Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Adresy

Vesemir8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  chciałem poprosić w tym temacie o pomoc kogoś kto sie zna :) I kto jest skory do tego aby  zrobić jakis Tut/poradnik jak wyciągać adresy do WarRocka :D

Bo  takowy poradnik napewno Sie przyda dla każdego  nowego jak i starego Codera :)

k6bk.png
Opublikowano

up@ Hm, samemu ogarnąc ?

Osoba które jest całkowicie zielona :O

sztuką jest sie nauczyc :)

a z czegos trzeba :)

Tak wiec zacznij sie uczyc ASM i c++ jesli chcesz wogole kodowac. Zacznij od c++ a dopiero potem ASM polecam Ci na samym poczatku przeczytac symfonie c++(Wszystkie tomy).

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Podpowiem ci, aby znaleźć adresy w dumpie musisz go otworzyć przez OllyDbg, dalej musisz sam kombinować.

Huhuhuhu@@@ 1300 post!!

Opublikowano

Podpowiem ci, aby znaleźć adresy w dumpie musisz go otworzyć przez OllyDbg, dalej musisz sam kombinować.

Up@ hehe dzieki :)

Hm Bo wiecie .. są poradniki jak tworzyć chacki.. wgl widze że są poradniki do wszystkiego ;)

Tak wiec mamy juz poradnik do tego jak zrobic tego chacka :)  to uzytkownik którego to zaintrygowało :) chce spróbować no tak ok ;)

Ale jako ze nie potrafi wyciagać adresów to  ani nie ma nigdzie poradników ;)

To jednak siedzi w martwym pkt.   ;) nawet gdy  poprosi o pomoc :D tak jak w mym przypadku :D to  zostanie odesłany do nauki o programowaniu :)

No cóż ... ;D Gdzie tu logika ;)

Hm Dla tego własnie założyłem ten temat.

Żeby każdy mógł sie tego nauczyc xD

k6bk.png
Opublikowano

Up@ hehe dzieki :)

Hm Bo wiecie .. są poradniki jak tworzyć chacki.. wgl widze że są poradniki do wszystkiego ;)

Tak wiec mamy juz poradnik do tego jak zrobic tego chacka :)  to uzytkownik którego to zaintrygowało :) chce spróbować no tak ok ;)

Ale jako ze nie potrafi wyciagać adresów to  ani nie ma nigdzie poradników ;)

To jednak siedzi w martwym pkt.   ;) nawet gdy  poprosi o pomoc :D tak jak w mym przypadku :D to  zostanie odesłany do nauki o programowaniu :)

No cóż ... ;D Gdzie tu logika ;)

Hm Dla tego własnie założyłem ten temat.

Żeby każdy mógł sie tego nauczyc xD

Powiedz mi co to by byl za koder jak by robil wszystko wedlug poradnika?xD Nie ma w zyciu tak ze wszystko jest na talerzu. Poradniki jak zrobic cheat-a sa po to zeby zaszczepic mala iskierke w osobie ktora sie interesuje tym tematem. Jesli jestes wytrwaly i uparty w tym co robisz to sadze ze Ci sie uda(kiedys).

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Up@   hm masz racje ;)

Aczkolwiek każdy sie uczy...... zaczyna od tych poradników które ucza podstaw, a później gdy zna te podstawy :),  juz sobie sam radzi czyz nie ?

k6bk.png
Opublikowano

Akurat w w tym temacie (adresy), pokazać jak wyciągniesz 1 adres, to reszta przyjdzie bardzo łatwo, więc sam musisz się uczyć, na necie znajdziesz jak wyciągnąć, adresy, ze starych bitów, które już dawno są deteced, więc jedyna opcja to nauczyć się ASM.

Opublikowano

ASM nie tak jak reverse engineering'u. Już mówię dlaczego, w ASM piszemy jakąś aplikacje. Ta przez nas napisana aplikacja jest gotowa do użycia. W niej jest tylko jakiś napis(adres) np: "Złam mnie", ale żeby to zrobić musimy w jak najbardziej możliwy sposób dostać się do tej aplikacji. Dlatego w przeciwnym kierunku trzeba użyć reverse engineering'u (inżynierii wstecznej), aby móc wyszukać w ASCII napis(adres) nawet jeżeli nie mamy kody programu. Dlatego warto od razu uczyć się reverse, też warto znać podstawy ASM oczywiście. :)

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Up@   hm masz racje ;)

Aczkolwiek każdy sie uczy...... zaczyna od tych poradników które ucza podstaw, a później gdy zna te podstawy :),  juz sobie sam radzi czyz nie ?

Coś mi się nie wydaje, że to są podstawy o.O (mówię o programowaniu). Kopiuj wklej to sobie każdy może..

// Zanim poradnik powstał ktoś musiał dojść do tego jak zrobić tego cheata. Nikt nikogo wtedy nie uczył jak wyciągnąć adres albo "Bo mi kod nie działa. HELP !! "

Kaszubak

Opublikowano

Coś mi się nie wydaje, że to są podstawy o.O (mówię o programowaniu). Kopiuj wklej to sobie każdy może..

// Zanim poradnik powstał ktoś musiał dojść do tego jak zrobić tego cheata. Nikt nikogo wtedy nie uczył jak wyciągnąć adres albo "Bo mi kod nie działa. HELP !! "

hm.. Ale to nie znaczy ze kazdy tak musi ;0

k6bk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...