Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Catarina / Tristana

x4DI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, potrzebny mi jest build do Catariny i Tristana oraz jak rozkładać runy co pierw maxować itp. Najlepiej wszystko o nich, daje limit LIKE

P.S s4

Opublikowano

Tristaną nie gram, więc tu nie pomogę, ale co do katy to zawsze buduję ją tak:

Sorce-Deathfire grasp-Maska(nie ulepszona)-rylai-rabadon-void staff/zhonya i na sam koniec ulepszam maskę.

Odnośnie skilli, kilka osób maxuje Q, inne W. Ja pozostaję przy W, strasznie wygodnie mi się farmi, a cd nie jest taki duży.

Opublikowano

@Up DFG pierwsze? I LB na linii Cię zmiażdży. Można jako 2-3, ale nie 1...

@top Jeżeli masz ciężka linie na AD bierzesz na start doran shielda i potke, bądź cloth'a i 5 potow (To drugie jeśli 1 itemem będzie Zhonya, a zazwyczaj tak buduje). Jeżeli AP to też możesz z doran sheildem, bądź Butki i 4 poty (Nic innego się nie opłaca). Ja mam prostą logikę: Wkurza AD - Zhonya, Wkurza AP - Abyssal. To tyle jeśli chodzi o 1 item. Jeden z tych nim zawsze jest. Maski nie buduje, bo dla mnie to strata pieniędzy. 2 item to zazwyczaj albo DFG, albo Void (Jak MR zaczynają robić) albo Zhonya (Jak zbudowalismy abyssala jako 1) albo Rabadon. Rabadona buduje jak jest easy linia zazwyczaj, albo przeciwnik jest z outfarmiony. Build mój wygląda mniej więcej tak: Zhonya (Abyssal) DFG, Rabadon, Void, Abyssal (Potem go sklejam ze wzgl, że już każdy MR buduje, a trochę obniżenia się przydać może) GA na koniec. Butki oczywiście sorce, zaraz po 1 itemie je składam. Co do maxowania... Maxowanie W jest głupie z tego wzgl, że minionki się dość dobrze z hitów bije, a Q ma służyć do harasu. Nie farmimy nim (Oczywiście, jak stoimy pod wieża czy coś a nikogo nie ma, to nie nic nie stanie), ale zazwyczaj rzucamy w przeciwnika jak tylko CD zejdzie. To jest upierdliwe i skuteczne. 2 W maksujemy i 3 E, normalnie. Co do masterek, wrzuce Ci później jakimi grywam (Voyboy takimi gra i scarra, moze znajdziesz), że nie daje się pkt. W cd tylko 2 w AS i 2 w późniejsze drzewko od AD, tak to masterki są normalne po AP. To tyle : )

Opublikowano

Ja zazwyczaj Trist buduje tak:

-Na początku Doran Blade + potek>buty>Krwiopijca>ulepszasz buty(ja to robię zazwyczaj sytuacyjnie ale polecam berserkery)> Widmowy Tancerz> Ostrze nieskończoności> Ostatni szept> Guardian Angel(całą resztę itemków starałem się przetłumaczyć bo nie wiem na jakiej wersji lola grasz ale tego nie mogę rozkminić... Obrońca Anioł? ^.-) A jeśli chodzi o skille to maxujesz R>E>W>Q :P

Opublikowano

To nie jest kotarina tylko katarina ;x 

Build:

buty maga -> rabadon -> klepsydra -> oblicze ognia -> rylai -> GA

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...