Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fraps - spadki fps

mitrix169

Pytanie

Opublikowano

Witam

Od razu zaznaczam, że mogę nagrywać Actionem i wiem, że fraps obciąża mocno komputer ale na moim chyba powinienem mógł nagrywać Minecraft na niskiej odległości renderowania w 120fps. W 120fps chcę nagrywać po to, żeby była bardzo dobra płynność na YouTube, niestety mam częste spadki podczas nagrywania ;/

Mój sprzęt:

CPU: AMD Phenom II X4 965BE 3,4Ghz

GPU: Palit GTX 650Ti Boost 1GB GDDR5

MOBO: MSI 760GM-P21 (FX)

PSU: Corsair VS 550W

RAM: 4GB 1333Mhz Palit

Dodam, że pewien typek nagrywa w 120fps frapsem, a ma Intel Core i5-3570 3.80GHz i GeForce GTX 650 4GB.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To może być tylko i wyłącznie moje spostrzeżenie ale pod javą intel radzi sobie owiele lepiej niż AMD.

Ale to tylko tak nawiasem, cóż nie zawsze można mieć wszystko. Zrezygnuj z 120 i nagrywaj w 60. Chociaż wiem że nie o to Ci chodzi i szukasz pomocy ale nic innego raczej nie zrobisz.

Co najwyżej możesz spróbować oryginalnym frapsem. Oczywiście wiesz skąd takiego można wziąć :)

graphic.png
Opublikowano

@UP

To czym nagrywać w 120fps ? Dxtory nie wiem za bardzo jak najlepiej skonfigurować na moim sprzęcie, bandicam też nie wiem. Coś tam próbowałem ale filmik miał słabą jakość ;/ W ogóle da się na moim sprzęcie nagrywać jakimś programem chociaż w 100fps ? Bo jak się pytałem ludzi z MPC to pisali, że tak.

Opublikowano

To może być tylko i wyłącznie moje spostrzeżenie ale pod javą intel radzi sobie owiele lepiej niż AMD.

Ale to tylko tak nawiasem, cóż nie zawsze można mieć wszystko. Zrezygnuj z 120 i nagrywaj w 60. Chociaż wiem że nie o to Ci chodzi i szukasz pomocy ale nic innego raczej nie zrobisz.

Co najwyżej możesz spróbować oryginalnym frapsem. Oczywiście wiesz skąd takiego można wziąć :)

Próbowałem oryginalnym frapsem, ale problem będzie niedługo załatwiony bo Action wypuścił nową wersję w której można nagrywać w 120 fps ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...