Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

| ZAPOWIEDŹ | Renaos | DEDYK | 32GB RAM | 1.7.2 | McMMO | GILDIE | SURV | 200Slot | PVP | WWW | TS3 | HOT

Swiezu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E

K

L

A

M

A

x

IP serwera : 185.38.249.222

(adres IP zamiast domeny do czasu skonfigurowania przekierowania)

Strona Serwera : Renaos.pl

Wersja serwera : 1.7.2

Premium : Niewymagane

White-List : Wyłączona

Autoryzacja graczy : Włączona

Nether : ON

End World : ON

Sprzet.png

Postawiliśmy na bezpieczeństwo, nie zapominając o jakości.

Nasz serwer jest bardzo dobry, nie wymyśliliśmy sobie specyfikacji serwera dedykowanego
co można zobaczyć po niektórych prezentacji.
Szybkie łącze, potężny procesor, dyski SSD, czy ochrona anty DDOS'owa to tylko jedne z zalet serwera.
Jesteśmy zabezpieczeni przed wszelkimi atakami typu DDOS (Distributed Denial of Service)
Stosujemy trzy poziomy zabezpieczenia przed atakami DDoS:
Filtry AntiDDoS, które na bieżąco analizują cały ruch sieciowy SDC i blokują wykryte anomalie.
Częściowy blackholing, lub w szczególnie drastycznych przypadkach, pełny blackholing.

Ruch sieciowy SDC analizowany jest na bieżąco, stale, 24 godziny na dobę. Działanie mechanizmów AntiDDoS następuje niezwłocznie

po stwierdzeniu anomalii przez nasze systemy monitoringu i zabezpieczeń.

icon-proc.pngProcesor : Intel Xeon E3-1240 v2
icon-ram.png RAM: 32GB (Serwerowy DDR3)

icon-ssd.pngDyski (główne): 2x 120GB SSD

icon-link.pngŁącze: 200Mb/s

Informacje.png

Specjalnie dla was wszelkie spolszczenia są robione przez nas.

Nie bazowaliśmy oraz nie będziemy bazować na żadnych gotowcach.

SYSTEM GILDII

factions.png

Na naszym serwerze znajduje się system gildii za który płacimy przedmiotami. Zajmujemy tereny,

walczymy o nie, toczymy wojny,

bierzemy udział w gildyjnych eventach i wiele więcej!

McMMO

(Umiejętności)

mcmmo.png

McMMO dodaje mnóstwo umiejętności, nie tylko do PvP jak i PvM ale i użytkowych.

Między innymi Władanie mieczem, Władanie Toporem, Łucznictwo, Wędkarstwo, ścinanie drzew i wiele innych!

Statystyki

Tabliczka.JPG

Swoje statystyki można zobaczyć na bieżąco w tabliczce w prawej części ekranu.

Ogłoszenia

SpamBot.JPG

Ogłoszenia oraz informacje są puszczane przez SpamBot'a na czacie.

Drop Diamentów z kamienia

Zwykły kilof - 0.6%

Z fortune I - 0.7%
Z fortune II - 0.8%
Z fortune III - 0.9%

Można kopać ze wszystkich kilofów oprócz drewnianego.

Vipy: + 0.1% | sVipy: + 0.2%

Drop Głów Graczy

Na serwerze masz szansę wydropić po zabiciu swojego przeciwnika jego głowę.

Dzięki czemu możesz powiększyć swoją salę chwały o głowy swoich wrogów!

Wytrzymałość Obsydianu

Zwykle na serwerach gildie bunkrują się obsydianem, przez co są niezniszczalne. Nie u nas!
Każdy klocek obsydianu może być zniszczony poprzez odpowiednią liczbę (w tym przypadku 4) eksplozji TnT.

Team.png

Nasz TEAM został starannie wyselekcjonowany. Tylko nieliczni się dostaną w szeregi Teamu RENAOS.

Wymagamy doświadczenia, sumienności wolontariatu, kultury, dobrego kontaktu z resztą graczy etc.

Nuke

Właściciel serwera, organizacja teamu, kontakt z graczami, finanse i inwestycje.

Swiezu

Technik, współzałożyciel serwera, organizacja teamu, kontakt z graczami.

Wariat

Moderator, Kontakt z graczami, pilnowanie porządku w grze.

Shoot

KidModerator, pilnowanie porządku w grze.

