Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do 100-200 zł.

Degarus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dostanę dobre słuchawki do wszystkiego za 100-200zł? Wiele osób mówi o Superluxach HD681 ale czy te będą najlepszym wyborem? A jeśli tak to Evo czy nie? Przewyższą gamingowe Krakeny i Siberie? Stawiam że te Superluxy będą bardziej do muzyki ale wiele osób je pochwala nawet do gier. Więc uda mi się w tej cenie jakieś może Studyjne słuchawki dostać by lepsze były od podanych wyżej słuchawek? I jak by się sprawdzały w grach? No i telefonie (Xperia J)(tu mogą być do dupy nawet jeśli xD). Mam 3 pary słuchawek w cenach 200-300 +/- zł i chcę je przetestować vs studyjne bez mikro itd... Ewentualnie można coś dopłacić jeśli znajdzie się coś lepszego.

Opublikowano

W tej cenie najlepiej wybrać Creative Aurvana Live,  superlux hd 668b czy hd6681. Różnice między 668b, 681 a 681 evo to głównie trochę inny dźwięk, inna scena, inne brzmienie. Tutaj najlepiej samemu posłuchać i sprawdzić co pasuje najlepiej.

Podane słuchawki na pewno przewyższają te w podobnej cenie "do gier".

Bo te słuchawki "dla graczy" NIE mają nic innego prócz znaczka. Dlatego jakość dźwięku z tych słuchawek będzie na poziomie takich za 70zł a 130zł to koszt samego znaczka czy napisu.

Tak samo słuchawki które ogólnie dobrze radzą sobie z muzyką równie dobrze będą radziły sobie z grami. Bo w grach nie ma przecież nic co wymagało by oddzielnych słuchawek specjalnie do tego przygotowanych.

Opublikowano

A czemu akurat podałeś bym wybrał te Superluxy hd 668b czy hd681,a nie 681Evo?

Które z nich byłyby najlepsze? Bo cenowo widzę że podobnie i z wyglądu także co jest dziwne, na dodatek Evo są droższe od nich wszystkich co powinno przekładać się na jakość tak?

Opublikowano

A jeśli chodzi Ci o to że różnią się tylko wyglądam i przepłacę 70zł na wyglądzie to mogę przepłacić, ale też czy będą lepsze niż te Crativy co podałeś.

Przepraszam, nie edytowałem poprzedniego ;-;

Opublikowano

Pisałem że te słuchawki "dla graczy" są znacznie słabsze niż inne słuchawki do muzyki kosztujące tyle samo. I nie chodzi o to że przepłacasz za wygląd ale za samo to że na słuchawkach masz napis razer steelseries czy jeszcze inny. Przeważnie takie słuchawki "dla graczy" mają dźwięk takich dwa czy trzy razy tańszych słuchawek, ale bez tego magicznego napisu na pudełku.

A to który model superluxów wybrać to najlepiej samemu pojechać do sklepu muzycznego i sprawdzić czy są wygodne, czy dźwięk ci odpowiada. Bo przez internet nie da się wszystkiego sprawdzić, tym bardziej tego czy są dla ciebie wygodne.

Opublikowano

Ale jakieś Superluxy czy te Crativy co dałeś? A jak Superluxy to jakie. Nie mam za blisko do takiego sklepu więc muszę kupować zdając się na ludzi.

Opublikowano

Przykład który dałeś jak i Fatalitkach o których wspomniałeś akurat ssą po całości. Słuchawki gamingowe nie dorównają słuchawkom bez dodatku "4games" + Mikro też wchodzi w cenę produktu. Jak masz zamiar pomagać przeczytaj cały temat. Mam kilka razy droższe słuchawki od tych co podałeś i też gamingowe więc na co mi takie coś?

Opublikowano

Mnie urzekły moje Shure SRH240 i tobie też je polecam, miałem Aurvany, zmieniłem szybko, bez dźwiękówki za kilka stów to tragedia nie słuchawki moim zdaniem. Shure dobrze znoszą słabe źródła (integra, telefon). 

Z superluxami jest tak:

668 - bez basu

681 - niektórzy piszą że bas jest mocny, jak dla mnie to raczej średni/normalny

681 Evo - basowe słuchawki ze złagodzoną górą (nie kłuja tak jak w innych modelach)

teraz wersje poszczególnych modeli:

B- balanced, ciut mniej basu i mniej kłującej góry

F- flat, dźwięk płaski, neutralny, mało basu

Ja preferowałbym Shure, a jeśli nie to HD681B + zrobienie bas moda ew. HD681 EVO.

Opublikowano

Używałeś Evo? Bo właśnie tak myślę nad Evo lub tymi Shurami i Evo bardziej przekonują mnie tym że są bardziej wychwalane, bardziej znane i podobno powinny więcej kosztować bo są świetne. Ale też pewny nie jestem co tutaj wybrać. I przez to że jestem zielony przekonuje mnie też pasmo przenoszenia i średnica przetwornika :D

Opublikowano

Ref.

To co myślicie? Brać czy dopłacić do jakichś lepszych? I czy się opłaca brać jakieś "lepsze" o 50-100 droższe ;d

Opublikowano

Do standardowej karty dźwiękowej nie za bardzo. Superluxy nie zagrają tak ładnie z integrą jak Shure, po za tym to właśnie Shure są bardziej znane i polecane na forach audio z tego co się orientuje :P Nie słyszałem Evo niestety, tylko zwykłe HD681 i raczej bym ich nie brał.

Opublikowano

Integra jak integra, później będzie dźwiękówka :D. Już mi się wszystko pieprzy w głowie. Jesteś pewny co do tych Shure? Bo jak zamówię i będą słabe to znajdę cię,a jeśli będą dobre to uścisnę dłoń :D. Btw akurat te Shurki? Bo w stanie jestem dać max 250 :P.

Opublikowano

Ja się w ich brzmieniu zakochałem, moim zdaniem np. Aurvany się chowają (zamulony syf, ponoć dobre na dobrym źródle, ale za cenę dobrego źródła można mieć lepsze słuchawki) ale to zależy jaki kto ma gust muzyczny. Ja mam pady z HM5 i bas moda, zmienia to trochę brzmienie.

Opublikowano

Lepszy niż oryginalny z CAL czy Fatal1ty, ja żadnego kabla w życiu nie przerwałem więc moim zdaniem każdy jest dobry. Ale jak ktoś ma talent to wszystko urwie. 

Opublikowano

To zależy od słuchawek, w Shure bas mod polega na rozwierceniu muszli czyli dodaniu otworu bas reflex, w innych słuchawkach rozwiercenie muszli spowoduje jedynie utratę basu. Próbuj, poczytaj forum mp3store (dział Diy modowanie słuchawek), może akurat coś zdziałasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...