Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Młodzi cwaniacy...

shounser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracałem dzisiaj z SqL z kumplem, stąpiliśmy do sklepu obok takiej stacji PKP, wchodząc do środka jakiś mały łepek, no nie wiem 6klasa pds. nazwał mojego kumpla pedałem, zignorował to wszedł do sklepu jak wyszliśmy ten maly łepek wraz z dwoma kumplami zaczeli się z niego nabijać, dostał buta na morde drugi strzała a trzeci uciekł a potem płakał żalił się i tłumaczył, że on jest mały itd.

Skad się tacy imbecyle biorą? 12latki/13 stoją pod sklepem z art. monopolowo-spożywczymi ( z spozywczych są tam tylko chipsy  i jakieś soki typu tymbark) i wyzywają przechodniów...

Tak własnie matki wychowują swoje dzieci... no niektóre matki... to nie pierwszy przypadek jak widzę dzieci pod sklepem.

Matki które tak wychowały dzieci powinny mieć odebrane prawo nad opieką a dzieci powinno się uczyć kultury osobistej.

Dziwić się, że jest taki syf na ulicach... a dzieci teraz wyrastają na śmieciarzy.

Opublikowano

Ja nie wiem, jak rodzice teraz wychowują.

Przecież u mnie jest to samo, dzieciaki 5-6 klasa, a już klną jak szewce.

@down

Przynajmniej będą mieli nauczkę, że nie cwaniakuje się. 

Opublikowano

Spokojnie, one tak nie wychowały tylko społeczeństwo.

Po prostu nie dopilnowały dzieci i szwendają się po ulicach (często spotykane na całym świecie).

Ale Ty też źle postąpiłeś bijąc je. To nic nie pomoże a jeszcze pogorszy :)

VNp6c2U.png

Opublikowano

Po co napisałeś ten temat ? Chciałeś pochwalić się na forum, że pobiłeś dzieci z podstawówki ? tak się nie powinno robić, bo ten chłopak którego pobiłeś będzie robił jak Ty w przyszłości. Powinieneś ich ignorować i iść gdzieś, a nie ich bić, a wyzwał Twojego kolege od pedała, bo najwidoczniej miał ku temu powód

Opublikowano

Tak własnie matki wychowują swoje dzieci... no niektóre matki... to nie pierwszy przypadek jak widzę dzieci pod sklepem.

Matki które tak wychowały dzieci powinny mieć odebrane prawo nad opieką a dzieci powinno się uczyć kultury osobistej.

Mała korekta - nie "matki" a "rodzice". Na ojcu ten obowiązek również spoczywa.

Po drugie, niestety tak to już jest. Rodzice nie mają czasu, nie wykazują zainteresowania poczynaniami swoich dzieci i właśnie takie indywidua biegają po ulicach. Nic na to nie poradzisz. Możesz jedynie zadbać o to, by w przyszłości Twoje dziecko wyrosło na porządnego człowieka. Trzeba pokazać odpowiedni wzorzec postępowania, bo bez takiego wzorca młody człowiek zdziczeje.

Inna sprawa, że Wy z tym "butem na ryj" też nie pokazaliście się z najlepszej strony..

#don't care

Opublikowano

Spokojnie, one tak nie wychowały tylko społeczeństwo.

Po prostu nie dopilnowały dzieci i szwendają się po ulicach (często spotykane na całym świecie).

Ale Ty też źle postąpiłeś bijąc je. To nic nie pomoże a jeszcze pogorszy :)

To samo bym zrobił a potem dobił ,skopał do nieprzytomności , jeśli raz dostanie za drugim już się nie odważy ,a pomyśli .. będzie to nauczka na następny raz , twarda ręka musi być ale z umiarem.

@Topic 

Nie raz widzę jak takie "gnojki" kozaczą do większych silniejszych a potem płacz .. po co? dla szpanu?

