Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie na DOTA ?

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kumpel mi mówił, że idzie zarobić na tej grze podczas sprzedawania jakichś itemków grze zdobytych podczas meczów za euro na steamie, to prawda ?.

Opublikowano

jasne. 
grasz - dropisz item - sprzedajesz go. 
jednak, jako osoba która dopiero zaczyna przygodę z Dota, będą Ci najpierw wypadały słabe przedmioty praktycznie nic nie warte, dopiero po iluś tam levelach (przegranych meczach) będziesz miał możliwość że wypadną itemy lepszej jakości. 

Jednakże możesz sprzedać jedynie 200 itemów w skali roku, później musisz się rozliczać z Amerykańską skarbówką. 
Więc sprzedając np. same itemy słabej jakości zarobisz około 4 euro. Większość itemów słabej jakości sprzedasz po 0.04Euro, ale Valve i twórca gry (też Valve) bierze z tego jakiś tam %, i do Twojego portfela trafi tak na prawdę 0.02Euro. 

Co lepsze, kasę którą tak zarobisz, możesz jedynie wydać na itemy na steamie (gry, itemy, karty itp.) Nie możesz jej wyciągnąć. 

Powodzenia w "zarabianiu".

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

na tym samym ;) tylko itemy są raczej trochę droższe. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Grając meczy i czasami pod koniec mecza losuje graczom skiny ;)

Dlatego bo dota jest F2P i więcej ludzi gra a w przeciwieństwie do cs'a trza kupić go najpierw.

Legenda
Opublikowano

Zarobić się da, ale to zależy od Ciebie. Najdroższa transakcja w docie wyniosła 38000tysięcy dolarów, ale nie nastawiaj się, że zbijesz kokosy bo jest to nie realne i śmieszne. Żeby zarobić trzeba naprawdę długo pracować nad tym, ale tak przecież jest w życiu.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Napiszę to co inni, czyli zanim coś dobrego dostaniesz to będziesz musiał spory level wbić. Jeśli się uprzesz to idzie szybko wbić, możliwe że Ci gra podejdzie do gustu, moim zdaniem lepsza od LoLa ale o gustach się nie dyskutuje. Łącznie z Doty i CS:GO zarobiłem ponad 50 euro, grałem długo, ale opłacało się.

Pozdrawiam

-

Opublikowano

W CS dobre skiny sięgają ponad 80€ za sztukę, więc to dobry interes.

ale nie oszukujmy się, żeby wydropić dobry skin, trzeba podobnie jak w docie się nagrać.

po np. 53h w csgo właściwie nie wypadł mi żaden dobry item (pomijam skrzynki "na topie" które sprzedawało się po 1Ojro czy więcej, reszta to gówna za kilka centów, które albo obstawiłem i przegrałem, albo po prostu oddałem kumplowi :D

1394725204-U719057.png

Opublikowano

ale nie oszukujmy się, żeby wydropić dobry skin, trzeba podobnie jak w docie się nagrać.

po np. 53h w csgo właściwie nie wypadł mi żaden dobry item (pomijam skrzynki "na topie" które sprzedawało się po 1Ojro czy więcej, reszta to gówna za kilka centów, które albo obstawiłem i przegrałem, albo po prostu oddałem kumplowi :D

Wiadomo, ale jak leci takie AWP Asiimov albo Bayonet za ~85€ to już mokro w majtach, nie? :P

Opublikowano

zawsze też może wylecieć jakaś kosa :D

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Co lepsze, kasę którą tak zarobisz, możesz jedynie wydać na itemy na steamie (gry, itemy, karty itp.) Nie możesz jej wyciągnąć.

Zawsze można za kasę na steam, kupić gifty do gier i opchnąć je na alledrogo czy innym ebayu i w ten sposób masz piniondz w garści.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

@Up. wszyscy offtopic ;d.

A ja dołączam się do pytanka :)

@EDIT: Jakim cudem to offtopic? Niezła moderacja. jedynie co chciałem to poinformować moderacje o offtopicu, zamiast klikać 20 razy zgłoś. oczywiście potwierdze ostrzeżenie ale Majkel... prosze sam się zdegraduj bo jak nawet nie odróżniasz offtopicu od Newsa, to jesteś naprawde głupi :) Tyle w temacie

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

do jakiego, albo której części rozmowy nie zrozumiałeś.
da się zarobić, ale albo mało, albo fartem.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

A poda ktoś tutaj z obecnych, cennik w CS:GO?

Jestem początkującym graczem, gra nawet wpadła mi do gustu. Obecnie mam 10h przegranych 1 skin do PP oraz jedną skrzyneczkę.

Nie wiem co jaką ma wartość a nie chce zrobić czegoś głupiego jak mi wypadnie jakiś pro, elo skin do broni czy czegokolwiek.

Opublikowano

kopiujesz nazwę itemu, wchodzisz w market i sprawdzasz po ile dany item aktulanie chodzi, zarówno w Docie, CSie jak i TF2. 

http://steamcommunity.com/market/

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Co do Cs:GO polecam zakupić od razu po wyjściu przepustkę na nową operacje i dropić skrzynki.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W docie troche jak na gieldzie, jak ogarniasz zmiany cen, to mozesz duzooo zarobic. Przykladowo kupilem kiedys dc hooka za 17 dolarow, a dzisiaj najtanszy na markecie wartuje za 280 dolarow, czyli zarobilem bardzo duzo. 

76561197996037016.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...