Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oplaca sie grac z kolega w bronzie?

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Wczoraj gralem z moim kolega ktory ma bronz IV nie gra jakos za dobrze wiec mowie pomoge mu troche (ja gold V / IV ale lece do gory). Zaklepuje mida ide akali. Mowie sobie latwo pojdzie. Okazalo sie ze koles  ktorego trafilem na midzie nie jest totalna lama jak sadzilem i gra mozna powiedziec ze tak jak ja zreszta cala reszta jego druzyny to tez ludzie ktorzy ogarniaja gre no moze w wyjatkiem supporta i adc odstawal od reszy mialem nawet wrazenie ze podczas swojego solo nie trafiam na tak dobrych przeciwnikow.  Gra oczywiscie skonczyla sie porazka  nie moglem nic zrobic bo wszyscy focusowali mnie a potem rozbijali reszte mojego teamu.

Oplaca sie w takim razie grac z nim  i starac sie mu pomoc dalej wybic sie z tego? czy lepiej zostawic zeby sam gral?  Czy moze akali to po prostu felerny pick :)

u1lc.png
Opublikowano

Nie polecam grania duo z bronzem gdy jesteś w goldzie lub wyżej.

Nawet jeśli wygrasz taką grę to Twoje MMR i tak Ci spadnie w dół. Zamiast grać z Goldami oraz Platynami, będzie Ci losować Bronzy i Silvery :)..

Niech gra sam, inaczej nie nauczy się grać. Co z tego, że wykerujesz go do Silvera czy wyżej, jak będzie grać na poziomie Bronzu.

Każdy pick jest dobry, pod warunkiem, że go ogarniasz w dużym stopniu.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Jak już chcesz grać z nim to bierz Yasuo, blokujesz wszystkie hard CC z W jak masz troche refleksu, potem tylko Q w 3/4 i masz wygrany teamfight.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

A dlatego to, bo gold jest najgorszy, dlatego jak grasz solo to trafiasz na newbie, a jeśli z nim duo to jakoś silver wam znajduje.

Jeśli jesteś dobrym graczem to wycarrujesz wszystko, bo silver nie będzie stanowił ci problemu, ale ja nie polecam grania duo. Kolega grając ze mną tak sobie zepsuł mmr, że wygrywając ma 14 lp, przegrywając 20 - 21.

Zwłaszcza, że gra z gorszymi.

Opublikowano

Czesto gram z kolegami ( Bronze/Silver ) Tez odczuwam czasem, że przeciwny Team jest Lepszy niż mógłby być u mnie w YoloQ, ale to chyba dlatego, że gdy 'Boostujesz' Kogoś, to dopiera graczy z dobrą serią wygranych lub chcących wygrać gre, Gg Rito.

Nie opłaca się, spadnie ci MMR.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Czesto gram z kolegami ( Bronze/Silver ) Tez odczuwam czasem, że przeciwny Team jest Lepszy niż mógłby być u mnie w YoloQ, ale to chyba dlatego, że gdy 'Boostujesz' Kogoś, to dopiera graczy z dobrą serią wygranych lub chcących wygrać gre, Gg Rito.

Nie opłaca się, spadnie ci MMR.

Nic nie spadnie, będzie lecieć tak jak normalnie. Bo jak narazie Wypowiadają się osoby które nie podają nawet na to dowodu.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Nic nie spadnie, będzie lecieć tak jak normalnie. Bo jak narazie Wypowiadają się osoby które nie podają nawet na to dowodu.

Nie pisz jak nie wiesz.

Gdy jesteś na przykład w platynie V i grasz duo z takim Bronzem V to MMR spada bardzo w dół.

Przykładowo, Tobie spada o 400, a bronzowi o tyle rośnie.

Punkty lecą w miare normalnie, ale przydziela słabszych graczy, z niższych dywizji.

Opublikowano

Mmr spada zawsze jak przegrywasz. Jak grasz duo z os. Niżej to po prostu szybciej spada.

Jak wygrywasz to rośnie. Jak grasz duo z kolega niżej to b malo rośnie.