Linki.png

- COMING SOON-

ScreenShoot.png

foto1.png[/color]

foto2.png[/color]

foto3.png[/color]

foto4.png[/color]

foto5.png[/color]

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

I mamy nadzieję że ciekawy będzie! :)
Przygotowaliśmy różnego rodzaju eventy.
Z cyklicznych będą to na pewno wszelkie Splef'y, OX'y, TNT-Run, Labirynty, Tory Parkour, i inne które dowiecie się z czasem działalności serwera :)
Mamy też zamiar wprowadzić co jakiś czas Turnieje PvP, czy turnieje Przetrwania (SG)
Co do nietypowych eventów, będą one autorskie oraz fabularne polegające na pracy zespołowej, jednak nie chcę zdradzać szczegółów więc wszystko dowiecie się niebawem.

TeamSpeak serwera zostanie uruchomiony jutro, chwile przed startem serwera.

Opublikowano

I mamy nadzieję że ciekawy będzie! :)

Przygotowaliśmy różnego rodzaju eventy.

Z cyklicznych będą to na pewno wszelkie Splef'y, OX'y, TNT-Run, Labirynty, Tory Parkour, i inne które dowiecie się z czasem działalności serwera :)

Mamy też zamiar wprowadzić co jakiś czas Turnieje PvP, czy turnieje Przetrwania (SG)

Co do nietypowych eventów, będą one autorskie oraz fabularne polegające na pracy zespołowej, jednak nie chcę zdradzać szczegółów więc wszystko dowiecie się niebawem.

Dzisiaj mamy zamiar wprowadzić naszą stronę w ruch. Jeszcze ostatnie usprawnienia dot. rankingów on-line :)

Można na nią wejść pod adresem x

Startu już jutro, nieoficjalna godzina to 15:00. Wszystko zostanie podane jutro.

TeamSpeak serwera zostanie uruchomiony jutro, chwile przed startem serwera.

Dziękuję za odpowiedź  :) 

Czy na serwerze będą rangi VIP funkcjonować?

Opublikowano

Oczywiście. VIP jak i sVIP
Będą one do zdobycia poprzez ItemShop ze względu na utrzymanie serwera, jak i do zdobycia w konkursach, eventach, losowaniach, i innych.
Między innymi będzie można zdobyć KOD na usługi z ItemShop'u np. na naszym oficjalnym FanPage'u który znajduje się pod tym linkiem
xxx (Link będzie podany na stronie serwera)
Na start mamy zamiar wprowadzić dla 2-ch pierwszych osób które wejdą na serwer takową rangę.
Nasze grono administracji zasilił Shoot.

Mamy nadzieję, że będzie się dobrze sprawował oraz pomoże wam w nurtujących pytaniach na forum jak i w grze :)

Opublikowano

Serdecznie polecam serwer ze względu na miłą Administrację oraz ciekawy pomysł na serwer.
Ja sam postaram umilić się wam pobyt na naszym serwerze oraz forum.

Zapraszam jutro na start serwera ! :) 

Pozdrawiam, wasz kid moderator Shoot :)

Opublikowano

W ruch została wprowadzona strona.
Mamy nadzieję że podoba wam się design strony ;)
Pozdrawiamy i życzymy udanej spokojnej nocy, lecz my wracamy dalej do kontynuacji "dopieszczania" serwera :)

Opublikowano

W związku z brakiem kompetencji Blezura temat został usunięty. Jednak za porozumieniem GM'ów i administratorów temat został przywrócony ;)
Przez ten mały incydent musimy przenieść start serwera na czas nieokreślony.
Nawiązaliśmy kontakt z kilkoma YouTuberami, dzięki czemu liczymy również na reklamę - oraz z TS'em ts-lol.pl (Jeśli nie mogę podawać adresów proszę moda o usunięcie tego adresu).

Prosimy o wypowiadanie się w temacie czego oczekujecie oraz wymianę zdań w temacie. Na pewno weźmiemy je pod uwagę ! :)

Opublikowano

Mamy nadzieje że jak najszybciej. Myślimy że jutro-po jutrze podamy oficjalne informacje :)

Opublikowano

Elegancko

Mam nadzieje ze vip nie bedzie miał wszystkiego

bo na niektórych serwerach vipy sa nie do pokonania dostają po 30 koxów najlepsze eq miecze i wgle i gra z vipem nie ma sensu

thccc.jpg

Opublikowano

Tak, znamy problem tzw. "Pay-2-Win" gdzie VIP'y są na zawsze i mają kosmiczne listy uprawnień.
Ranga VIP jak i sVIP jest czasowa (7/15/32d) oraz nie ma wszystkiego.
Pewnie niektórzy powiedzą że jeśli nie ma Pay2Win to można usunąć VIP'y bo można je zdobyć tylko poprzez np. SMS'a... Otóż nie!
Rangi typu sVIP zostały wprowadzone ponieważ musimy opłacić potężnego dedyka.
Jeśli ktoś nie chce wydawać realnej gotówki na te oto rangi, czy inne przedmioty - co określony czas będą turnieje oraz eventy na których można zdobyć te czy inne rangi oraz przedmioty.
Permisje do tego zostały odpowiednio przystosowane żeby wspomóc grę, lecz nie ją zepsuć sobie samemu oraz innym graczom poprzez "Nieograniczone" zezwolenia.

