Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy z serwerem hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem sobie zrobić serwer na hamachi metin2 wraz z kolegami. Miesliśmy grać w 5-ciu. Zrobiłem tak 

i tak samo z dalszymi filmikami. Ale mam pytanie. Jak wtedy było napisane ze serwer is unw.... po komendzie /start to jak go potem wyłączyć i włączyć z powrotem. Poprostu mam dać ,,krzyżyk wyjścia,, zapisać i jak bede znowu chciał uruchomić to porostu włącze bez żadnej komendy czy pierwsze komenda /stop czy jak to dokłądnie zrobić. Pomocy jestem zielony. I jak by ktoś mógł mi np na pw wyjaśnic dokładnie czy coś byłbym wdzięczny. 

Opublikowano

Jak wylaczasz, wpisujesz: reboot, potem restart maszyny i wylaczasz.

Jak chcesz włączyć wpisujesz login, hasło potem: /etc/rc.d/netif restart i potem /start.

25 | 50 | 100 | 150 | 200 | 250 | 300 | 350 | 400 | 500 | 550 | 600 | 700 | 800 | 1000 | 1500 

>>> 15% Ostrzeżeń <<<

Nie wciskaj tego !

Opublikowano

Jak wyskakuje "unreachable" albo "refused" czy coś w tym rodzaju to znaczy że nie ma połączenia, jak już wszystko dobrze ustawisz to możesz zapisać w virtual pc i tylko włączać hamachi i virtual pc i masz wszystko poustawiane, ogólnie nie radzę Ci stawiać serwa na hamachi lepiej zagrać na serwerach 4fun, bo szkoda nerwów, a zapewne nie przebijesz plikow z tamtych serwerów.

Opublikowano

Jak chcesz wlaczyc serwer to:

1.Przy odliczniu od 10 albo klikasz ENTER albo 1 albo czekasz.

2.Logujesz sie czyli wpisujesz login i haslo.

3.wpisujesz komende /etc/rc.d/netif restart

4.wpisujesz /start

Gdy chcesz wylacz:

1.Wpisujesz /stop

2. wpisujesz shutdown -p now

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...