Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z dyskiem twardym

kisiel321

Pytanie

Opublikowano

Windows wywalił mi informację na laptopie, o tym że może paść mi dysk twardy. Mój twardziel to jakis dysk 500GB, a laptop to hp pavilion dv6 (pięcio-, sześcio- letni). Chcę tylko wiedzieć ile mu czasu tak mniej wiecej pozostało do konca, bo jest mi teraz bardzo potrzebny i mam na lapie duzo waznych danych.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To kup jakiś inny ? Przegraj dane na komputer potem to zrzuć na nowy dysk i po problemie. Tak żeby Cię uświadomić to my wróżkami nie jesteśmy i nie wiemy ile dysk jeszcze pochodzi. Może to być godzina albo dzień albo tydzień albo 100 lat.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Trudno powiedzieć, najlepszym rozwiązaniem byłoby gdybyś kupił nowy dysk i dane przerzucił.

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

Także tego, dysk chyba sie popsul :-/ Nie moge odpalić systemu włacza sie diagnozowanie i potem czarny ekran. Podialem dysk do starego kompa pod usb za pomoca przejsciowki. Jak chce wejsc do dyksu wyskakuje mi blad crc. Czy mogę jakoś odzyskac dane?

Opublikowano

Samemu? Raczej nie.

Jeśli pójdziesz do specjalisty może coś zrobi ale takto raczej licz się z stratami.

Jeśli masz płytke z windą to zobacz czy nie możesz zbootować.

Spróbuj odpalić w trybie awaryjnym.

graphic.png
Opublikowano

To rób co chcesz tylko potem nie mów że cię nie ostrzegali jak ci padnie wcześniej czy coś

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...