Dodatkowo, mamy zamiar wyeliminować korupcję na serwerze poprzez lewe sprzedawanie etc. - jednak ten sposób zostaje tylko między właścicielem oraz technikiem ;)

Opublikowano

ItemShop dziwnie znajomy, co nie?

Czemu jesteście offline? 

Dlaczego nie macie własnego tsa tylko jakiś publiczny ***?

EDIT.

Sklep
Kupujac w sklepie akceptujesz regulamin kupna
         -- link juz wkrodce--

Chyba powinno być wkrótce?

Opublikowano

Serwer nie jest wart uwagi nie jest on dopracowany od strony technicznej ani serwera:

- Administracja nie jest punktualna, na stronie obrazki takie jak "mcmmo" lub "equipment pack" są mówiąc ładnie zapożyczone ze sklepu bloodmine.eu.

- Sama ideologia serwera jak i ciekawostki oraz różne dodatki tak samo są znowu zapożyczone z wyżej wymienionego serwera.

- Poprzednia prezentacja była po prostu zerżnięta

- Strona jest mało funkcjonalna, oraz jest źle wykonana lub po prostu nie dokończona (co źle świadczy o serwerze bo skoro wczoraj był start to wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik), odnośnika do forum albo nie ma albo po prostu nie działa tak samo z resztą. Jedyne funkcjonalne zakładki to ledwo działający sklep (gdzie nie dowiesz się co jest w ofercie oraz ile co kosztuje), kontakt oraz informacje. Oraz mimo tak "profesjonalnej" administracji są popełniane literówki.

- Mimo zapowiedzi kadry serwera, miał być ts z 512 slotami. W tej chwili mają wydzielone osobne miejsce na innym ts'ie. Chciałem się skontaktować na ts'ie z kimś z administracji lecz na żaden kanał nie można wejść ani zobaczyć czy ktoś obecnie na nim jest.

- To samo z wmawianiem graczom że posiadają plugin/skrypt na autorskie gildie, nie jest to prawdą ponieważ jest to najzwyklejsze i popularne factions.

To większość z tych poważniejszych problemów które są oddzielone od siebie myślnikami żebym mógł łatwiej zobrazować wam zaistniałą sytuacje. Serwer był tak długo tworzony, a i tak spawn jest bardzo niskiej jakości, mało intuicyjny. Nie ma ważniejszych informacji na spawnie. W ogóle mimo tak wielkiej i potężnej maszyny po odpaleniu serwer wytrzymał tylko 30 minut co jest dosyć krótkim okresem czasu jak na ww. maszynę. Najbardziej boli mnie to że oferta sklepowa jest identycznie taka sama jak na serwerze xxxmine.eu

Końcowa opinia serwera to: Nie jest po prostu wart wejścia, świeci pustkami mimo wielkiego czasu tworzenia go. 0/10

Niestety nie mogłem wysłać zdjęć jako dowody, poproszę kogoś innego żeby wrzucił je niżej.

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

Serwer nie jest wart uwagi nie jest on dopracowany od strony technicznej ani serwera:

- Administracja nie jest punktualna, na stronie obrazki takie jak "mcmmo" lub "equipment pack" są mówiąc ładnie zapożyczone ze sklepu bloodmine.eu.

- Sama ideologia serwera jak i ciekawostki oraz różne dodatki tak samo są znowu zapożyczone z wyżej wymienionego serwera.

- Poprzednia prezentacja była po prostu zerżnięta

- Strona jest mało funkcjonalna, oraz jest źle wykonana lub po prostu nie dokończona (co źle świadczy o serwerze bo skoro wczoraj był start to wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik), odnośnika do forum albo nie ma albo po prostu nie działa tak samo z resztą. Jedyne funkcjonalne zakładki to ledwo działający sklep (gdzie nie dowiesz się co jest w ofercie oraz ile co kosztuje), kontakt oraz informacje. Oraz mimo tak "profesjonalnej" administracji są popełniane literówki.

- Mimo zapowiedzi kadry serwera, miał być ts z 512 slotami. W tej chwili mają wydzielone osobne miejsce na innym ts'ie. Chciałem się skontaktować na ts'ie z kimś z administracji lecz na żaden kanał nie można wejść ani zobaczyć czy ktoś obecnie na nim jest.

