Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Budowa Zbroi "Iron Man"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, ostatnio strasznie zainteresowałem się skafandrem "Iron Man" z filmu Iron Man,Iron Man 2 i Iron Man 3, poszukałem troszkę na necie i piszą że jest możliwość zbudowania takiego skafandra tylko że trzeba jakoś moc dać zbroi żeby można się normalnie poruszać.Co o tym sądzicie da się ?

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Opublikowano

Umiejętności kowalskie + odpowiedni materiał :)

Koszt - ok. 54 000 000$ więc zacznij już oszczędzać kieszonkowe.

Co do tych mocy, to zależy od levela.

Opublikowano

Umiejętności kowalskie + odpowiedni materiał :)

Koszt - ok. 54 000 000$ więc zacznij już oszczędzać kieszonkowe.

Co do tych mocy, to zależy od levela.

To może rozpisz dokładnie dlaczego taki koszt... Napisz wszystkie części jakie potrzeba... Czyżby nowy jasnowidz na forum?

A może kolejny debi..lny troll bo zbyt odczuwasz anonimowość.

Siemanko, ostatnio strasznie zainteresowałem się skafandrem "Iron Man" z filmu Iron Man,Iron Man 2 i Iron Man 3, poszukałem troszkę na necie i piszą że jest możliwość zbudowania takiego skafandra tylko że trzeba jakoś moc dać zbroi żeby można się normalnie poruszać.Co o tym sądzicie da się ?

Jeszcze nie jest to możliwe. Więcej napisałem na PW

Opublikowano

Musisz mieć 8 poziom elektroniki, 20 poziom kowala i 5 zaklinacza. Następnie udać się do Wyzimy i w kanałach znaleźć prastarą kuźnię. Potem już z górki. Potrzebne materiały znajdziesz w Krypcie niedaleko cmentarza. Powodzenia.

PS. Tylko uważaj na elfich łuczników w kuźni.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Tez czytałem trochę o tym

ale z obecna technologią nie jest możliwe zrobienia małego ale bardzo i to bardzo pojemnego zbiornika Energi

tak po za tym już było takich prototypów ale nie takich jak iron man tylko wiesz taki szkieleciki ale nie były poręczne

( wiesz tona kabli do zasilania )

Ostatnio czytałem ze  USA zaczyna podobny projekt takiej zbroi do Armii ale na razie bez latania :P

Tak moim zdanie możemy poczekać na takie coś za około 10 lat ++

Opublikowano

Dzięki że potraktowaliście ten temat poważnie niektórzy to szkoda słów tylko trolling im w głowie ;), co do energii to ktoś musiał by stworzyć to żeby nie trzeba by było tone kabli.

iron_man_signature_v_2_by_harukaquinn-d5

|Fan Iron Man'a :)|Fan Avengers :)|

Opublikowano

Dzięki że potraktowaliście ten temat poważnie niektórzy to szkoda słów tylko trolling im w głowie ;), co do energii to ktoś musiał by stworzyć to żeby nie trzeba by było tone kabli.

Amerykańska armia kombinuje nad Iron Man'em i im to trochę schodzi a ty chcesz w pokoju sam sobie zbroje zrobić. Good luck.

http://www.wykop.pl/link/1865582/zbroja-iron-man-dla-amerykanskich-wojsk-specjalnych-trafi-latem-do-testow/
76561198001815076.png
Opublikowano

Wiesz właśnie mi się przpomnialo jak czytałem kiedyś o sztucznych mięśnie wykonanych z nanorurek które reagują na energie elektryczną (nie pamiętam dobrze ale chyba nie dużą )

Z tego co czytałem to są silniejsze około (nie pamiętam dokładnie czy było dwa zera czy jedno) 20/200 razy silniejsze od ludzkich

Gdzieś na necie jest o tym artykuł

Opublikowano

Musisz mieć 8 poziom elektroniki, 20 poziom kowala i 5 zaklinacza. Następnie udać się do Wyzimy i w kanałach znaleźć prastarą kuźnię. Potem już z górki. Potrzebne materiały znajdziesz w Krypcie niedaleko cmentarza. Powodzenia.

PS. Tylko uważaj na elfich łuczników w kuźni.

RADTOR ty lepiej wbij 10 poziom zwinności bo bez umiejętności używania mózgu daleko nie zajdziesz.

...a ty chcesz w pokoju sam sobie zbroje zrobić. Good luck.

Kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem.

....

Co do "kabli" tak jak ktoś napisał: Istnieje już nanotechnologia. Bardziej skupiłbym się, na wytrzymałości i ciężarze zbroi. 

Opublikowano

Grafenowe kondensatory mogą pomieścić kosmiczne ilości energii. Najnowsze stopy są super lekkie i wytrzymałe, technologia zeszła do poziomu mikro, niedługo nano. 

Więc tak, uważam, że niedługo bedziemy w stanie tworzyć taką broń :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Potrzebował bym aż : Cena całkowita - 100.420.000 dolarów

Lipa :D

http://technowinki.onet.pl/artykuly/koszt-budowy-zbroi-iron-mana/mszyz

A to tak dużo? Ja to tyle na gumy rano wydaję :P .

Ogólnie temat trochę bez sensu. Przecież wiadomo, że czegoś takiego nie zrobisz. Możesz najwyżej zrobić zbroję z kartonu.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zbroja Iron Mana ? lipa trochę :P a co powiesz na skanfander predatora :P da się takie coś kupić w ogóle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...