Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domowe studio

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam zamiar zrobic w domu domowe studio. Mam juz przygotwane miejsce tylko nie wiem zabardzo jak je wyciszyc. Slyszalem ze wytlaczanki po jajkach sa dobre, tak samo styropian. Szukam rowniez jakiegos mikrofonu studyjnego, ktory jest nie za drogi ale zeby dobrze lapal dzwiek i mial dobra jakosc.

61093c6efb.png

Opublikowano

Mata wygłuszająca ,nie musisz obklejać całych ścian ,mogą być fragmenty ,ewentualnie wytłoczki do jajek ;)

Zainteresuj się też jakimiś porządnymi drzwiami żeby całkowicie wygłuszyć pomieszczenie

Co do mikrofonu ,na tym się nie znam ,używam estradowych AKG (polecam) ,ale co do studyjnych się nie orientuje. Polecam Ci popytać na Facebook'u w różnych grupach o tematyce DJ'skiej ,Estradowej :)

Opublikowano

pianka nie jest nie wiadomo jak droga, a daje lepszy efekt niż wytłoczki, więc radziłbym zainwestować w piankę, drzwi też warto wyciszyć, nawet jeśli nie masz dobrych drzwi to zawsze możesz je obić zwykłą pianką poliuretanową, na to jakiś materiał i jest gitara

musisz jakiś mikser i dość dobry mikrofon .

nie no co ty kurwa, ameryka odkryta...

Opublikowano

Znalazlem mikrofon MXL 990, czytalem o nim ze jest dosc dobry do zarowno amatorskich jak i profesjonalnych studii. Czy to prawda? Ktos mial stycznosc z tym mikrofonem?  Jak narazie zbieram wytlaczanki po jajkach i ogarniam styropian. Drzwi sa drewniane ale je tez obkleje  ;> 

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...