- To samo z wmawianiem graczom że posiadają plugin/skrypt na autorskie gildie, nie jest to prawdą ponieważ jest to najzwyklejsze i popularne factions.

To większość z tych poważniejszych problemów które są oddzielone od siebie myślnikami żebym mógł łatwiej zobrazować wam zaistniałą sytuacje. Serwer był tak długo tworzony, a i tak spawn jest bardzo niskiej jakości, mało intuicyjny. Nie ma ważniejszych informacji na spawnie. W ogóle mimo tak wielkiej i potężnej maszyny po odpaleniu serwer wytrzymał tylko 30 minut co jest dosyć krótkim okresem czasu jak na ww. maszynę. Najbardziej boli mnie to że oferta sklepowa jest identycznie taka sama jak na serwerze bloodmine.eu

Końcowa opinia serwera to: Nie jest po prostu wart wejścia, świeci pustkami mimo wielkiego czasu tworzenia go. 0/10

Niestety nie mogłem wysłać zdjęć jako dowody, poproszę kogoś innego żeby wrzucił je niżej.

Mimo iż jestem kid modem chyba potrafię odpowiedzieć na kilka twoich problemów:

- Podejrzewam, że na stronie nie ma odnosnika do forum gdyż z jego powodu została usunięta poprzednia prezentacja.

- Świeci pustkami i jak mówisz jest włączany na krótki okres czasu, ponieważ serwer jeszcze nie wystartował, poczytajcie całą prezentację oraz w.w posty :) Start miał być w sobotę najpierw o 15 później o 18 ale nie wystartował z powodu usunięcia naszej prezentacji. Teraz nie startujemy gdyż najpierw trzeba załatwić reklamę, mamy już kilku dobrych You tuberów i poszukujemy kolejnych Administracja jest gotowa zapłacić za dobrze wykonaną pracę.

Na resztę pytań co do sklepu, strony, Ts'a nie mogę odpowiedzieć ale mogę podać link do forum oczywiście nie w tym poście bo zostanie on usunięty, a mi przyznany warn :)

Nasz technik na prawdę zna się na rzeczy, potrafi znaleźć i naprawić przyczynę błędu o czym się przekonałem na własnej skórze, nie mam zamiaru was tutaj kłamać w jakiejkolwiek sprawie więc piszę tylko to co wiem :) 

Opublikowano

Jestem w szoku że ktoś umie ocenić administrację czy dopracowanie techniczne mimo że start serwera został przełożony ale cóż.. Wypowiem się ;)

ItemShop dziwnie znajomy, co nie?

Czemu jesteście offline? 

Dlaczego nie macie własnego tsa tylko jakiś publiczny ***?

Niekoniecznie znajomy :/

Ponieważ nie wystartowaliśmy. Jak można z tematów wyczytać jest to zapowiedź

Ponieważ nawiązaliśmy współpracę i jest to dla nas reklama ! :)

Serwer nie jest wart uwagi nie jest on dopracowany od strony technicznej

Bardzo ciekawe mimo iż serwer nie wystartował

..Administracja nie jest punktualna, na stronie obrazki takie jak "mcmmo" lub "equipment pack" są mówiąc ładnie zapożyczone ze sklepu bloodmine.eu."

Pozwolę sobie podać SS'y na dole postu.

,, Sama ideologia serwera jak i ciekawostki oraz różne dodatki tak samo są znowu zapożyczone z wyżej wymienionego serwera."

Jeśli ideologię serwera jako gildie, Wytrzymałość obsydianu czy inne podane w tym temacie (ponieważ nie wszystko zostało pokazane) to wychodzi na to że wszyscy jesteśmy plagiatami :/

,,Poprzednia prezentacja była po prostu zerżnięta"

Do prezentacji zostają dodane - nie odjęte rzeczy.

,,Strona jest mało funkcjonalna, oraz jest źle wykonana lub po prostu nie dokończona (co źle świadczy o serwerze bo skoro wczoraj był start to wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik), odnośnika do forum albo nie ma albo po prostu nie działa tak samo z resztą. Jedyne funkcjonalne zakładki to ledwo działający sklep (gdzie nie dowiesz się co jest w ofercie oraz ile co kosztuje), kontakt oraz informacje. Oraz mimo tak "profesjonalnej" administracji są popełniane literówki''

Strona została wykonana Bartka, oraz edytowana przeze mnie.

Kod jest zaawansowany, zawiera od skryptów on-line do rankingów (które są off do startu serwera). Design jest kolorowy. Forum zostało wyłączone do czasu podania sprawy przez L.Makina do Blezura.

