Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Udyr vs veigar

Kaspian.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mało doświadczony jestem, lecz opiszę z mojego kąta widzenia. Udyr i Veigar, całkiem dwa różne typy, więc nie wiem skąd takie porównanie. Udyr to jungle. Łatwo robi się nim jungle, jest bardzo szybki (i speed, i speed atack), ma w hitach "chyba" stuny. 

Veigar, postać na mida. Stun oraz nieskończone ap. Gdy dobrze last hitujesz miniony Q to za miniona masz 1 AP a za zabicie przeciwnika "chyba" 3. Więc veigarem można mieć nieskończoność AP. To tyle ode mnie :P

Opublikowano

Veigar, a Udyr to dwa różne światy.

Określ njpierw na jakiej pozycji lubisz najbardziej grać.

Udyr to jungler, ale za tą cenę polecam bardziej Amumu.

Veigar bardzo fajnym champem jest, ale łatwo go zniszczyć. On potrzebuje mocnej koncetracji, farmienia z Q. Tones of DMG.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Jaką linie grasz?

Pewnie mida, jeśli grasz mida kupuj veigara, na sam początek bardzo dobry champ, potem możesz kupić katarine i akali.

Ja zaczynałem przygodę właśnie tak, bardzo lubię grać na midzie tymi postaciami :D

Veigar nadaje się tylko na mida. Natomiast UDYR jest to postać i na TOPa i do JUNGLI. 

Jak już wspominali są to dwa różne światy ponieważ udyr nie klepie tak jak veigar tylko główne przeliczniki ma na AD, a Veigar to czysty AP niszczyciel aczkolwiek jego również szybko można zjechać. Udyr jest tankowaty i tu ma dużą przewagę nad veigarem :D

Veigar jest mocny na mida bo ma tego swojego ulta, gdzie ma przelicznik z AP oraz zadaje 80% dmg przeliczanego od AP przeciwnika, dlatego jest to kosa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...