Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rady dla zielonego w FIFA World

CiachoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy mógłby mi ktoś napisać coś o FIFIE szczególnie O FIFIE World? Co oznaczają skróty przy zawodnikach, jakich zawodników dobierać, skąd mam wiedzieć, który to obrońca, który na atak, ogólnie wszystko o tej grze jak i o piłce. Nawet nie piszcie, że po nazwiskach mam ich poznawać. (Ledwo wiem, który to Messi, Błaszczyk czy Lewandowski xD) I czy można grać w tej grze z botami czy tylko na początku była taka opcja i dalej nie mogę grać i się uczyć sterowania? Za każdą pomoc dziękuje. Piszcie rady, które nawet idioci znają, bo ja w piłce jestem gorzej niż idiota. :D

Opublikowano

PO - prawy brońca

ŚO - środkowy obrońca

LO - lewy obrońca

ŚP - środkowy pomocnik

LP - lewy pomocnik

PP - prawy pomocnik

N - napastnik

636451494245979649038.gif

Opublikowano

ŚPO-Środkowy Pomocnik Ofensywny

SPD- Środkowy Pomocnik Defensywny

ŚN-Środkowy Napastnik

Możesz grać turnieje z komputerem na amatorze.Poziom wtedy jest żałośnie niski więc się nauczysz co i jak.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Masz coś takiego jak turnieje (albo puchar) wtedy grasz z botami.

Co do budowania składu to staraj się kupować zawodników z jednej ligi, jednego klubu albo jednego kraju - wtedy mają większe zgranie, co wpływa na "porozumiewanie się" na boisku między Twoimi graczami.

Na początku złóż sobie skład z brązowych kart które dostałeś, ustaw odpowienią formację (ja preferuje 4-4-2/4-1-2-1-2 albo 4-3-3) i weź sobie turniej na najniższym poziomie - amatorze, poziom jest naprawdę niski, jednak 3/4 graczy w 10 lidze grają na podobnym poziomie ...

Jak już ogarniesz sterowanie, to przejdź do sezonów online, za awans do następnej ligi lub za puchar dostajesz coinsy, waluta w grze. Gdy nazbierasz sobie troszkę pieniędzy to kup zawodników na rynku transferowych, najlepiej żeby byli pod tą formację którą grasz.

Warto się zastanowić jaki skład będziesz budował, ogólnie bym Ci polecił BPL (angielska liga) w tej lidze są w miarę tani zawodnicy, którymi naprawdę da się dobrze grać :)

Opublikowano

BR - bramkarz

CPS - cofnięty prawy skrzydłowy

CLS - cofnięty lewy skrzydłowy

LS - lewy skrzydłowy

PS - prawy skrzydłowy

LN - lewy napastnik

PN - prawy napastnik

To chyba już wszystkie.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...