Sklep jest w 100% działający, jednak oferty są wyłączone oraz informacje dot. dokładniejszych części do czasu startu serwera.

Ba, skrypt strony jest wykonany przez profesjonalną firmę usług SMS Premium i edytowana obrazkowo. Tym bardziej śmieszne jest mówiąc o czymś co tak na prawdę nie jest.

Strona nie zawiera polskich znaków (czcionki) dla tego automatycznie zmienia braki polskich znaków.

"Mimo zapowiedzi kadry serwera, miał być ts z 512 slotami. W tej chwili mają wydzielone osobne miejsce na innym ts'ie. Chciałem się skontaktować na ts'ie z kimś z administracji lecz na żaden kanał nie można wejść ani zobaczyć czy ktoś obecnie na nim jest"

Nawiązaliśmy współpracę z tym oto ts'em tak więc nie rozumiem czemu mamy marnować te kilka GB oraz słabszą reklamę na osobisty TeamSpeak. Nie mamy wydzielonego miejsca. Możemy je sobie wyznaczyć tak duże jak chcemy i gdzie chcemy ;)

Primo! Secundo: to że nie umiecie załatwić reklamy tylko osobisty teamspeak oraz reklama u pseudo YTBerów (dzieci w przedziale wiekowym 8-12 z sub 5-20) to już nie opcja żeby mówić że reklama czyjaś jest zła :D

"To samo z wmawianiem graczom że posiadają plugin/skrypt na autorskie gildie, nie jest to prawdą ponieważ jest to najzwyklejsze i popularne factions,,

Autorskie jest"

Tu jest wzmianka o spolszczeniach.

Potem jest obrazek factions oraz opis że jest wgrany system gildii.

Teraz zapytam się. Gdzie jest napisane że system gildii jest autorski?

"To większość z tych poważniejszych problemów które są oddzielone od siebie myślnikami żebym mógł łatwiej zobrazować wam zaistniałą sytuacje. Serwer był tak długo tworzony, a i tak spawn jest bardzo niskiej jakości, mało intuicyjny. Nie ma ważniejszych informacji na spawnie. W ogóle mimo tak wielkiej i potężnej maszyny po odpaleniu serwer wytrzymał tylko 30 minut co jest dosyć krótkim okresem czasu jak na ww. maszynę. Najbardziej boli mnie to że oferta sklepowa jest identycznie taka sama jak na serwerze bloodmine.eu"

Myślę że to na tyle iż resztę chyba nie musze mówić ponieważ serwer nie wystartował dla tego ładna bajka na dobranoc :) Musiałeś pomylić serwer albo połączyć się z jakimś fake'm.

Serwer został tworzony od niedawna ;)

Co do sklepu:

renaos.pl/sklep.php
http://bloodmine.eu/sklep.html
Proszę przeczytać jeszcze raz swoją wypowiedź i odpowiedzieć na pytanie - czy te obrazki są takie same?

Wszelkie grafiki są autorskie, zrobione przez graficzkę wysokiej jakości Renissance

Myślę że tyle z tematu :)

Aczkolwiek nie wszystko...

W przeciwieństwie do was możemy obiecać brak korupcji na serwerze, dojrzałą administrację (nie 12+), oraz dobrą reklamę ;)

Kolejny edit.

Przepraszam ale ideologią serwera bloodmine jest zarobić, nie dać graczom przyjemność z gdy :D <tak mam dowody>

