Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z routerem TP-LINK TL-WR841N.

vCastir

Pytanie

Opublikowano

Nie mam pojęcia, czy na dobrym forum, lub dobrej zakładce tak to ujmę, piszę. Ale mam masakryczny problem.
Problemem jest to, że do mojego komputera wczoraj dostały się wirusy ( słabo chodził ) więc postanowiłem format, przed formatowaniem WIFI TL-WR841N działało dobrze, miałem wtedy windows 7 - gdy zrobiłem ten format, wgrałem windows XP a potem postanowiłem do komputera zainstalować ten router, żeby internet mi działał, gdy instalowałem i klikałem dalej dalej dalej... Wyskoczył mi błąd który świadczył o braku karty sieciowej lub jej nie włączeniu - pisało także, gdzie mam poszukać czy mam zainstalowaną karte sieciową - zobaczyłem i nie znalazłem jej, co okazało się dziwnę, router na komputerze nie działa ( router JEST podłączony do komputera ) a NAJDZIWNIEJSZE jest to, że włączyłem laptop, a internet na laptopie działał -  u mnie nie.
Pisało także, że jeżeli nie mam w karty sieciowej, mam ją zainstalować - lecz niewiem jak możecie dać porady jak to wszystko naprawić? Mam także internet w tv z internetem - KTÓRY TAKŻE DZIAŁAŁ - a na moim urządzeniu gdzie mam wifi niestety NIE DZIAŁA mi internet, jeżeli nie zrozumieliście o co pytam, piście w odpowiedziach iż pisałem na szybko, będę bardzo wdzięczny temu kto mi pomoże :( Pozdrawiam.

przepraszam także, że ten biały tak irytuje ale tekst był kopiowany z innego też FORUM Gdzie to pisałem - i proszę żeby moderatorzy o problem mnie zrozumiali ;(

Test123

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ty w ogóle zrozumiałeś co cytujesz ?  router konfiguruje się tylko JEDEN RAZ zaraz po podłączeniu ROUTERA do internetu, potem stoi i się kurzy aż się spieprzy albo zmienia się w nim konfigurację na inna niż jest

nie masz sterowników do swojej karty sieciowej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po cholerę instalować router kiedy on DZIAŁA CAŁY CZAS 

wystarczy się połączyć przez wifi albo wpiąć kabel , to że nie masz sterowników do kart to już sam sobie zawiniłeś że ich nie zainstalowałeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po cholerę instalować router kiedy on DZIAŁA CAŁY CZAS 

wystarczy się połączyć przez wifi albo wpiąć kabel , to że nie masz sterowników do kart to już sam sobie zawiniłeś że ich nie zainstalowałeś

Właśnie że nie :) TP-LINK w pudełku ma płytę, dzięki któremu " konfigurujesz router. A mam wszystko podłączone, lecz MI nie działa router, a mojej siostrze na laptopie, działa - oraz rodzicom na TV z internetem

Test123

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...