Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie słuchawki , myszka , klawka.

MzQ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakie polecacie słuchawki w zakresie do 100 zł

osobiście mam narazie 2 opcje 

http://www.morele.net/sluchawki-creative-hs-800-fatality-gaming-51mz0310aa001-138470/

oraz

http://www.morele.net/sluchawki-natec-5-1-hx55-gaming-nsg-0373-537687/

oprócz tego mam zamiar kupić myszke : 

A4 Tech Bloody Gamming V7 USB

oraz klawke : 

Natec Genesis RX55 NKG-0378

co sądzicie o tych akcesoriach co wy byście mi polecili?

Opublikowano

@up zapomniałem dodać ,że słuchawki mają być z majkiem 

btw. co sądzicie  o klawce i myszy?

Mysz i klawiatura dobre. To weź Superlux HD681 i Trust Starzz.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Słuchawki bez majka będą znacznie lepsze w brzmieniu, proponuję Maxell Retro DJ lub Superlux HD681. Do tego zalman mic1 lub trust starzz. Takie Fatal1ty średnio grają, dopiero bo głębokich modyfikacjach potrafią coś ładnego z siebie wydobyć.

Opublikowano

Mimo wszystko raczej wolałbym pozostać przy standardowych słuchawkach typu (mikrofon + słuchawki) 

Opublikowano

W takim razie te Natec wydają się lepsze, Fatal1ty są początkowo bardzo niewygodne, muszą się rozciągnąć. Po modyfikacjach grają ładniutko, jednak fabryczne nie izolują otoczenia oraz są zdecydowanie przebasowione.

Opublikowano

Te draco wydają się być dużo wygodniejsze, to coś w stylu Tactic Alpha. Radziłbym Ci do nich dołożyć, jak masz brać słuchawki z mikro to nie kupuj totalnego chłamu, tylko trochę mniejszy. Choć wiedz, że kupisz lepsze słuchawki w tej cenie.

Zacytuję swój post z innego forum gdzie sprzedaje moje Fatal1ty:

Mod polegał na wyklejeniu wieczek dużą ilością plasteliny, na to pianka pod panele około 1-2mm(boki muszli też wyklejone), na to trochę waty, zaklejenie otworu na środku przetwornika który dodawał basu, przyklejona pianka pod panele (także 1-2mm grubości) na cały tył przetwornika, trochę jak w modzie do CAL. Słuchawki nabrały sceny, są bardziej detaliczne(to raczej kwestia zdjęcia tego dociążającego basu), pojawiła się ładna nie sycząca góra, ospałego basu jest mniej, mniej podbity mid(tzw. kick) bas, dobrze słychać jak mruczy niski bas. Średnica raczej podobna choć wydaje się jakby wokale dostały powietrza, nie są całkiem z tyłu, brzmią realistyczniej. Ogólnie to zrobiły się z nich bardzo ładnie grające słuchawki, lekka V na charakterystyce bym powiedział

Opublikowano

a co sądzicie o tych słuchaw. 

http://www.morele.net/sluchawki-natec-5-1-hx55-gaming-nsg-0373-537687/

Opublikowano

Jak mówiłem, wszystkie pseudo gamingowe słuchawki są po prostu słabe, cokolwiek weźmiesz nie będzie to dobry zakup, kierowałbym się tutaj wygodą bo każde brzmią słabo. Te natec wydają się wygodne, mają duże pady.

Opublikowano

a jakie byś polecił (niekoniecznie gamingowe) słuchawki z mikrofonem?

w cenie do ~80 zł w zasadzie chodzi mi o desing , lecz bardziej o wygodę.

Swoją drogą co sądzicie o steelseries siberia v2 

Opublikowano
a jakie byś polecił (niekoniecznie gamingowe)

Albo chcesz pseudo gamingowe z mikro, albo porządne słuchawki przeznaczone do odsłuchu. Jak to pierwsze to bierz co chcesz, byle by było wygodne, bo wszystkie grają cienko, co juz pisałem dwukrotnie.

Opublikowano

chodzi mi o słuchawki zdecydowałem mogą być bez mikrofonu warunki są cztery

- do 100 zł

- muszą być na http://www.morele.net/

- wygodne

- w miarę estetyczne

@edit 

słucham dużo muzyki typu UMF , więc 

liczę na dobry bass i jakość .

Opublikowano

Strona wydaje się ok, cena też w porządku. Pamiętaj że słuchawki przez pierwsze kilkadziesiąt/kilkaset godzin grania nabierają pełni swoich możliwości, nazywa się to procesem wygrzewania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...