Muszą takie cwaniaki dostać nauczkę bo inaczej się nie nauczą .. takie jest moje zdanie .

Nie zawsze takie matki( mowa o samotnych) dają sobie radę z dziećmi , możliwe że same miały twardych(?) rodziców a nie chciały aby ich dzieci miały tak samo jak one? - taka moja myśl (mogę się mylić)

Po co napisałeś ten temat ? Chciałeś pochwalić się na forum, że pobiłeś dzieci z podstawówki ? tak się nie powinno robić, bo ten chłopak którego pobiłeś będzie robił jak Ty w przyszłości. Powinieneś ich ignorować i iść gdzieś, a nie ich bić, a wyzwał Twojego kolege od pedała, bo najwidoczniej miał ku temu powód

Czasami takie cwaniaki mówią ,a nie myślą co to słowo znaczy ;)

@edit

To jest moje zdanie nie każdy musi się z nim zgadzać .

Opublikowano

To jest Polska i takie rzeczy są tu normą niestety.

Przykład idzie z góry, coraz mniej pozytywnych wzorców jest które zastępowane są tymi negatywnymi wzorcami. Kiedyś jeszcze 10 lat temu to by nie było do pomyślenia, bo w sumie mało kto miał internet itp.

A teraz?

Precz z zachodem...

Opublikowano

Z ostatniego zdania wynika, że wyzywanie od pedałów jest normalną i kulturalną rzeczą w Polsce. Ba! Trzeba mieć nawet "specjalny" powód by to (legalnie i normalnie) robić. Zaiste ciekawe.

@topic Wystarczyło nie zwracać na nich uwagi, przejść koło nich obojętnie (ew. rzucić jakimś epitetem czy ripostą) Gówniarze mają to do siebie, że nie lubią kiedy ktoś ich ignoruje. Wtedy zwykle "zgaszeni" idą płakać w kąt :)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Dzieciaki często zaczepiają przechodniów i to od zawsze, nie mają na to wpływu obecne czasy. Patologie społeczne towarzyszą nam od zarania dziejów, a okazuje się, że miałeś dziś do czynienia z dwoma ich przykładami - Dzieciak Stalker i Twój kumpel, który zamiast użyć słownej perswazji uciekł się do przemocy. 

Widać, nie tylko młodzi cwaniakują.

Qui est le prochain?

Opublikowano

To efekt "bezstresowego wychowania".Jakby rodzicie uczyli szacunku i dyscypliny, to by nie było takich sytuacji.Mówicie, że nie mają czasu? To po co decydowali się na te dzieci? Sporo osób, krytykuje dawanie po mordzie, ale w dzisiejszych czasach tylko to skutkuje.Widzi.Dostał kopa, przejaśniło mu się przed oczami, olśniło go, że jest mały i nie powinien zaczepiać ludzi na ulicy.

Opublikowano

To jest jeszcze nic raz idę do kumpla z rana (mieliśmy wtedy wolne od szkoły czy coś) 7-8 rano a trzech młodych że tak powiem "luji" z 6-7 lat szlugi palą. Nie no rozumiem, że każdy próbował róznych używek w różnym wieku ale bez jaj że 1 klasie podstawówki jarają pety xD. Tragedia, a na dodatek patzryli na mnie jakby mnie zabić chcieli... tragedia

Opublikowano

Nie dziwie Ci się, że młody cwaniaczek dostał z buta.

Miałem podobną sytuację, skończyło się na tym, że taki pseudo gangster skończył z płaczem. Jak widzę takich idiotów to mnie nerwy łapią mocno, cholernie mocno.

