op. Na 100% go buffować nie będą. Jaja na 100% sobie robili, śledzę cały czas wypowiedzi twórców gry i o isu nie było słowa.

Opublikowano

"Wiem że to śmieszne TD z magazynkiem tak jacyś debile pisali"

Foch 155 ? Niemieckie TD'ki?

Ależ to śmieszne :)

Opublikowano

Mi chodziło o linie ISU nie np Foch czy WT auf E100

Opublikowano

Isu teraz jest wystarczająco op. Na 100% go buffować nie będą. Jaja na 100% sobie robili, śledzę cały czas wypowiedzi twórców gry i o isu nie było słowa.

Wiesz, dodanie działa to nie zawsze buff ;) A poza tym to działo mogło by miec 100 alfy na peskę, wiec?

@DOWN: Wiem, ale przecież o KV-1S wypowiedzieli się bodajże 2 patche temu że go rozdzielą, a dalej cisza.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Wiesz, dodanie działa to nie zawsze buff ;) A poza tym to działo mogło by miec 100 alfy na peskę, wiec?

Ale w nadchodzących patchach w isu nic nie będzie zmieniane, ani dodawane.

Opublikowano

A był jakiś tedek rosyjski z magazynkiem? No raczej nie.

Napewno przeczytałeś wszysko o drugiej wojnie światowej? No raczej nie.

Opublikowano

Napewno przeczytałeś wszysko o drugiej wojnie światowej? No raczej nie.

I dopiero w 2014 roku informacje o takich czołgach wychodzą na świat? Z jakimiś niemieckimi czołgami to bym się zgodził bo nigdy nie wiadomo ale rosyjskie? A no tak, zawsze mogą znaleść jakieś tajne archiwum ukryte przez Stalina (¬_¬)

76561198001815076.png
Opublikowano

I dopiero w 2014 roku informacje o takich czołgach wychodzą na świat? Z jakimiś niemieckimi czołgami to bym się zgodził bo nigdy nie wiadomo ale rosyjskie? A no tak, zawsze mogą znaleść jakieś tajne archiwum ukryte przez Stalina (¬_¬)

Żebyś się nie zdziwił ile informacji nie ujrzało światla dziennego...

Opublikowano

Ktoś sobie bajkę wymyślił i teraz będzie ją rozpowszechniał...

Ja nic nie wymyśliłem tylko pewnie jakiś idiota to napisał a ja się tylko pytałem...a od tego jest to forum żeby o coś zapytać.

Opublikowano

Ja nic nie wymyśliłem tylko pewnie jakiś idiota to napisał a ja się tylko pytałem...a od tego jest to forum żeby o coś zapytać.

A czy ja mówię, że Ty to wymyśliłeś?

Opublikowano

No nie ale ja ten temat zacząłem i wychodzi na mnie 

Opublikowano

No nie ale ja ten temat zacząłem i wychodzi na mnie 

Nie nie wychodzi .Tylko koledze chodzi o typowy łancuszek jak np. na fb rozprzestrzenia sie jak dżuma ...

Tutaj masz zpis wszystkich dział montowanych w ISU od pierwszego prototypu aż po wesje produkcyjne abyło ich kilka :

152.4 mm haubico-armata ML-20S (zapas 21 pocisków) ~~czyli znany nam troll z SU-152 i stocka isu , czyli IS-152 klasyczne

152.4 mm działo BL-8 lub BL-10 (zapas 21 pocisków) ~~słynne BL-10/9 czyli dwie topowe armatki , isu wyposażone w nie nazywało sie ISU-152-2

152.4 mm haubico-armata ML-20SM model 1944 (zapas 20 pocisków) ~~rocznik 1945 czyli przed gruntowna modernizacją ISU-152K (nie wiem co to k ma oznaczać)

Myśle że to rozwieje wszystkie wątpliwosći.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Nie nie wychodzi .Tylko koledze chodzi o typowy łancuszek jak np. na fb rozprzestrzenia sie jak dżuma ...

Tutaj masz zpis wszystkich dział montowanych w ISU od pierwszego prototypu aż po wesje produkcyjne abyło ich kilka :

152.4 mm haubico-armata ML-20S (zapas 21 pocisków) ~~czyli znany nam troll z SU-152 i stocka isu , czyli IS-152 klasyczne

152.4 mm działo BL-8 lub BL-10 (zapas 21 pocisków) ~~słynne BL-10/9 czyli dwie topowe armatki , isu wyposażone w nie nazywało sie ISU-152-2

152.4 mm haubico-armata ML-20SM model 1944 (zapas 20 pocisków) ~~rocznik 1945 czyli przed gruntowna modernizacją ISU-152K (nie wiem co to k ma oznaczać)

Myśle że to rozwieje wszystkie wątpliwosći.

Wikipedia to nie jest źródło informacji.

ISU-152 było wyposażone w 152mm krótkie (stock), które było lekko modernizowane.

BL-10 było w planach do ISU-152-2, ale NIGDY nie powstało ISU-152-2!

Opublikowano

Wikipedia to nie jest źródło informacji.

ISU-152 było wyposażone w 152mm krótkie (stock), które było lekko modernizowane.

BL-10 było w planach do ISU-152-2, ale NIGDY nie powstało ISU-152-2!

Nie miałem czasu aby szukać głębiej , i tak kaliber 122mm był modernizowany dlatego jest go kilka wersji.

No i właśnie popełniłem niezły fail z tym 2 nie patrzyłem co kopiuje ...

Takiem małe sprostowanie z mojej strony :

Dopiero w 1944 roku, udało się wyprodukować modele z docelowym działem ML-20S kalibru 152 mm.

A tu coś o BL-10

In August 1944 the BL-8 gun was replaced with the improved 152.4 mm BL-10 (БЛ-10) long barrel gun, with a slightly shorter barrel of 7392 mm (48.5 calibers). The self-propelled gun was designated ISU-152-2 (ИСУ-152-2).

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...