Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mięśnie, ćwiczenia, siłownia- mam problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, po tytule możecie się pewnie domyślić, że mam jakąś rozterkę. Otóż chciałbym zacząć ćwiczyć, wyrzeźbić swoje mięśnie, ale wiem że na siłownię jestem jeszcze za suchy, a z tego co wiem to najlepiej żebym robił te słynne ćwiczenia z ciężarem własnego ciała. Przeglądałem plany treningowe i złapałem się za głowę. Nie wiem co byłoby dla mnie najlepsze, więc oddaję się w wasze ręce, specjaliści i doradźcie mi jakie byłyby najlepsze ćwiczenia dla 15-latka o wzroście 183 cm i wadze 61.5 kg.

258101b92660b.png
Opublikowano

Najpierw to zacznij jeść. Ja mam 188cm i ważę 75 kg, a to jest nadal za mało.

PS. Wiatr cię nie zdmuchuje?

Opublikowano

"Nikt wielki się nie urodził, tylko się stał" :) Ja, zanim zacząłem chodzić na siłownie pół roku robiłem pompki w domu, nie chciałem z niczym pójść. Możesz śmiało zacząć chodzić na siłke od razu, chłopaki z siłki Ci pomogą, doradzą itp. Masa przyjdzie z czasem. ;) A w domu pompeczki i drążek.

dópa!

Opublikowano

Najpierw masa później rzeźba :D jakieś takie powiedzonko z reklamy ale słuszne najpierw przytyj 5-10 kg lepiej będzie ci się ćwiczyło a co do samych ćwiczeń to kup sobie chociaż ciężarki 3-4kg i jedź :P

Opublikowano

Ale on ma nabrać masy mięśniowej, a nie tłuszczowej.

dópa!

Opublikowano

Ale on ma nabrać masy mięśniowej, a nie tłuszczowej.

A z czego ma zrobić te mięśnie? Musi przytyć.

Opublikowano

A z czego ma zrobić te mięśnie? Musi przytyć.

Gościu z tłuszczu nie zrobisz mięśni! Ćwicząc i odpowiednio odżywiając się, nabierzesz masy mięśniowej.

@Szary_Jayne Polecam Ci napisać na jakimś forum kulturystycznym, a nie tutaj. Tam się lepiej wszystkiego dowiesz. :)

dópa!

Opublikowano

Jedz warzywa owoce (rzadko tłuste/słodkie rzeczy) zacznij od podstawowych ćwiczeń po wstaniu np. 10 brzuszków 10/5 pompek i coś se wybierz jeszcze 

Opublikowano

kfd.pl

sfd.pl

Polecam Tobie te 2 fora, na początek zalecam przeczytać kilka informacji dot. diety na mase w dziale ''DIETA''

Potem z gotową dietą przechodzisz do działu ''ćwiczenia dla poczatkujacych'' i jeśli chcesz ćwiczyć z cięzarem swojego ciała to trening domatora bedzie dobrym wyborem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...