Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie danie.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Poszukuje jakiś dań które można usmażyć w chwilę na patelni a potem na nazajutrz wstawić do mikrofali lub coś.

Bo ile zupkami chińskimi można się zajadać? :P

Tylko bez żadnej pizzy mi tu itp. To musi być zrobione od zera ya know. :)

Opublikowano

Naleśniki.

Przepis:

2 jajka,

2 szklanki mąki (250 ml. jedna szklanka czyli normalna),

1 szklanka mleka

pół albo cała szklanka wody w zależności od tego jak gęste będzie ciasto,

Do tego możesz dodać zwykły cukier z 3 łyżki albo cukier waniliowy całe to małe opakowanie.

Dzięki temu przepisowi wyjdzie Ci ok. 8 dużych naleśników. Jak chcesz więcej to oczywiste, że składniki podwajasz i np. zamiast 2 jajek wbijasz 4. Do tego jakiś dżem i git :)

Opublikowano

Hmmm nie doprecyzowałem. :P

Chodziło mi o coś w stylu Koziołków w sensie.

Przepis na koziołki.

Parówki.

Cebula.

Sos pomidorowy wymieszany na patelni wraz z z cebulą.

Coś ten deseń. :P

Opublikowano

polecam kiełbase z olewnika, odgrzewasz ile chcesz

1377337197-U369478.png

Opublikowano

ja polecam tosty bo to tanie i banalne.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ostatio oglądałem u znanego youtubera (Nie chce reklamować nikogo ale jego kanał zaczyna się na "p" i ogólnie pokazuje jak zrobić dobre jedzenie) filmik w którym pokazywał jak za 3,50 zł zrobić sobie jedzenie i do tego dobre. Ogólnie w składniki wchodzą: makaron z zupki chińskiej,kawałek piersi z kurczaka,jajko,cebula,papryka,sałata pekińska. Wszystko się ładnie smaży na patelni i dodaje się przyprawy. Zrobienie wszystkiego to max 10 minut i do tego danie to jest dobre. Jak mówiłem wszystko jest na kanale tego gościa

Opublikowano

Kup sos do spaghetti pudliszki(reklama ;) ), zrób makaron, włóż na patelnie i wlej też sos.

Opublikowano

Ostatio oglądałem u znanego youtubera (Nie chce reklamować nikogo ale jego kanał zaczyna się na "p" i ogólnie pokazuje jak zrobić dobre jedzenie) filmik w którym pokazywał jak za 3,50 zł zrobić sobie jedzenie i do tego dobre. Ogólnie w składniki wchodzą: makaron z zupki chińskiej,kawałek piersi z kurczaka,jajko,cebula,papryka,sałata pekińska. Wszystko się ładnie smaży na patelni i dodaje się przyprawy. Zrobienie wszystkiego to max 10 minut i do tego danie to jest dobre. Jak mówiłem wszystko jest na kanale tego gościa

to wcale nie paei100

1377337197-U369478.png

Opublikowano

O coś takiego mi chodzi właśnie. Ale nie słyszałem jeszcze by makaron z chińskiej zupki do tego wykorzystać. Muszę spróbować. :P

Opublikowano

O coś takiego mi chodzi właśnie. Ale nie słyszałem jeszcze by makaron z chińskiej zupki do tego wykorzystać. Muszę spróbować. :P

Mój kolega na moich oczach wziął ten suchy makaron z zupki chińskiej, posypał przyprawami z torebki i zjadł niczym kanapkę. Surowy makaron :D

Bierzesz kiełbasę, parówki, co tam masz, kroisz w plastry, dajesz cebulę, pomidory, paprykę, wszystkie resztki z lodówki. Smażysz, podduszasz, dajesz koncentrat pomidorowy/ketchup, co masz, nawalasz przypraw ile wlezie i jest git danie.

Game Over

Opublikowano

Ugotuj bulion wołowy z kostki, w gotującym bulionie ugotuj makaron, z zupki, chiński. Na patelni przysmaż co chcesz, dowolne mieso, warzywa, możesz dodać jajko na twardo. Wrzuć wszystko do bulionu z makaronem, mocno przypraw, najlepiej sosem sojowym i ziołami i masz ramen - pychotka :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ugotuj bulion wołowy z kostki, w gotującym bulionie ugotuj makaron, z zupki, chiński. Na patelni przysmaż co chcesz, dowolne mieso, warzywa, możesz dodać jajko na twardo. Wrzuć wszystko do bulionu z makaronem, mocno przypraw, najlepiej sosem sojowym i ziołami i masz ramen - pychotka :)

Ciekawa propozycja. Mimo iż ramenu wcześniej nie jadłem, to spróbuje go zrobić. :)

Opublikowano

Ciekawa propozycja. Mimo iż ramenu wcześniej nie jadłem, to spróbuje go zrobić. :)

Znaczy, to coś na wzór ramenu, głównie moja własna wariacja ale wychodzi dobre :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Znaczy, to coś na wzór ramenu, głównie moja własna wariacja ale wychodzi dobre :)

To muszę koniecznie spróbować i chyba mam nawet swój pomysł, ale wpierw przetestuje go. :P

Opublikowano

A macie coś konkretnego jeszcze, co można było by zrobić z ryżem? Najlepiej jakiś sos i trochę mięsa. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...