Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań, początkujący w AutoIT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, moja zabawa z autoit trwa juz 3 dni, przez ten czas majac podstawy teoretyczne nabyte juz wczesniej zdazylem sporo sie nauczyc i stworzyc pare fajnych programow, ale mam pare pytan do osob bardziej doswiadczonych.

1. Moja zabawa dotyczy przede wszystkich graficznych obiektow ktore znajduja sie na ekranie, zdazylem poznac pixelsearch i imagesearch, jestescie w stanie podac podobne tego typu funkcje albo tez calkiem inne ale majace podobne zastosowanie, glownie chodzi mi o boty do gier mmo.

2. Istnieje mozliwosc zczytania grafiki? Moze inaczej zalozmy ze na grafice moga pojawiac sie wartosci od 0-10000 jak najlatwiej byloby zrobic tak aby program nam wyswietlal w czasie rzeczywistym lub tez po odswiezeniu to akurat najmniej istnotne co tez w danym wczesniej okreslonym miejscu sie pojawia, przyklad na ekranie mamy pokazany w danym miejscu liczbowo stan hp np. 1725 jak zrobic aby pozniej zrobione gui wyswietlalo nam to samo?

3. Mam zamiar wciagnac sie w pewien wiekszy projekt ktory zakladam ze zabierze mi dobre pare tygodnii, otoz napisac bota bedac zielonym w autoit (moim zdaniem wlasnie tak najlepiej sie uczy danych rzeczy) czy AutoIT jest najlepszym do tego srodowiskiem, albo tez czy jezeli chodzi o pisanie botow pod gry przegladarkowe/mmorpg z wlasnym clientem do czegos sie ogranicza? 

4. I ostatnie juz pytanie jestescie w stanie podac nazwy ogarnietych, niekoniecznie popularnych botow do gier mmorpg czy przegladarkowych ktore zostaly napisane w autoit?

Dziekuje serdecznie za przeczytanie i ewentualne udzielone odpowiedzi

b_560_95_1.png

Opublikowano

naucz się podstaw użycia nomadmemory i skanowania pamięci, bo to co chcesz robić jest bezsensowne dla botów zwłaszcza  pixelsearch i imagesearch

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

naucz się podstaw użycia nomadmemory i skanowania pamięci, bo to co chcesz robić jest bezsensowne dla botów zwłaszcza  pixelsearch i imagesearch

Po googlowaniu 30 minutowym czuje się jak jaskiniowiec który otrzymał zegarek, dzieki ;p

b_560_95_1.png

Opublikowano

no to widocznie dali ci bubel bez bateryjki i jedyny czas jaki pokazuje to czas powrotu do jaskini  ;P

skoro jeszcze nie ogarniasz  google by znaleźć cokolwiek na temat nomadmemory, ogarnij tematy podpięte w dziale bo jest wszystko

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...