Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z samochodem.

Zgzytek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko (wiem że nie powinienem pisać na tym forum ,lecz nie znam innego dobrego o tematyce samochodowej ,gdzie otrzymam szybko odpowiedź ,a nóż widelec trafi się tu jakiś specjalista)

Posiadam samochód Peugeot 206 HDI ,dzisiaj wyjechałem rano na szkolenie ,i podczas zmiany biegu coś zatarło i samochód stracił moc i stanął ,po ponownym odpaleniu nie ruszył. Wróciłem na pieszo do domu ,zadzwoniłem do znajomego żeby przyciągnał mi go do domu ,i pojechaliśmy tam gdzie zostawilem auto ,i mówie że spróbuje ,może ruszy i o dziwo ruszył i dojechałem do domu. W domku otworzyłem autko na kanale i przy 4/5 tyś obrotów z przodu po prawej stronie leci czarny dym ,i z rury wydechowej też ,a posadzka w garażu zrobiła mi się cała czarna w miejscu rury wydechowej. Orientuje się ktoś czego to wina ? Z góry thx za odp.

Opublikowano

Zobacz czy Ci nie spadla jakas rura z dolotu ew intercoolera. 

Pozdrawiam

Ps. Czarny dym moze wskazywac na jakas nieszczelnosc w ukladzie dolotowym.

Opublikowano

Już naprawione ,przedmuchałem przy 5 tyś obrotach i przejechał parę km. Pojutrze wybiorę się na serwis w celu diagnozy. Można cls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...