Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia

Daffodil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnie 10 miesięcy poświęciłem na robienie tzw. masy ^^ z 73 przytyłem do 78 teraz pora na rzeźbę lecz słyszałem, że ciężko o to bez róznych wspomagaczny, więc mam pytanie do specjalistów czy musze brać jakieś świństwa, żeby zrzucić wyrobioną masę i przeobraźić ją w rzeźbę czy wystarczy zmienić dietę oraz ćwiczenia?

Opublikowano

Napisz chociaż ile masz lat :___:

ale myślę że nie trzeba się niczym "faszerować" żeby wyrobić rzeźbę. Wystarczy ciężka praca ^^

Opublikowano

Nie, sama ciężka praca nie wystarczy :)

Po prostu teraz ucinaj kalorię + cardio oczywiście wszystko z głową, żeby nie stracić mięśni i ćwicz dalej. Tłuszcz zacznie schodzić a mięśnie zaczną nabierać kształtów. 

ravensygna.png
Opublikowano

Ja się na tym nie znam ale podpytałem kolegę trochę na temat tego mówił mi ze dobra dieta wystarczy

powiem ze nawet ładnie się wyrzeźbił, tak samo jak mój brat tyle że on nie miał w ogóle diety

Tak wiec do up. Chyba nie wiesz o czym mówisz ciężka praca zdecydowanie wystarczy

Opublikowano

Ja słyszałam od osoby która pracuje nad sobą, że lepiej jest właśnie z tymi wszystkimi świństwami (podobno nie taki straszny diabeł, tylko tak ludzie mówią)... Że wymarzoną sylwetkę bez tego wyrabiałby w trzy razy dłuższym czasie. Nie wiem, ale jakbym ja była facetem i chciałabym wyglądać seksi to chciałabym to osiągnąć szybciej. :-P 

Opublikowano

Jak wezmiesz sobie białko czy coś to innego to nie masz się czym martwić, ponieważ takie białko normalnie masz w organizmie. Pamiętaj też, że suplementy to są jedynie dopełniacze do diety (np. w Twojej diecie jest za mało białka to kupujesz białko i coś jeszcze) Dieta to podstawa i bez niej zapomnij o rzeźbie. Innym tematem są sterydy. Jest wiele produktów jedne pozwalają na zdobycie suchej masy mięśniowej, a inne są na zwiększenie ilości czerwonych krwinek w organizmie, a jak każdy wie one transportują tlen i dzięki tym sterydom będziemy mieli lepszą kondycje. W tym etapie co się znajdujesz lepiej ich nie bierz. Lepiej kup dobre białko,BCAA i jedziesz. Na suplementach i dobrej diecie osiągniesz to samo co na sterydach, lecz wolniej i trudniej

Opublikowano

Wiesz za sterydy się nie chce brać (jakoś nie przemawiad to domnie) plan już mam ułożony na rzeźbę + do diety dostosuje sobie białko + BCAA na wysiłek co Wy na to?

Opublikowano

Mocna kawa przed treningiem i BCAA. BCAA, żeby nie zeszło z mięśni tylko z tłuszczu i przeciw zmęczeniu.

Opublikowano

Dużo białka i powinieneś dać radę do tego dieta i odpowiednie dobrany trening i powinno być ok. sam za rok zamierzam ćwiczyć :)

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...