Opublikowano

Jestem w szoku że ktoś umie ocenić administrację czy dopracowanie techniczne mimo że start serwera został przełożony ale cóż.. Wypowiem się ;) Niekoniecznie znajomy :/Ponieważ nie wystartowaliśmy. Jak można z tematów wyczytać jest to zapowiedźPonieważ nawiązaliśmy współpracę i jest to dla nas reklama ! :) Bardzo ciekawe mimo iż serwer nie wystartował..Administracja nie jest punktualna, na stronie obrazki takie jak "mcmmo" lub "equipment pack" są mówiąc ładnie zapożyczone ze sklepu bloodmine.eu."Pozwolę sobie podać SS'y na dole postu. ,, Sama ideologia serwera jak i ciekawostki oraz różne dodatki tak samo są znowu zapożyczone z wyżej wymienionego serwera."Jeśli ideologię serwera jako gildie, Wytrzymałość obsydianu czy inne podane w tym temacie (ponieważ nie wszystko zostało pokazane) to wychodzi na to że wszyscy jesteśmy plagiatami :/ ,,Poprzednia prezentacja była po prostu zerżnięta"Do prezentacji zostają dodane - nie odjęte rzeczy. ,,Strona jest mało funkcjonalna, oraz jest źle wykonana lub po prostu nie dokończona (co źle świadczy o serwerze bo skoro wczoraj był start to wszystko powinno być dopięte na ostatni guzik), odnośnika do forum albo nie ma albo po prostu nie działa tak samo z resztą. Jedyne funkcjonalne zakładki to ledwo działający sklep (gdzie nie dowiesz się co jest w ofercie oraz ile co kosztuje), kontakt oraz informacje. Oraz mimo tak "profesjonalnej" administracji są popełniane literówki''Strona została wykonana Bartka, oraz edytowana przeze mnie.Kod jest zaawansowany, zawiera od skryptów on-line do rankingów (które są off do startu serwera). Design jest kolorowy. Forum zostało wyłączone do czasu podania sprawy przez L.Makina do Blezura.Sklep jest w 100% działający, jednak oferty są wyłączone oraz informacje dot. dokładniejszych części do czasu startu serwera.Ba, skrypt strony jest wykonany przez profesjonalną firmę usług SMS Premium i edytowana obrazkowo. Tym bardziej śmieszne jest mówiąc o czymś co tak na prawdę nie jest.Strona nie zawiera polskich znaków (czcionki) dla tego automatycznie zmienia braki polskich znaków. "Mimo zapowiedzi kadry serwera, miał być ts z 512 slotami. W tej chwili mają wydzielone osobne miejsce na innym ts'ie. Chciałem się skontaktować na ts'ie z kimś z administracji lecz na żaden kanał nie można wejść ani zobaczyć czy ktoś obecnie na nim jest"Nawiązaliśmy współpracę z tym oto ts'em tak więc nie rozumiem czemu mamy marnować te kilka GB oraz słabszą reklamę na osobisty TeamSpeak. Nie mamy wydzielonego miejsca. Możemy je sobie wyznaczyć tak duże jak chcemy i gdzie chcemy ;)Primo! Secundo: to że nie umiecie załatwić reklamy tylko osobisty teamspeak oraz reklama u pseudo YTBerów (dzieci w przedziale wiekowym 8-12 z sub 5-20) to już nie opcja żeby mówić że reklama czyjaś jest zła :D  "To samo z wmawianiem graczom że posiadają plugin/skrypt na autorskie gildie, nie jest to prawdą ponieważ jest to najzwyklejsze i popularne factions,,Autorskie jest"

Tu jest wzmianka o spolszczeniach.

Potem jest obrazek factions oraz opis że jest wgrany system gildii.Teraz zapytam się. Gdzie jest napisane że system gildii jest autorski?

"To większość z tych poważniejszych problemów które są oddzielone od siebie myślnikami żebym mógł łatwiej zobrazować wam zaistniałą sytuacje. Serwer był tak długo tworzony, a i tak spawn jest bardzo niskiej jakości, mało intuicyjny. Nie ma ważniejszych informacji na spawnie. W ogóle mimo tak wielkiej i potężnej maszyny po odpaleniu serwer wytrzymał tylko 30 minut co jest dosyć krótkim okresem czasu jak na ww. maszynę. Najbardziej boli mnie to że oferta sklepowa jest identycznie taka sama jak na serwerze bloodmine.eu"Myślę że to na tyle iż resztę chyba nie musze mówić ponieważ serwer nie wystartował dla tego ładna bajka na dobranoc :) Musiałeś pomylić serwer albo połączyć się z jakimś fake'm.Serwer został tworzony od niedawna ;)Co do sklepu:
renaos.pl/sklep.php
http://bloodmine.eu/sklep.html

Proszę przeczytać jeszcze raz swoją wypowiedź i odpowiedzieć na pytanie - czy te obrazki są takie same?Wszelkie grafiki są autorskie, zrobione przez graficzkę wysokiej jakości RenissanceMyślę że tyle z tematu :)Aczkolwiek nie wszystko...W przeciwieństwie do was możemy obiecać brak korupcji na serwerze, dojrzałą administrację (nie 12+), oraz dobrą reklamę ;)Kolejny edit.Przepraszam ale ideologią serwera bloodmine jest zarobić, nie dać graczom przyjemność z gdy :D <tak mam dowody>

