Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór aktualnego szablonu www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam zrealizować szablon strony www, jako zadanie domowe. To nie jest moim problemem. Jako iż jestem ambitny i może zacznę dalej prowadzić moją stronę... chcę ją urozmaicić. Co chcę zrobić:

Na dole strony umieszczam pole wyboru w którym znajdują się trzy opcje (czerwony, zielony,niebieski). Gdy wybiorę czerwony chcę, aby zostały umieszczone elementy grafiki związane z tym kolorem. Jeśli wybrałbym zielony to chciałbym aby zostały zamienione na zielone elementy itd. 

Problem jest taki, że nie wiem dokładnie jak to zrobić. Czy zrobić to poprzez PHP, JS (jeśli poprzez te języki programowania, to jakimi komendami?), czy może po prostu zrobić spam strony HTML odpowiadającym dany kolor? 

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

Wybór zależy od ciebie ;)
Lecz ja bym wybrał php :) wyglądało by to na bardziej profesjonalne niż robic spam z HTML.

a jak chodzi o kod to np coś w tym stylu :

if($styl == $a) {
echo("Czerwony");
}
else {
echo("Zielony");
} elseif($styl == $c) {
echo("Niebieski");
}

opcja $a jest jako kolor Czerwony

opcja $b jest jako kolor Zielony

opcja $c jest jako kolor Niebieski

Mój php nie jest najlepszy, więc mam nadzieje że nić źle tam nie napisałem ;) no ale dałem ci taki jakby pomysł w jaki sposób mógł byś to zrobić, zgaduję że ogarniesz to bardziej niż ja :D 
Robiąc to w php skracasz sobie czas pisania, niż robić wszystko w HTML :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...