Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przyspieszanie komputera - HELP

sKygek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, posiadam laptopa i 2problemy ktorych nie wiem jak rozwiazac.

1. To program aae (adobe after effects) chodzi o to ze nie wiem jak go przyspieszyc, chodzi mi o to ze czesto sie tnie, po kliknieciu jakiejs opcji czasami wlacza sie szybko a czasami wolno. Chcialbym uzyskac w nim wieksza wydajnosc. Nie wiem moze przypisac mu wiecej ramu/procka? Tylko jak?

Ogolnie chodzi mi o to aby wydajnosc programu sie zwiekszyla czyli jakos przyspieszyc renderig itp. Bo np. Sam program potrafi sie wlaczac nawet do 5minut. Wersja to cs6.

2. To srednia wydajnosc laptopa. Otoz wg. Mnie na poczatku (niecaly rok temu)komputer chodzil szybciej, szybciej sie wlaczal/wylaczal. Otwieranie folderow czy internetu trwalo chwile teraz dluzej. Co bardzo przeszkadza. Mam 700gb+ wolnego miejsca, komputer czyscilem ccleanerem, rejestr, defragmentacja itp tak samo.

Mam antywirusa wiec wirusow nie ma a jak sa to usuwa odrazu.

Ogolnie chodzi mi o pomoc w przyspieszeniu laptopa. Zajmuje sie grafika, potrzebuje szybszego otwierania folderow, programow ale czasami latopa dziwnie muli.

Sorry ze troche haotycznie opisane ale pisze z telefonu.

Laptop:

lenovo g580

i3 3120m

gt 710m

4gb ram

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...