Wszystko potrafisz zakryć faktem usunięcia prezentacji. Jednak w tej pierwotnej obiecaliście start w sobotę o 15 przełożyliście go na 18 ,a wystartowaliście w okolicach 19. Gdzie sie podział twój post "serwer wystartował" z tego tematu ? Mimo takiej zapowiedzi gwarancji pełnego profesjonalizmu nie potrafiliście zadbać o ten serwer w momencie startu. Serwer był otwarty z 30 minut? Z tego co rzuciło mi się w oczy dostrzegłem nie działających sprzedawców, brak questów i wasze wymienione w prezentacji wcześniej "autorskie gildie", które okazały się popularnym pluginem factions. Spawn jest pomniejszoną wersją świątecznego spawnu z serwera Bloodmine. Ogólnie cała idea serwera pluginy itd. jest kopia tego serwera mówimy o pluginach mcmmo, obsidiandestroyer, pluginie na drop ze stone, sprzedawcy npc, questach. Podobnie z statystykami w rogu ekranu. Przed startem serwera mieliście uruchomić forum i serwer ts3. Kilku krotnie zmienialiście godzinę ich uruchomienia. Było ustalone ip ts3 renao*** , tak naprawdę waszym serwerowym ts'em okazało się kilka darmowych kanałów na publicznym ts3. Serwer nie jest warty uwagi. Byliśmy na nim serwer faktycznie wystartował, a autor tłumaczy się tym, że moderator tego działu usuną słusznie tą prezentację.

Serwer mógłby być dobry jednak fakt,że jest on kompletną kopią bloodmine'a nie pozostawia nas obojętnych i robimy swoje. Reszte administracji zapraszam do porównania tego serwera z naszym (możemy pokazać nawet ten stary spawn). Macie okazje sprawdzić co ugotował wam świeżu swymi "oryginalnymi pomysłami".

Opublikowano

Primo - Pierwotnie prezentacja została usunięta więc nie mogliśmy wystartować bez reklamy.
secundo - cytuję "Przewidywany start serwera" nie jest "Oficjalną datą".
tertio - Wzmianka o autorskich gildiach tutaj nigdy nie istniała. Aczkolwiek nie ukrywam że jestem w trakcie pisania takowego pluginu (plugin =/= skrypt jak na blood****) ;)
quarto - Serwer nie wystartował, więc żadnego spawnu nie było. Zdaję sobie sprawę panie GetFun że czytanie ze zrozumieniem wymaga na prawdę pomyślenia oraz prawidłowego przeanalizowania tekstu, jednak serdecznie polecam. Nie boli ;)

quinto - Przykładowo. Z pluginu ObsidianDestroyer (jeden z nielicznych działających poprawnych na najnowszej v. nie licząc skryptów) używa +/- aktualnie 1,9k serwerów (

http://metrics.griefcraft.com/plugin/ObsidianDestroyer

)
Tutaj zaś mamy dobrze wszystkim znane McMMO -

http://metrics.griefcraft.com/plugin/mcMMO 

aż +/- aktualnie 14k serwerów.
pluginie na drop ze stone <- tutaj się nie zgodzę. Nie jest to żaden z udostępnianych pluginów ani żaden skrypt. Jest to autorski plugin
Z pluginu UltraTrader korzysta

http://metrics.griefcraft.com/plugin/UltraTrader

aktualnie 172 serwerów.
Ale dalej jesteśmy plagiatem, ponieważ jesteśmy kopią waszego serwera bo wy to macie.
 cóż... jedziemy dalej !
Quests oraz Quester nie ma statystyk jednak po ilości pobierań można stwierdzić spokojnie +1k.
Statystyki rogi ekranu? Myślę że 50% serwerów ma. To że wy sobie "przywłaszczyliście" prawo do tych pluginów że nazywacie ten oto serwer plagiatem muszę rozwiać wasze wątpliwości ponieważ wszelkie te oto pluginy są udostępniane na całym świecie na licencji Creative Commonds ->

http://creativecommons.pl/poznaj-licencje-creative-commons/

Co do TS'a - będziemy mieli swojego (Tak, posiadamy już licencję) jednak dalej będziemy również korzystali z TS'a "ts-lol.pl" ponieważ jest to dla nas świetna reklama ;)
"usuną słusznie tą prezentację" - myślę że raczej nie słusznie jeśli grono Administracji MPCForum przywróciło temat (jest to jedyny dot. serwera Renaos).
proszę mi pokazać dokładne dowody, gdzie jest pokazany ten oto start serwera oraz z kawałkiem gdzie wchodzicie na ten dany serwer. Owszem serwer był włączony jednak zamknięty (Whitelist on) ponieważ pracowaliśmy nad nim ;)

Resztę radzę przemyśleć w osobistym mniemaniu pańskiej osoby gdyż nie umiecie się wytłumaczyć z oskarżanych wam zarzutów przez graczy (Dot. DDOS'ów, kradzieży kont, Lewej sprzedaży etc.) oraz gdyż chcieliście mi wmówić że autorska grafika która należy do renaos.pl oraz została stworzona przez profesjonalną graficzkę Renissance.

