Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer DayZ czy Survival ?

DayZ cz Survival z Dodatkami ?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. DayZ cz Survival z Dodatkami ?

• DayZ
      8
    • Survival
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od miesiąca dręczy mnie pewna myśl, a mianowicie czy zrobić serwer Survival(z różnymi urozmaiceniami typu: Deungonami, Bossami itp.) lub DayZ (Chodzi mi tu o serwer b***it.pl) ? Co to te DayZ?

Dayz - głównym celem jest przeżycie w świecie po apokalipsie.

Realistyczne "zombie" ze zróżnicowanymi animacjami - Te niegdyś ludzkie istoty będą działać i zachowywać się tak aby ich pragnienie głodu zostało zaspokojone. Polegają w dużej mierze na słuchu, gdyż ich wzrok zostawia wiele do życzenia. Jeśli spojrzysz na tereny zabudowane zobaczysz ich chodzących i czekających na ofiary, które ośmielą się zwrócić na siebie uwagę.

Nowe bronie i pojazdy! - Zawsze czułeś jakbyś potrzebował kuszy? Albo coś bardziej wojskowego? Jeśli tak to nie mogłeś lepiej trafić w DayZ znajduje się wiele typów i rodzajów arsenału. Można nawet podnieść wystrzelone wcześniej z kuszy bełty. Nie tylko to, stworzone zostały także pojazdy które można naprawiać oraz jeździć po świecie aby pokazać światy na co cie stać.

Niestandardowy system medyczny- Jeśli zostaniesz postrzelony spodziewaj się krwawienia oraz tracenia krwi dopóki się nie zabandażujesz. Straciłeś za dużo krwi? Wtedy stracisz przytomność. Gdy zostaniesz postrzelony w noge nie będziesz mógł się poruszać dopóki nie zażyjesz morfiny. Ból jest także czynnikiem branym pod uwagę, bez leków przeciwbólowych ból sprawi trudność w skupieniu się. To w systemie najlepsze!

Trwały serwer - Tyle czasu spędzonych na poszukiwaniu zapasów lub przemierzaniu terenów i wtedy serwer wysiada a ty tracisz cały swój postęp? Z serwerami DayZ wszystkie dane są zapisywane w głównej bazie danych, gdzie byś się nie wylogował czego byś nie miał zawsze pozostaje to bezpieczne. W ten sposób twój cenny czas nie zostanie zmarnowany. Tak długo dopóki nie zginiesz w nocy!

Mnóstwo nowych obiektów - Nie zostały dodane tylko duże rzeczy jak broń, diabeł tkwi w szczegółach, żywność konserwowa, śmieci, część do pojazdów itd. Z których każdy ma swoje własne modele, tekstury i obrazy UI. Nie będziesz z nich zawiedziony.

Myślistwo i Survival - Jedzenie i picie jest podstawową częścią gry, jeśli ich nie uzupełniasz ZGINIESZ. Subtelne GUI nie wpływa na atmosfer rozgrywki. Zwierzęta wędrowne mogą zostać zabite i wypatroszone (z odpowiednim narzędziem), aby uzyskać dostęp do mięsa, które może być spożywane, ale również aby zdobyć krew. Raz te zwierzęta faktycznie mają zastosowanie.

Ciężka optymalizacja - Serwer DayZ został zaprojektowany w celu uzyskania jak najlepszej jakość gry. Niestandardowe kodowanie i edycja stworzyły sprawne światy które łatwo utrzymują tysiące zombie jednocześnie.

To nie wszystko! - Jedyna droga do poznania reszty - jest próba przetrwania!

Więc wybierajcie !

Opublikowano

Serwerów DayZ jest w cholerę, sam taki robię. Survivala takiego z wieloma uzgodnieniami i fajnym craftingiem nie widziałem. Z chęcią zagram w survival.

RCwkgo4.png

Opublikowano

Jeżeli pytasz się o jeden z dwóch typów serwera, a potem piszesz, że zrobisz dwa to jest to kompletnie bez sensu. Jestem za DayZ, ale wolałbym żeby był zrobiony przez osobę, która ukończyła 16 rok życia. 

"Człowiek zaczyna być człowiekiem wtedy, gdy przestaje jęczeć i przeklinać aby zacząć szukać prawdy, która rządzi jego życiem" ~James Allen

Opublikowano

Wiek na to do tego że raczej nikt nie chce pograć na serwerze gdzie administracja ma po 13 lat lub mniej, ciągle błędy i pluginy zrobione(pobrane) na odpiernicz..

Co do ankiety to wybieram DayZ.

Jest mało takich serwerów(tak mi się wydaje), a survivali jest w chu. i jeszcze więcej.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Z tego co wiem nie masz 15 lat. Rozmawiałem z pewną osobą, którą znasz i mówiła coś innego. Straciłeś w moich oczach.

"Człowiek zaczyna być człowiekiem wtedy, gdy przestaje jęczeć i przeklinać aby zacząć szukać prawdy, która rządzi jego życiem" ~James Allen

Opublikowano

Teraz się wkurzyłem. (Marcin)

Co to znaczy, że jak się mnie będzie słuchał ? Po twoim głosie, zachowaniu wszystko słyszę. Nie masz 15 lat, jeżeli chcesz dalej wpierdalać teorię które nie są prawdziwe to zadzwoń na skype, chętnie cię popytam z 2/3 klasy gimnazjum. Btw. od teraz nie spamuj mi twoimi problemami, gównami. Wkurwiłeś mnie, jednym słowem te 3 kropki wsadź sobie w ****.

Opublikowano

Nie mam zamiaru wszczynaś nie potrzebnych konfliktów, ale to co napisałeś @Rettiwer było strasznie nie miłe. Wydaje mi się, że w wieku 12-13 lat ma się już trochę oleju w głowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...