Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak mocno BARDZO MOCNO zabezpieczyc serwer minecraft ? POMOCY WLAMANIE !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak ! Mam swoj serwer minecraft i od jakiegos czasu , nie wiem z kąd gracze mają opy ...

Więc tak , moje zabezpieczenia :

- Dobre haslo FTP

- Brak mozliwosci wpisania /op nick

- oraz specjalna komenda z permissja aby dostać op (SKRYPT) np. /haslo hasloOPÓW

Nie wiem  co dalej robić !!!  Nadal się włamują pomocy ! ZA DOBRA ODPOWIEDZ LIKE ITD ITD

//Techników szukamy w specjalnym temacie (Kliknij).

//Blezur

10 / 20 / 30 / 40 / 50 / 60 / 70 / 80 / 90 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 400 / 500 / 1000

Opublikowano

Może masz jakiś wgrany "lewy" plugin. Nie mało jest oszustów którzy dodają plik np. gildie. Potem pobierzesz, dodasz na swój serwer i jest jakiś backdoor. Pod byle jaką komendą to może być np. /21dscsa

Miałem raz taki przypadek.

Opublikowano

Nie masz czasem "- '*'" w uprawnieniach gracza?

Dodam, że każde zabezpieczenie da się złamać.

Opublikowano

@Kopniety może tak ... Może mam jakiś "lewy" mam Factions , spolszczone po polsku : _ :

@Mdx. Nie mam "- '*"

10 / 20 / 30 / 40 / 50 / 60 / 70 / 80 / 90 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 400 / 500 / 1000

Opublikowano

@Kopniety może tak ... Może mam jakiś "lewy" mam Factions , spolszczone po polsku : _ :

@Mdx. Nie mam "- '*"

Spróbuj usuwać po kolei plugin i wtedy zobacz.

Opublikowano

@Reggae. może wejdziesz na serwer , tam Ci podam :P

Opublikowano

Załóż hasło na port rcon w serwer.propertis, napisz do supporta na hostingu o sprawdzenie logów logowania i zapytaj się czy jest ochrona anty-ddosowa... zmień pasy do panelu, pościągaj wszytkim opy także w permissions żeby rangi nie mieli, sprawdź pluginy, najlepiej wszystkie zaktualizuj... Wgraj spigota, uważaj komu podajesz swoje dane.

Za taga "hakerzy to cipy" poinieneś dostać bana :D Nie od Admina, ale od hakera.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Dodaj Do whitelisty: Tr00ll

Juz dodalem

Opublikowano

Masz zablokowane /op tak? Wiesz ze mozna wpisac tez /minecraft:op tylko na niektorych wersjach dziala

Opublikowano

Zapewne nie zabezpieczyles portow Query dlatego masz te wlamania i nie wiesz skad ludzie maja ''opy''

Ziom, Ty rozumiesz co piszesz?

TDepLbR.gif

Opublikowano

@Up Tak wiem...Jesli myslisz ze porty Query sa tylko w ts3 to sie kompletnie mylisz i nie zadawaj takich pytan bo tylko nabijasz sobie posty.

Opublikowano

Zapewne nie zabezpieczyles portow Query dlatego masz te wlamania i nie wiesz skad ludzie maja ''opy''

powodzenia jak przez query chcesz sie wlamac 

jak juz to rcon

Opublikowano

@up Chyba masz male pojecie w zabezpieczaniu serwerow.Da sie wszystko zrobic praktycznie i nie pisz tutaj glupot ze sie nie da.

Opublikowano

Z takim podejście to wy nawet kompa bez internetu zhakujecie... Przez Query się nie da i koniec. tak pozatym takie serwisy jak mcstats korzystają z tego query port i jakoś nie mogą sobie dac op'a.

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...