Opublikowano

Biorą przykład od starszych :rolleyes:

A tak na poważnie... Niestety, z pokolenia na pokolenie jest tragedia. Albo dziewczyny robią zdjęcia w skąpych ubraniach, a nawet bez nich, lub jakieś z podtekstami, albo 8-15 latki nagrywają "co mam w torebce?", "Mój makijaż do szkoły" na YT, dziwne tańce, śpiewy, można tak wymieniać i wymieniać... Po prostu nie ogarniam tego, gdy ja byłam w ich wieku to fakt, grałam sobie w jakieś gry na komputerze, ale na dwór również wychodziło się, bawiło w "Podchody", grało się w "Palanta", coś z kij ma dwa końce, gdzie się zabierało "miejsce" przeciwnikowi, skakało w gumę, bawiło się Barbie, itd. A teraz? "Jaki masz telefon? Co masz za gry? Jaki dzwonek? Masz iPhone? Eee... Ziomek, słabo. Chodź zapalimy lub napijemy się, a może naćpamy się?". Nawet nie chcę wiedzieć, co moje dziecko będzie robić (daleka przyszłość). Zero kreatywności we współczesnym świecie u dzieci.

Ostatni, 6-letni chłopiec bawił się z troszkę starszą dziewczynką, gdzie bili się takimi cienkimi patykami, chłopczyk delikatnie, a ona mocno, kopnęła go, on chciał oddać, ale cóż... Mniejszy, krótsze nogi. Po czym odeszła, a ten za nią, chyba ją przepraszał, dafuq?

Nie tylko matki, bo ojców też mają. Jakie to jest żałosne myślenie, najlepiej zwalić winę na matkę. A ojciec wyrąbane w wychowywanie dzieci ma, bo wielce zapracowany, szkoda, że matki również pracuję, jeszcze jakoś znajdują czas na dzieci. Mowa o ogóle :p

Opublikowano

Mała korekta - nie "matki" a "rodzice". Na ojcu ten obowiązek również spoczywa.

Po drugie, niestety tak to już jest. Rodzice nie mają czasu, nie wykazują zainteresowania poczynaniami swoich dzieci i właśnie takie indywidua biegają po ulicach. Nic na to nie poradzisz. Możesz jedynie zadbać o to, by w przyszłości Twoje dziecko wyrosło na porządnego człowieka. Trzeba pokazać odpowiedni wzorzec postępowania, bo bez takiego wzorca młody człowiek zdziczeje.

Inna sprawa, że Wy z tym "butem na ryj" też nie pokazaliście się z najlepszej strony..

Nie kazdy ojciec wywiązuje ten 'obowiązek'.

Opublikowano

I dobrze ze kolega dopierdolil. Takim gimbusom powinny byc codziennie mocne gongi w leb.

No ale widzisz. Takie dzieci ucza sie od reziego blowa mandzii czy tam mandzia i gimbaza sie szerzy.

Jedyny sposob na to jest taki by wyjebac im prad i minecrafta.

TONV8iZ.png

Opublikowano

Pół na pół.Różnie to bywa jedna matka naprawdę dobrze wychowuję swoje dziecko i one ją ignoruje i robi co chce, ma na to wpływ często rówieśnicy i inna młodzież.Zobaczcie sobie tyle młodzieży przeklina ,pali,pije i nawet ćpają i cwaniakują.A druga rzecz to matka źle wychowuje dziecko swoje ma je w d... i też to może być patologia jakaś.Największy wpływ na to mają rówieśnicy, bo taki knypek chce im zaimponować pokazać ,że nie jest ciotą i robi to co robi.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Aktualnie kończę podstawówkę i niestety u mnie w szkole ( na wsi ) jest tak samo. Gnojki z 1 kls. podstawówki które dosięgają mi ledwo do pasa ( jestem dosyć wysoki jak na ten wiek ) podchodzą, popychają, przezywają od chujów... Z 3 klasy nawet chcieli się ze mną bić, w obronie swoich ukochanych regionalnych drużyn za które "oddałbym życie!"... Aktualnie tylko jeden dostał ode mnie w ryj bo wyzywał mi matkę, ale później miałem problem u dyrektora i teraz gówniarze są bezkarni...

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...