Ogolnie to odradzam. Jak grasz z kimś duo to poziom jest taki jakby os. Wyżej grala solo (mniej więcej)

Opublikowano

Nie pisz jak nie wiesz.

Gdy jesteś na przykład w platynie V i grasz duo z takim Bronzem V to MMR spada bardzo w dół.

Przykładowo, Tobie spada o 400, a bronzowi o tyle rośnie.

Punkty lecą w miare normalnie, ale przydziela słabszych graczy, z niższych dywizji.

Szczerze, to co piszecie nie jest prawdą.

Dodam tylko to, że gdy jesteś w goldzie, grasz z brązem i wygrasz to ci mmr rośnie, ale wolniej, nie ma, że spada bo to by sensu nie miało.

Opublikowano

Szczerze, to co piszecie nie jest prawdą.

Dodam tylko to, że gdy jesteś w goldzie, grasz z brązem i wygrasz to ci mmr rośnie, ale wolniej, nie ma, że spada bo to by sensu nie miało.

W ramach eksperymentu zagrałem jakiś czas temu trzy duo ze znajomym z Diamondu 4. Byłem wtedy w Goldzie 3 chyba. On powinien mieć MMR 2200, a ja ok. 1670.

Po wygranych grach jemu spadło do 1920, a mi urosło do 1910.

Przez co gdy zagrałem soloQ przydzielało mi Plat2-D2.

Grając dalej soloQ, MMR obniżało się w okolice takiego, jakie powinno być w mojej aktualnej dywizji dywizji.

Punkty LP lecą w miarę podobnie, ale przydziela innych graczy.

Opublikowano

hahahha co to za cebulaki się wypowiadają że spadnei ci mmr hahaha scrublordy

nie spadnie Ci żadne mmr, poprostu trafiasz na przeciwników między poziomem jego a twoim, myślę że granie duo z OGARNIĘTYM bronzem w przypadku golda jest bardzo dobre gdyż on się wybija i Ty tak samo, nie musisz grać z trollami w goldzie tylko z silverami przez co łatwiej carrować 

Opublikowano

W ramach eksperymentu zagrałem jakiś czas temu trzy duo ze znajomym z Diamondu 4. Byłem wtedy w Goldzie 3 chyba. On powinien mieć MMR 2200, a ja ok. 1670.

Po wygranych grach jemu spadło do 1920, a mi urosło do 1910.

Przez co gdy zagrałem soloQ przydzielało mi Plat2-D2.

Grając dalej soloQ, MMR obniżało się w okolice takiego, jakie powinno być w mojej aktualnej dywizji dywizji.

Punkty LP lecą w miarę podobnie, ale przydziela innych graczy.

Trudno tak zrozumieć, że prawdziwego mmr nikt tobie nie poda?

Opublikowano

Trudno tak zrozumieć, że prawdziwego mmr nikt tobie nie poda?

A czy gdzieś powiedziałem, że ktoś mi podał?

Wiem, że ukryte MMR jest ukryte. Aczkolwiek op.gg przybliża tą w miarę dobrze.

Reasumując, grając duo z kimś znacznie słabszym będzie przydzielać słabszych graczy. Grając potem samemu, zacznie się stabilizować.

Opublikowano

Wy to na serio? MMR mu nie spadnie idioci... On będzie grał z graczami pomiedzy ich ligami i będzie dostawal normalnie. Op.gg nie pokazuje prawdziwego mmr nawet przyblizonego to wnioskuje tylko z ostatnich meczy... Idioci everywhere

dolidius_eune_67_6.png

Opublikowano

Wy to na serio? MMR mu nie spadnie idioci... On będzie grał z graczami pomiedzy ich ligami i będzie dostawal normalnie. Op.gg nie pokazuje prawdziwego mmr nawet przyblizonego to wnioskuje tylko z ostatnich meczy... Idioci everywhere

I po co wyzywasz?

Z drugiej strony skoro nie znamy prawdziwego MMR, to skąd wiesz, że nie spada? Nie wiesz co się z nim dzieje. Więc..

Zostańmy przy tym, że będzie przydzielać słabszych graczy, grając duo z kimś słabszym. Potem zacznie się te przydzielanie stabilizować grając samemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...