Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]jaka postać?

DurapeczeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż zbieram IP, mam już 3900, mam zamiar zbierać do 6300, ale powiem wam też, że będę mieć 1 k RP. Za ip i rp chce kupić sobie postać. Lecz zbytnio nie wiem jaką. Wymienię wam jakie mam na oku: LeBlanc, Renekton, Wukong, Jinx, Vi, Thresh.

I zapytacie, jaką lubię linię. Ulubionej linii nie mam, na każdej lubię i umiem grać. Chciałbym, abyście mi pomogli w wyborze 2 postaci z tych tutaj wymienionych. Głównie proszę, abyście patrzyli się na dzień dzisiejszy, czym najwięcej się gra, co najwięcej się banuje. Oczywiście chodzi o rankedy. I pytanie? Co oprócz tych postaci jeszcze mi polecicie na rankedy. 

Opublikowano

Wybiorę coś pod siebie jeżeli nie masz ulubionej linii. Polecam Wukonga i Renektona. 

Wukong to świetny jungler, a zarazem postać na topa, możesz nią dużo zdziałać, ponieważ jego ult ma duże przeliczniki + bazowy AoE DMG. Obie wyżej wymienione postacie są często pickowane i banowane, widać je również na LCS'ach.

Oprócz postaci na rankedy potrzebujesz także:

• dobre masterki,
  • runy,
  • trochę umiejętności gry.
Opublikowano

Osobiście, polecam Ci jeśli jesteś unranked do Silvera 2/3 wzwyż Fizza,

Mimo banów ( Na 5 rankedów trafiają się 2 bany)

Jest świetny do wyccarowania gry.

Skill nie jest potrzebny, bo podobnie jak Yasuo bazuje on :

na wejściu Q

wyjściu E

i Ulcie R

W jest Bierne, i do użycia ( w Late ogromny dmg)

Nie wymaga ogromnej farmy (Co jest plusem bo już na 6 poziomie można pomóc Botowi/Topowi bez problemów)

Mechanizm Escape

I Przyjemna gra ;)

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Nie kupuj postaci za RP, bo tylko je stracisz, a PZ kiedyś się dorobisz. 

Kup Rakietona i Wukonga

1377337197-U369478.png

Opublikowano

Jestem Silver IV i umiejętności gry już mam i nie wiem właśnie zbytnio co kupić i się was zapytałem. Jeszcze się zastanowie, ale dzięki za pomoc. Runki tez mam (AD i AP) 

Opublikowano

Renektona na topie banują dosyć często, bo jest mocny. Ja ogólnie na topie gram Jaxem lub Nasusem, ponieważ te postacie w late game są bardzo mocne. Na midzie sam nie gram ale widuje często Le Blanc i jest bardzo mocna też. Jak ktoś wyżej pisał nie kupuj postaci za RP, ponieważ IP możesz sobie uzbierać, a RP już nie

Opublikowano

Jesteś silver 4 co krzyczy że nie masz właśnie tych umiejętności. Kup jinx łatwo nią się gra a w dodatku świetna w każdej fazie gry. Za rp jak chcesz kupić postać to czekaj na wyprzedaż za 950 rp się nie opłaca kupować postaci. Polecam ci także wukonga, można iść nim mid, jungle lub topa łatwo nim się gra jak na twój poziom się nada. Nie polecam ci lb bo nie ogarniesz jej a vi jest często banowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...