Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer VPS nie moze Znaleźć zadnego hosta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Posiadam praktycznie identyczny problem, jaki mial autor tego tematu:

www.debian.pl/threads/17675-Serwer-nie-%C5%82%C4%85czy-si%C4%99-z-internetem-VPS

jednak sam temat niewiele mi pomogl, ze wzgledu na to, ze odnosnik do ktorego przekierowywuje autor przedostatniego posta - nie istnieje, temat w ktorym moglo sie znalesc rozwiazanie mojego problemu zostal usuniety.

Sprawa w moim przypadku wylada nieco inaczej, pingujac jakiekolwiek ip z poziomu terminala, lub probojac pobrac wgetem jaki kolwiek plik z jakiej kolwiek strony, otrzymuje komunikat ze nie znaleziono hosta, wina DNSow raczej to nie jest, w pliku /etc/resolv.conf mam wpisane nameservery google - 8.8.8.8 i 8.8.4.4 - innego rozwiazania problemu na internecie nie znalazlem, jednak to w moim przypadku nie skutkuje

Dodam jeszcze, ze problem wystepuje po świeżej instalacji systemu, niczego nie wgrywalem, nameserverow niedopisywalem (standardowo byly te od google) - a i tak nic nie dziala.

Prosze o jakies rady, pozdrawiam

Opublikowano

Spróbuj od nowa zainstalować debian'a od poziomu strony na której masz vps,jak nie pomoże to spróbuj zainstalować ubuntu i sprawdzić czy tam występuje taki problem.Jeśli nie skontaktuj się z pomocą techniczną.

Opublikowano

Spróbuj od nowa zainstalować debian'a od poziomu strony na której masz vps,jak nie pomoże to spróbuj zainstalować ubuntu i sprawdzić czy tam występuje taki problem.Jeśli nie skontaktuj się z pomocą techniczną.

probowalem instalacji wszystkich systemow z panelu + napisalem juz dawno do pomocy :(
Opublikowano

Witam serdecznie!

Posiadam praktycznie identyczny problem, jaki mial autor tego tematu:

www.debian.pl/threads/17675-Serwer-nie-%C5%82%C4%85czy-si%C4%99-z-internetem-VPS
jednak sam temat niewiele mi pomogl, ze wzgledu na to, ze odnosnik do ktorego przekierowywuje autor przedostatniego posta - nie istnieje, temat w ktorym moglo sie znalesc rozwiazanie mojego problemu zostal usuniety.

Sprawa w moim przypadku wylada nieco inaczej, pingujac jakiekolwiek ip z poziomu terminala, lub probojac pobrac wgetem jaki kolwiek plik z jakiej kolwiek strony, otrzymuje komunikat ze nie znaleziono hosta, wina DNSow raczej to nie jest, w pliku /etc/resolv.conf mam wpisane nameservery google - 8.8.8.8 i 8.8.4.4 - innego rozwiazania problemu na internecie nie znalazlem, jednak to w moim przypadku nie skutkuje

Dodam jeszcze, ze problem wystepuje po świeżej instalacji systemu, niczego nie wgrywalem, nameserverow niedopisywalem (standardowo byly te od google) - a i tak nic nie dziala.

Prosze o jakies rady, pozdrawiam

Wpisz "ping 8.8.8.8", a dnsy muszą być ustawione także w /etc/network/interfaces. Pingujesz przez ssh, czy ipmi? Pozdrawiamy FireHosting.pl team.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...