Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Penetracja - mit czy shit?

SiteXowY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Właśnie oglądam rozgrywki Smite na tej Atlancie, i zauważyłem że Agni kupił butki z penetracją zamiast z cooldownem.

Czy to się naprawdę opłaca? Co daje to 15 pkt. penetracji? Że o 15 więcej bijemy? Mógłby ktoś mi bardziej to wyjaśnić?

Dziękuję z góry i pozdrawiam!

Tak, lubię kolory.

​hajs, hajs ​hajs, hajs ​hajs, hajs ​hajs, hajs :ninja:

~ Cirkays

Opublikowano

Penetracja omija obronę przeciwnika. Jeśli ma on 100 defa, a ty mu ściągniesz 15% za pomocą butów z pene, ma on wówczas o 15 % mniej, czyli 85. Jeśli ziomek nie ma w ogóle obrony zadajemy mu tzw. true dmg, czyli taki, który jest domyślnie ustalony dla danej umiejętności. Itemkami z % nie możemy zjechać do 0, natomiast takimi jak czerwona pała na cd albo Asi, możemy ją zdjąć do 0. 

Jeśli się mylę to proszę, poprawcie mnie.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

wszystko zależy od itemu.... w grze sa 5 itemy od magicznej penetracji ;

buty : Dodaje nam jak napisali @UP skille zadają dmg jakby rpzeciwnik miał o 15% mniej obrony

obsydian shard : Działa tak jak buty 33% (ale nie wykazuje penetraci w statystykach o ile pamiętam)

Spear of the magus : Odejmuje procentowo 2x10% i ilościowo 2x10 (za każdy tick skill'a na przeciwniku) oraz dodaje penetracje 15%

Ward Stone? Void stone? nwm :   Dodaje de-buff aure odejmującą 15 magic defa u przeciwników

Demonic Grip : Działą identycznie jak "Spear of the magus' ; odejmuje proccentowo 3x7% oraz

ilościowo 3x 5 (zza każde uderzenie przeciwnika hi'tem) oraz nie dodaje penetracji

Wracając do tematu : Te buty zamiast CDR u Agni się przydają bo zanim dobienie do tower'a ma naładowany ult (3x 15sec)

i tutaj przydaje się penetracja do zwiększenia dmg zadanego  zamiast ilości (większy dmg = szybsze zabicie), możesz mi

powiedzieeć czy miał on jakieś itemy na CDR czy nie? To Ci dokładnie bym wytłumaczyła dlaczego.

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...