Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - Map Edytor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam taki mały problem :D

1. Mam zaklepane ilość maksymalną pól mapy w bazie, i teraz... Jak zrobić, żeby pola, która wystają poza diva map edytora, były zakryte, potem się odkrywały.

2. Ogarnołem przesuwaniem mapy w lewo i prawo, ale teraz mam problem z przesuwaniem mapy w pionie, gdyż całkiem inaczej nazwane są divy, przedtem miałem jeden div w pionie, więc tylko ten zakrywałem, bądź odkrywałem, ale teraz jest problem, gdyż teraz nie mam diva jednego z pionowymi, lecz różne divy np. tile_0_1, tile_0_3 itp. Teraz, może ktoś wie jak, przesunąc np. wszystkie divy które zaczynają nazwę na np. div_0...

Próbowałem, to zrobić na class, ale jakoś zbytnio mi nie wychodzi, może ze zmęczenia

Z góry dziękuję

Opublikowano

Cóż, pewnie najlepiej użyć filtrów (CSS: filter), ale jakich i jak to ci nie powiem bo się cholera tak dobrze nie znam na tym.

Kolejnym, duuużo mniej optymalnym rozwiązaniem jest "zaczernienie", wszystkich pól, których widoczność zmienia się wraz z odległością pola od gracza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...