Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy game na arene

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Jako iż dawno nie robiłem nic związane z serwerem metin2, nie za bardzo wiem jak sobie poradzić z jednym problemem.

Utworzyłem sobie game98 na podobieństwo game99, oczywiście porty inne.

Usunąłem z game99 mapę ox'u (index 12), oddałem ją do game98.

Wszystko się ładnie odpala, tylko, że na mapę nie mogę się teleportować, a jak już wszedłem na nią wcześniej, to wywala mi postać z paska ładowania do ekranu startowego.

O co biega ?

CONFIG:

http://wklej.to/gKEu2
Opublikowano

A ox nie powinien miec id 113?

Down. Sorki nie popatrzylem na nick. :(

I jak teraz czytam znowu to chyba niedokladnie przeczytalem temat. :/ xD

Opublikowano

Hm, powiem Ci tak że nie zmieniłeś warpów w kliencie ;)

W kliencie weź ustaw w setting na 0 0
Na serwie ustaw nowe warpy, np: 8704100     8805100

Nie zapomnij zmienić warpy także w atlasinfo.txt który znajduje się w locale bądź w rootach, zależy od klienta ;p

Z Town.txt wykasuj wszystko, z stone.txt również ;p

Warpuj się przez warpy które podałeś na serwie, nie przez komendę /go ox  bo tutaj trzeba by było zmienić warpy a serwie i w kliencie itp itp, torszkę bawienia się ;f

Jak wywaliło Ciebie z klienta, poproszę o syserr.txt z klienta ;)

Pewnie na mnie hejty polecą ale cóż mam to gdzieś xD

Hejterzy mnie kochają <3

Potem jak już to zrobisz to powinieneś być na kordach 0 0 jak zobaczysz na minimapce sobie, i terazz tak wpisz /go 100 100  a i polecam dać "minus" na klawiaturce by oddalić wizerunek na minimapce

Jak już wbiłeś na tego oxa poprzez /go  na wołaniu masz docelowe kordy, ustawiasz je w settings.txt bodajże na serwie ;p

Hm, a i sprawdź komendą

ps
czy jest wgl uruchomiony proces od tego game.

Sprawdź również czy zmieniłeś PIDa w folderze game98, bo musi być inny PID ale większy od PIDa game1, game2, game99(jesli game99 uruchamiasz) i jeszcze game98 ma być odpalone na samym końcu.

I poproszę również o skrypt startowy game.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

I nie będzie ci działać. 99 to magiczna liczba.

No okej xD nie zadziała :3

Dobra to tak, powiem krótko i na temat xD

Nie zmieniaj folderu, niech już będzie to game99 czy tam channel99 ;p

Powiem tak, możesz mieć dowolne kordy ale na samym końcu kordach musisz mieć te 99

np.

http://wklej.to/l1CPW

A jak chcesz nowe game zrobić takie osobne na mapy expowiskowe to sobie możesz w każdej chwili dodać i nie wywali ;3

A tak poza tym, to po co zmieniać na game98 ? jak tutaj chodzi tylko o zmianę portów pewnie ^^

Jeśli mapy expowiskowe np. na game98 nie zadziałają, to nazwij channel1_1 a zmienić porty sobie możesz na inne :3

Kiedyś rozkminię zagadkę magicznej liczby 99.

Zauważyłem że nawet w procesach jak się patrzy na ps to pisze game99 w nawiasie ;p więc to musi być zakodowane w pliku game by ox był tam czy coś w tym stylu ;D

A jak chciałem się przenosić do siebie z drugiej postaci to pisało że ja jestem na channel 1 a tamta postać na channel 99 ^^

A z portami sprawdzałem i działa na 100%

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Zrób to np. na kanale 5.

Oczywiście "przeskakiwanie" między portami zadziała tylko na warp.

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

No okej xD nie zadziała :3

Dobra to tak, powiem krótko i na temat xD

Nie zmieniaj folderu, niech już będzie to game99 czy tam channel99 ;p

Powiem tak, możesz mieć dowolne kordy ale na samym końcu kordach musisz mieć te 99

np.

http://wklej.to/l1CPW

A jak chcesz nowe game zrobić takie osobne na mapy expowiskowe to sobie możesz w każdej chwili dodać i nie wywali ;3

A tak poza tym, to po co zmieniać na game98 ? jak tutaj chodzi tylko o zmianę portów pewnie ^^

Jeśli mapy expowiskowe np. na game98 nie zadziałają, to nazwij channel1_1 a zmienić porty sobie możesz na inne :3

Kiedyś rozkminię zagadkę magicznej liczby 99.

Zauważyłem że nawet w procesach jak się patrzy na ps to pisze game99 w nawiasie ;p więc to musi być zakodowane w pliku game by ox był tam czy coś w tym stylu ;D

A jak chciałem się przenosić do siebie z drugiej postaci to pisało że ja jestem na channel 1 a tamta postać na channel 99 ^^

A z portami sprawdzałem i działa na 100%

Pozdrawiam.

Człowieku, w procesach pisze game99 bo tak masz nazwane dowiązanie... Tak jak mówiłem, ch99 jest magiczny, a 99 to szatańska cyfra boga smoków z Metina.

ps. Myślisz, że to iż moje procesy tak się nazywają to jest w game zakodowane? :v

PqQZPGg.png

Opublikowano

Człowieku, w procesach pisze game99 bo tak masz nazwane dowiązanie... Tak jak mówiłem, ch99 jest magiczny, a 99 to szatańska cyfra boga smoków z Metina.

ps. Myślisz, że to iż moje procesy tak się nazywają to jest w game zakodowane? :v

PqQZPGg.png

99 to żadna magiczna liczba. Po prostu, żółci nazwali sobie tak kanał, bo poszli od końca, żeby później dodawać 98 itd., ze względu na to, że dawanie np. game5 mogło konflikować z dodawanymi w przyszłości channelami.

@top

jasnowidzem nie jestem, ale to musi być błąd ludzki, u mnie robiona kiedyś w ten sposób arena śmigała bez żadnego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...