Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPSy

BedePro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema bo mój kolega na więcej FPS w warz i mamy takie same kompy, tylko on ma tylko warz oraz 2 gry na kompie,nie wiem czemu tak jest może ktoś poradzi mi czemu tak jest

graphic.png

Opublikowano

Spokojnie, weź 2 głębokie wdechy i chillout. Musiałem przeczytać to 2 razy, aby zrozumieć o co chodzi. Litości. To, że macie takie same komputery to nie znaczy, że wszystko będzie tak samo chodzić. Na wydajność w grach odpowiada wiele czynników. Ty możesz mieć syf w komputerze i milion aplikacji w tle. On może mieć np ustawioną mniejszą rozdziałkę inne ustawienia w Warz. Fajnie by było jakbyś podał specyfikację komputera, bo niestety wróżka ze mnie marna i aż takich zdolności nie mam.

Opublikowano

Moj komp

procesor:Pentium ® Dual-Core CPU [email protected]

karta: Intel ® G41 Express Chipset

win7 on win 8

ram 3gb

Jak to mówią rzymianie: Łooo... matko jedyna.

Z tymi "bebechami" to i tak dobrze, że masz w ogóle jakieś "fpsy".

Do rzeczy. Nie wiem jaki masz "porządek" w kompie, więc moge zaproponowac dwa programy:

- CCleaner

- Razer Game Booster

test

Opublikowano

Komp nie jest taki zły nawet bf3 na medium chodzi 30fps a format i przeinstalowanie pomoże z win7 na win8

graphic.png

Opublikowano

Komp nie jest taki zły nawet bf3 na medium chodzi 30fps a format i przeinstalowanie pomoże z win7 na win8

Najpierw prosze stosować przecinki, kropki i inne "znaki"...

Nie, instalka Windows 8 nic nie zmieni, format może ale nie musi.

Jestem ciekaw, jak z taka karta graficznę (a raczej jej brakiem ;) ) w BF3 masz 30fps ? Pewnie jak patrzysz w "ziemię".

Inaczej. Nawet po formacie, z tymi "bebechami" będziesz miał i tak około 10 - 15 fps.

test

Opublikowano

Przecież ta karta zintegrowana nie ma pixel shrader 4.0 oraz posiada tylko 256mb ram dziwne ze podczas wlaczania gry nie pokazuje wam  erroru ktory u mnie pokazywało zanim kupiłem karte graficzną. Zapewne gracie na 800x600 albo 640x480  i 10 fps w lesie :P Oraz nie widzicie przedmiotów w eq tylko czerwone pole? Polecam wam zainwestowac po 200-300zl w karte graficzna z rodziny GTX 260-2xx wzwyż aby gra była płynna. Na allegro dobre okazje są.

Opublikowano

Dokupic ram i karte uzywke. Polecam gf 8800 gt. Uzywki chodza po 100zl.

test

Opublikowano

Dokupic ram i karte uzywke. Polecam gf 8800 gt. Uzywki chodza po 100zl.

Bedzie mial spore spadki fps + mala rodzielczość. Moim zdaniem lepiej zeby nie wywalał kasy w błoto niech kupi jakiegos GTX 2xx na allegro. Czasem na gumtree takie cuda jak gtx 660 ti sa za 300zl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...