Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem mianowicie miałem kiedyś GeForce 8400 i ta karta graficzna chyba się spaliła..... mniejsza z tym, coś się zepsuło i nie działa.

Więc poszedłem do sklepu i kupiłem nową kartę mianowicie GeForce 9800 GT 1024M DDR3 256B CRT DVi HDMI włożyłem tą kartę wszystko śmigało jak należy az miło :))

Kartą cieszyłem się 4-5 miesięcy........ Pewnego dnia chciałem włączyć rano komputer i tutaj niespodzianka monitor nie reagował na działanie karty ( nie było obrazu) monitor w stanie oczekiwania ( lampka miga i nie ma obrazu) ...... No to wysłałem ją na gwarancję ........ Czekałem...... czekałem..... aż w końcu przysłali mi ( chyba ) nową kartę podłączyłem ją i dalej to samo nie ma obrazu........ Szukałem po internecie i szukałem po forach różnych . Dużo ludzi stawiało na kartę graficzną , kilka osób na Płytę Główną , a niektórzy nawet na RAM :?

Aha komputer działa bez problemu na karcie zintegrowanej.

Najbardziej zdziwił mnie fakt, że komputer działa z tą kartą bo włączyłem komputer, wyczekałem trochę i wcisnąłem 2x TAP i Enter i w głośnikach usłyszałem startujący system ......

W czym może tkwić problem ?? Aha Karty nie mam za bardzo jak sprawdzić bo kuple mają albo zaplombowane komputery, albo za stare..........

bez linków wychodzacych poza mpc

Opublikowano

A moze zasilacz nie ciagnie ci karty lub ram nie wspolpracuje ze sobą sprobuj zamienic ram slotami moze cos pomoze przynajmniej moj kolega mial problem z karta i tak zrobil i smigalo :D jak cos pomoze to licze na + :lol:

Opublikowano

A więc sprawa wygląda tak :

1. Sprawdzałem u kumpla ..... Karta działa : ?

2. To znaczy że płyta główna : / Zamieniłem RAM slotami ale to nic nie dało, ale dzięki za chęci

Opublikowano

@up

moze ci sie karty pala-chodzi do tej pierwszej , bo masz zaslaby zasilacz, kup sobie jakis dobry to bedziesz spokojny.

2.raczej wlasnie chyba o to chodzi chociaz nie wiem co nagle po 5miesiacach sie stalo.. cos tam kombinowal :D

tez mam ta karte i jestem zadowolony ;]

sygna1o.jpg

Opublikowano

Podlacz twoj monitor u kolegi, jesli nie bedzie dzialal to wiadomo ze3 monitor poszedl sie jeb*c, jesli karta i monitor dziala u kolesia to zapewne plyta glowna.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Ah no dobra spróbuje dzisiaj dam info

Opublikowano

A więc Monitor działa...... kumpel sugeruje samo wejście PCI może być zwalone ..... Co wy na to?

Opublikowano

Mozliwe ze masz to wejscie do PCI zrypane albo monitor. Kiedys chyba mialem podobnie, to bylo wejscie ;d.

21571.jpg

6509.gif

21191.jpg

32301.gif

32299.png

32271.png

Opublikowano

Czyli co ? Muszę całą płytę główną wymienić :? ??

Opublikowano

Kazdy pisze co innego, wlasnie mi sie cos przypomnialo (o ile dalej masz ten problem), zresetuj biosa (czyli wyjmij z plyty glownej plaska okragla bateryjke i po chwili ja wsadz), wlacz kompa i zobacz czy dalo efekt :P

everythingfou - sprawdź to.