Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy się da przenieść jakoś, (skopiować miasto) na inny świat.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Chciałbym przekopiować całe miasto, na inny świat. Czy takie coś jest możliwe? Powiem tylko ze mapa jest duża.

Proszę o jakieś porady, co by tutaj zrobił.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Spróbuj copy lub schematem.

Dodaj także na końcu -a aby pomijało powietrze (//paste -a) (//copy -a) wtedy nie powinno wywalić serwera jednak jeśli wywali to chyba jedyne wyjście to mcedit ;)

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Wgraj plugin multiverse stworz świat (/mv create nazwa normal) jak dobrze pamietam a nastepnie //copy i //paste w innym świecie

Opublikowano

Spróbuj copy lub schematem.

Dodaj także na końcu -a aby pomijało powietrze (//paste -a) (//copy -a) wtedy nie powinno wywalić serwera jednak jeśli wywali to chyba jedyne wyjście to mcedit ;)

No nie wiem czy da radę, no ale spróbuję. 

Jak bym wiedział to bym tutaj nie siedział.

http://www.mpcforum.pl/topic/992197-pytanie-podoba-wam-sie-styl-domow-mapa-bylaby-pod-serwer/

To jest ogólnie mapa aktualizowana przez ostatnie 10 miesięcy.. Trochę tego przybyło..

Opublikowano

Wystarczy zrobić tak:

Musisz mieć plugin (2@UP podał) Multiverse.

Idziesz do tego miasta i je kopiujesz //copy potem /mv tp <NazwaSwiataGdzieChceszDacToMiasto> NP. /mv tp world

Potem wpisujesz /save-all

Potem //paste 

I nawet jak wywali serwer to i tak będzie wklejone. :) Pamiętaj o zapisie przed wklejaniem!

Jeśli pomogłem daj + :)

Opublikowano

Wystarczy zrobić tak:

Musisz mieć plugin (2@UP podał) Multiverse.

Idziesz do tego miasta i je kopiujesz //copy potem /mv tp <NazwaSwiataGdzieChceszDacToMiasto> NP. /mv tp world

Potem wpisujesz /save-all

Potem //paste 

I nawet jak wywali serwer to i tak będzie wklejone. :) Pamiętaj o zapisie przed wklejaniem!

Jeśli pomogłem daj + :)

A nie będzie potem jakiś błędów? Bo może tak być, ze będą potem jakieś lagi, bugi..

Opublikowano

A nie będzie potem jakiś błędów? Bo może tak być, ze będą potem jakieś lagi, bugi..

Nie będzie. :)

Sam wklejałem sporo różnych, dużych map. :)

A jeśli będą lagi to restart.

Liczę na + :)

Opublikowano

Próbowałem tych waszych porad ani jedna nie pomogła..

Jak już zaznaczę teren, chcę wpisać //copy to wywala serwer, zbyt duże obciążenie.

Spróbuje tym MCedit..

Opublikowano

Najlepiej zrobić mapki zapisać i od nowa ;) potem plugin na portale i portale będą przenosił do tych "stworzonych map "

Daj " Lubię To " Dzięki serdeczne JP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...