Dodam tylko, że cytowanie dużych, pełnych postów które znajdują się nad postem jest łamiące regulamin ogólny MPC forum oraz podawanie nazwy serwera, oraz typu "Zapraszam do porównania tego serwera z naszym" jest czystą reklamą poza tematem przeznaczonym do tego i zostanie zgłoszone do Administratora (wraz z multikontem) i będzie odpowiednio nagrodzone liczbą % na pasku ostrzeżeń.

Dalej nie ma (z mojej strony) sensu odpowiedzi ponieważ mógłbym się wytłumaczyć z danych tutaj zarzutów dla serwera renaos tylko gdy byłyby one uzasadnione (kolejny pkt regulaminu publikacje serwerów) i gdyby były one prawdziwe ;)

Pozdrawiam, Swiezu (Osa1022) Technik serwera

Opublikowano

Cóż poradzić konkurencja zawsze będzie chciała zniszczyć serwer, który dobrze się zapowiada :)
Ja osobiście byłem na serwerze i nigdzie nie spotkałem takiego spawnu jak tam więc nie wiem dla czego aż tak wam zależy na wyrobieniu serwerowi złej opinii z resztą myślę, że każdy powinien wejść i sam sprawdzić jak to wszystko wygląda, a nie czytać pierdoły i od razu rezygnować :)

Opublikowano

Żeby nie słyszeć więcej bredni wyssanych z palca, wstawiliśmy 5 ss'ów spawnu.
Jest on ciągle edytowany pod skrzydłami naszego właściciela Nuke'a ;)

Opublikowano

Całkiem niezły spawn jak na coś co zostało wybudowane w 1 dzień. Powiem ,że ten co był w sobotę na starcie serwera był bardziej własnoręcznie zbudowany jak ten. No, ale nie ma to jak planetminecraft.

foto2.png[/color]

Chyba się komuś nóżka podwinęła co?

hyq06o.jpg

Opublikowano

Całkiem niezły spawn jak na coś co zostało wybudowane w 1 dzień. Powiem ,że ten co był w sobotę na starcie serwera był bardziej własnoręcznie zbudowany jak ten. No, ale nie ma to jak planetminecraft.

Chyba się komuś nóżka podwinęła co?

hyq06o.jpg

Widać, że tak bardzo zależy Ci na zniszczeniu serwera, że chyba nic innego nie robisz tylko patrzysz za co się złapać, żeby wyrobić nam złą opinię :)

Opublikowano

Co jak co ale jeżeli już staracie się wgrać na własny serwer mapkę z planetminecraft lub innej strony oferującej takie zasoby to moglibyście się przynajmniej trochę postarać. A wasz kidmod jest naprawdę ogarnięty w pisaniu "odpowiedzi" do moich postów.

"- Podejrzewam, że na stronie nie ma odnosnika do forum gdyż z jego powodu została usunięta poprzednia prezentacja."

Jeżeli prezentacja została usunięta z jego powodu to można by w ogóle usunąć go ze spisu odnośników?

"- Świeci pustkami i jak mówisz jest włączany na krótki okres czasu, ponieważ serwer jeszcze nie wystartował, poczytajcie całą prezentację oraz w.w posty  :) Start miał być w sobotę najpierw o 15 później o 18 ale nie wystartował z powodu usunięcia naszej prezentacji. Teraz nie startujemy gdyż najpierw trzeba załatwić reklamę, mamy już kilku dobrych You tuberów i poszukujemy kolejnych Administracja jest gotowa zapłacić za dobrze wykonaną pracę."

W.w znaczy wyżej wymienione czyli jeżeli po prostu już o nich mówiłeś, a jeżeli jeszcze dobrze widzę ani ty ani ja nie wspominaliśmy o "powyższych postach", więc po prostu źle użyłeś sformułowania. Prawda, start miał być w sobotę o 15 a wystartował koło 19 na gdzieś pół godziny. Macie jakąś fobie na temat waszej prezentacji? Tak się nią bronicie, tak ją bronicie jakbyście na nią tak długo pracowali. Nie pamiętam już czy wspomniałem o waszej prezentacji, jest amisternie wykonana bardzo prosto, bez żadnego składu. No ale nie mam zamiaru wam odświeżać tematu i to jest mój ostatni post tutaj.

911001425911918417398.jpeg

Arcymistrz
Opublikowano

To, że Majkel wyraził zgodę, a ja Ci to przywróciłem, nie znaczy, że możesz ponownie łamać regulamin. 

Chcemy wprowadzić zmiany, jednak jest to kwestią sporną, dlatego na razie panują stare zasady. 

Zakaz linków do forum na stronach podanych w prezentacji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...