Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem po wymianie zasilacza, CHIEFTEC.

Wetize

Pytanie

Opublikowano

We wtorek pomogliście mi w doborze zasilacza i procesora, o tutaj. Wszystko dzisiaj mi przyszło, na początek wymieniłem zasilacz, i... wyjąłem wszystko, starą Akyge wziąłem na bok - do niczego już nie była podłączona. Przykręciłem CHIEFTEC'a, wszystko podłączyłem, uruchamiam i co? Kręci się przez nie całą sekunde, dosłownie drgnie wiatraczek i koniec, nawet komputer się nie włącza.

Co mam zrobić? Nie wiem czy to dobrze podłączyłem..

1iiv6g.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłączyłeś zasilanie do karty graficznej (jeśli takowe jest wymagane)?

Podłączyłeś wtyczkę 4 pin do płyty głównej?

Ruszałeś procesor, lub kartę?

Podociskaj wszędzie kable i ewentualnie wypnij je i wepnij od nowa.

Ziomuś, ogólnie to wygląda tak że ten długi kabel który jest obok 4pin mam podłączony do wejścia osobnego, a obok jest duży kabel w którym jeszcze są wejścia, tak to wygląda jak na zdjęciu poniżej (moje, przed chwilą zrobiłem). 

NWFf.jpg

DOBRA PANOWIE, DO ZAMKNIĘCIA, DZIAŁA! JEST! HAHAHAHH! WORKING, KUHWA! ŹLE PODŁĄCZYŁEM TĄ 4PINÓWKE, I POCIĄGNĄŁEM JĄ OD TEGO DUŻEGO KABLA XDDD 

DOBRA, DZIĘKI WIELKIE! JAK SIĘ CIESZE, JEST!.

1iiv6g.png

Opublikowano

Ziomuś, ogólnie to wygląda tak że ten długi kabel który jest obok 4pin mam podłączony do wejścia osobnego, a obok jest duży kabel w którym jeszcze są wejścia, tak to wygląda jak na zdjęciu poniżej (moje, przed chwilą zrobiłem). 

NWFf.jpg

Źle to podłączyłeś. xD

Musisz ten 4pin i 20pin spiąć razem i włożyć do tego molexa 24pin i wszystko będzie śmigać.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Podłączyłeś zasilanie do karty graficznej (jeśli takowe jest wymagane)?

Podłączyłeś wtyczkę 4 pin do płyty głównej?

Ruszałeś procesor, lub kartę?

Podociskaj wszędzie kable i ewentualnie wypnij je i wepnij od nowa.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Źle to podłączyłeś. xD

Musisz ten 4pin i 20pin spiąć razem i włożyć do tego molexa 24pin i wszystko będzie śmigać.

a ziomek, mi do tego 24pin nie chce wejść ten 4pin co jest na zdjęciu, podłączyłem inny bo był osobny i włączyłem - wszystko śmiga teraz, to dobrze?

1iiv6g.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...