Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Handel , co i jak ?

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Pewnie nie każdy z was odnajduje się w nowym handlu lub miał przerwę i nie wie co i jak.

Tutaj pokażę wam zasadniczo o co chodzi :)

Gdzie stare menu!?

Wbijacie na handel a tu ... no właśnie nowy interfejs .

Ale zaraz zaraz , co teraz jak licytować?

Jak widzimy mamy różne zakładki , zacznę od góry.

http://scr.hu/2qlw/khm2y

Jak widzicie mamy jakby "trzy rodzaje auckji"

*Aukcja godzinna- Czyli stara aukcja cogodzinna.

*Aukcja dzienna- Tutaj przedmiot może być wygrany raz na 24h.

*Aukcja tygodniowa- Tutaj przedmiot może być wygrany RAZ w ciągu tygodnia.

Jak widzicie poniżej mamy kolejne zakłądki

*Aukcja- Czyli aktualna aukcja dzienna,godzinna lub tygodniowa.

*Moje oferty- Oferty które złożyliśmy będą widoczne tutaj.

*Historia- Czyli co kto i za ile wygrał.

Jak tu licytować?

Klikamy na dany przedmiot i pod opisem tego co chcemy wylicytować wpisujemy kwotę (strzałka pierwsza)

http://scr.hu/2qlw/afoaf

Jeżeli zaś chcemy kupić to za uridium klikamy Kup teraz (strzałka druga)

Ktoś mnie przelicytował , co teraz?

No nic , kredyty wracają do Ciebie , a ty musisz spróbować szczęścia jeszcze raz ;)

Gdy przegrasz aukcję dostaniesz stosowną wiadomość czyli np.

Jeżeli wygramy:

http://scr.hu/2qlw/j34j2

Jeżeli ktoś nas przelicytuje:

http://scr.hu/2qlw/k67iu

Co gdzie możemy wygrać?

Na aukcji godzinnej statki (goliath,leonov,vegance) oraz drona irysa , wszystkie dodatki oraz amunicję.

Na aukcji dziennej specjalne statki (aegis,cytadela,speheard) oraz designy do nich.

Na aukcji tygodniowej specjalne desingy do statku goliath oraz jeden (zloty) desing do vegance.

FAQ.

*Ktoś mnie przelicytował? Co z kredytami?

W chwili gdy ktoś Cię "przebije" kredyty wracają Do Ciebie.

*Wygrałem! Co teraz?

Odpowiednia suma kredytów zostaje odjęta z twgo konta , a przedmiot który wygrałeś możesz już podziwiać w wyposażeniu/hangarze.

*Czy jeżeli postawię 1kk na xxxxxx na aukcji tygodniowej w poniedziałek , to ktoś moze "przebić" mnie we wtorek?

Jasne , jeżeli postawiłeś kwotę w poniedziałek a ktoś Cię "przebije" dostaniesz wiadomość a kredyty wrócą na twoje konto , to samo tyczy się aukcji dniowej.

To tyle z mojego tut'a  , mam nadzieję że komuś pomoże.

Prosiłbym również o zdjęcie kilku % z paska ostrzeżeń.

Opublikowano

Wgl nie przydatne... Tam chyba po chińsku nie pisze , aby się nie domyślić.. skoro już ktoś wbija na to forum, to ma jakieś pojęcie ogólne i logike też. Dlatego uważam że tut nie potrzebny i na siłe.

pozdrawiam.

Opublikowano

Wgl nie przydatne... Tam chyba po chińsku nie pisze , aby się nie domyślić.. skoro już ktoś wbija na to forum, to ma jakieś pojęcie ogólne i logike też. Dlatego uważam że tut nie potrzebny i na siłe.

pozdrawiam.

Skoro tak mówisz , pisałem na początku , że ktoś miał przerwę od gry i nie wie co jest grane lub jest nowy i szuka wskazówek , a uwierz mi nie każdy jest tak kumaty.

Również pozdrawiam.

Opublikowano

Dobry poradnik, postarałeś się, wszystko ładnie napisane + screeny ;) Ale myślę że bez poradnika też by szybko ogarneli co jak gdzie ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Skoro tak mówisz , pisałem na początku , że ktoś miał przerwę od gry i nie wie co jest grane lub jest nowy i szuka wskazówek , a uwierz mi nie każdy jest tak kumaty.

Również pozdrawiam.

+1

Ja nie grałem w DO jakieś 4 lata więc od "moich czasów" wiele się zmieniło. Poradnik ładnie opisany.

Opublikowano

Musze przyznać, że gdyby nie ten temat to bym nie wiedział że są dodatkowe sprzęty do wygrania. Chodzi mi dokładnie o aukcje dzienną i tygodniową. Dla większości graczy co już często nie wchodzą na mapy, myślę że temat przydatny ^^

11icvtw.png
" Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny,
Jednorazowy i oryginalny
" ~~ Fokus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...