Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam telefon do 800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam zamiar kupić nowy telefon i chciałbym żebyście mi coś doradzili. Mój fundusz wynosi 800zł, telefon musi mieć wi-fi i androida (windows phone odpada). Czekam na wasze propozycje :)

Opublikowano

Bardzo interesującym modelem jest Nokia X. Byłem od początku mocno nią zainteresowany. Miałem okazję się nią bawić (#swag) i mimo bardzo słabych parametrów - jest to jeden z lepiej działających Androidowych telefonów na rynku, a mam porównanie z Note 3. Jest tak mocno zmodernizowany, że po prostu wszystkie bolączki związane z androidem mijają! Do tego dochodzi znakomite wykonanie i bardzo niska cena.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Bardzo interesującym modelem jest Nokia X. Byłem od początku mocno nią zainteresowany. Miałem okazję się nią bawić (#swag) i mimo bardzo słabych parametrów - jest to jeden z lepiej działających Androidowych telefonów na rynku, a mam porównanie z Note 3. Jest tak mocno zmodernizowany, że po prostu wszystkie bolączki związane z androidem mijają! Do tego dochodzi znakomite wykonanie i bardzo niska cena.

System operacyjny: Nokia X Software Platform

To w końcu to jest android czy noka software? :P

Nie rozumiem tego xD. Wszystkie aplikacje na android będą na to działać?

Również spodobała mi się ta Nokia :P

Opublikowano

System operacyjny: Nokia X Software Platform

To w końcu to jest android czy noka software? :P

Nie rozumiem tego xD. Wszystkie aplikacje na android będą na to działać?

Również spodobała mi się ta Nokia :P

To samo jądro, etc. Większość będzie działać, lecz nie jestem tego pewien, lecz jeśli chodzi ci o to, że będzie możliwość zainstalowania plików .apk (czyli tych z Google Play), to tak.

17052109001382846035.png

Opublikowano

To samo jądro, etc. Większość będzie działać, lecz nie jestem tego pewien, lecz jeśli chodzi ci o to, że będzie możliwość zainstalowania plików .apk (czyli tych z Google Play), to tak.

"Aplikacje dla Nokii z Androidem można pobrać z Nokia Store oraz z partnerskich sklepów z aplikacjami. Wśród nich Nokia wymieniła dziś między innymi 1Mobile Market, Aptoide, Mobango oraz SlideME Market. Mimo braku dostępu do Google Play, dzięki sklepowi Nokii dostępnych jest już wiele polskich aplikacji dedykowanych nowym modelom."

Pisze że nie będzie dostępu, tylko będzie jakiś własny sklep Nokii

Opublikowano

"Aplikacje dla Nokii z Androidem można pobrać z Nokia Store oraz z partnerskich sklepów z aplikacjami. Wśród nich Nokia wymieniła dziś między innymi 1Mobile Market, Aptoide, Mobango oraz SlideME Market. Mimo braku dostępu do Google Play, dzięki sklepowi Nokii dostępnych jest już wiele polskich aplikacji dedykowanych nowym modelom."

Pisze że nie będzie dostępu, tylko będzie jakiś własny sklep Nokii

Czy tu ktoś pisał o dostępie do Google Play? "Dodatkowo aplikacje można instalować z innego nośnika, np. karty pamięci lub komputera." - nie widzę żadnego problemu.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Warto rozejrzeć się za czterojajowym LG 4XHD, który oferuje naprawdę dużo. :-)

Jeśli nie chcesz androida rozejrzyj się za iPhonem 4(s), bo widzę że WP nie chcesz.

Opublikowano

Samsung poza Galaxy S Advance nie oferuje nic ciekawego, a ten sam telefon jest po prostu trochę gorszym klonem S2. W mojej opini najrozsądniejszym wyborem będzie LG 4XHD, który posiada Tegrę 3. Nokia X to zwykła konkurencja dla Xperii Sola, Galaxy Ace2/S Advance, ale nic o niej nie mogę powiedzieć, bo nigdy w ręku jej nie miałem.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Co myslicie o L9 II? W Rtv jest za 749zl. Zalezy mi na wi-fi, youtube, dobra bateria, gry, android. Telefon ma mi zastapic lapka bo bede go sprzedawal i kupowal PS3.

Opublikowano

Co myslicie o L9 II? W Rtv jest za 749zl. Zalezy mi na wi-fi, youtube, dobra bateria, gry, android. Telefon ma mi zastapic lapka bo bede go sprzedawal i kupowal PS3.

W zupełności starczy do tych czynności, które wymieniłeś. Obecnie, procesor uciągnie każdą grę. Nie koniecznie na full, ale na pewno minimum na średnich.

Opublikowano

Polecić tobie mogę kolego Xperia Z lub Z1 :) naprawdę dobry telefon :) 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Do 800zł powinieneś już znaleźć S3 LTE - różniący się od S3 obsługą LTE i zwiększoną ilością RAM'u (z 1gb na 2). Uważam, że do tej kwoty jest to dobra propozycja. 

O zaletach (amoledzie, nowych funkcjach itd.) jest dużo w necie, więc wypiszę wady:

-Zwykła S3 posiada więcej modów/romów etc. niż S3 LTE

To by było na tyle jeśli chodzi o porównanie ze zwykłą S3. 

Co do innych wad: 

- nie dostanie już raczej oficjalnej aktualizacji do 4.4 

- jakość wykonania(plastik) jednak ma to też swoje + (tańsza wymiana, lepiej amortyzuje upadki, lżejszy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...